apa

Apa reprezintă esența vieții.

Fară ea nu putem trăi, nu ne putem dezvolta, nu putem fi sănătoși.

Organismul nostru conține o cantitate mare de apă care e dispusă in miliardele de celule ale corpului nostru.
Toate aceste celule trebuiesc hrănite și hidratate, iar vehiculul cu care alimentele ajung pâna la cea mai îndepărtată celulă din organism este apa. De lichide avem nevoie chiar și când corpul nostru se află în repaus.

Putem considera lichide: apa (plată ,minerală de la robinet ,dar și ceaiul) în timp ce ciorba, cafeaua, berea sunt considerate alimente.

Organismului îi sunt necesare minim doi litri de lichide pe zi, însă s-a demonstrat științific că pentru a fi corect hidratați la fiecare 25 de kilograme de greutate corporală este necesar un litru de apă. De exemplu, o persoană de 75 de kilograme are nevoie să consume trei litri de lichide zilnic.

Foarte important este ca aceste lichide să fie băute pe tot parcursul zilei, chiar și atunci când nu avem senzația de sete. În momentul în care aceasta apare înseamnă că deja organismul are o carență de apă.

Un organism hidratat insuficient o perioadă mai lungă de timp poate genera piele uscată, dureri de cap, tensiune scăzută si chiar carențe de vitamine, minerale și alte substanțe esențiale unui corp sănătos deoarece toți ingredienții aduși în organism prin mâncare sunt conduși la celule cu ajutorul apei.

Asadar vă propun să nu neglijăm ingerarea de lichide, să bem apă pe tot parcursul zilei, chiar și atunci când nu ne este sete, să ne facem timp să bem apă și să ne formăm un reflex din a consuma lichide în cantitatea necesară organismului nostru.

dr. Alina Barzan

Vă așteptăm sa vă înscrieți pentru pachetele gratuite din secțiunea nutriție unde putem discuta online astfel de subiecte pe larg.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?