Atitudine de Schimbare

 

Mergeai liniștit de dimineață către locul de muncă pe care greu l-ai găsit. Numai tu știi!

Când erai proaspăt absolvent și băteai la uși erai întrebat: ce știi?

Timpul a trecut, ai căpătat și cunoștințe și experiență. Ai învățat multe și ești mulțumit.

A fost bine un timp, doar că ai uitat: nimic nu rămâne la fel. Lucrurile se schimbă și tu la fel.

Zi după zi ai început să simți că abia te târăști la același loc unde nu prea mai ai rezultate bune. Tu ești tot prezent la prima oră și mai devreme în fiecare dimineață, dar începi să îți dai seama că nu mai este timp îndeajuns. Este tot mai mult de lucru și tu ești tot un om. Mai multe de făcut, aceleași resurse.

Îți vedeai de treabă, erai apreciat și mergea totul bine, acum nu mai este suficient și nu înțelegi de ce. Se găsește mereu un motiv de nemulțumire. Iar ai lucrat până târziu azi, pentru că sigur mâine nu va mai fi nevoie și vei pleca la timp către casă.

Ești tot mai obosit și fără chef să mai faci nimic altceva în afara serviciului. Nu ai mai ieșit pe undeva, nu te mai bucură și nu te mai mobilizează nimic, oricum “nu are rost” îți spui. “Nu contează” te-ai obișnuit. De cât timp nu ai mai făcut cunoștință cu oameni noi și nu ai mai vizitat locuri noi?

Nu te mai simți apreciat, deși acum ești mult mai bun și ai acumulat mult mai multă experiență decât aveai la început. Ai făcut la fel ca si pâna acum, dar și tu ești diferit. Crezi că e bine pentru tine să faci în continuare la fel? Mâine te întorci în același loc, unde te lovești de aceeași realitate.

Azi dimineață alergai înnebunit prin aglomerația de oameni, cu fața încruntată și bombănind că nu ajungi mai repede la muncă. Ai ajuns și găsești rezultatul muncii finalizate târziu aseară: constați că trebuie să refaci totul. Dar până acum făceai la fel și era bine.

Regulile se schimbă. Cine le schimbă sunt și ei oameni ajunși prin experiențele lor la nivelul de acum. Au drumurile lor de parcurs și acționează cum este mai bine pentru a evolua. De asemenea au și ei roluri și unul din ele a fost să te ajute și pe tine să mergi mai departe. Știu că ești revoltat de ceea ce ți se întâmplă, dar trebuie să întelegi că nu există vinovați. Există cauze, adaptare, curaj, motivare, determinare și schimbare.

Schimbarea, chiar și cea în bine nu este ușoară și vine la pachet cu multă presiune, teamă, nesiguranță, stres și mult efort depus ca să te opui.

În același loc lucrurile își vor continua traiectoria lor în fiecare mâine. Sigur, mai sunt multe de învățat și pentru tine. Dar de acolo ai învățat tot ce a avut să îți ofere acea experiență.

Toate însumate te fac să nu te mai simți la locul potrivit și îți dă senzația că ești cumva blocat în ceva. Nu vrei măcar să încerci să îți regăsești drumul, locul și sensul? Le-ai mai găsit cel puțin o dată și înainte, dar acum tot ce se întâmplă încearcă să te determine să continui și să avansezi. Ai dovedit cât de multe lucruri ești capabil să realizezi și ți se oferă șansa să mergi mai departe.

Nu mai primești recunoașterea eforturilor tale, ce venea atât de firesc și considerai că era de la sine înțeles. Ai demonstrat tot ce era de demonstrat și ai fost recompensat și validat. Este momentul pentru altceva, care va contribui cu și mai multe aprecieri și recompense în evoluția ta.

Cât să mai aștepți să se schimbe doar lucrurile de la sine fără ca tu să contribui cu ceva să îți fie mai bine? Nu ar trebui oare să schimbi și tu?

Citeste pe aceeași temă și Povestea Furnicuței.

 

 

Autor: Consilier pentru dezvoltare personală Alina Dospina

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni, ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi și ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău . Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare!

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?