disimularea

Disimularea este, o arta este ca o a doua piele pentru multi dintre noi. Par atat de linistita atat de sigura pe mine. Nu te lua dupa aparente nu am mereu atata sange rece, dedesubt sunt eu cea tematoare, cea plina de indoieli.

Din in ce mai des in mintea mea se perinda tot felul de scenarii, de abandon, scenarii de fuga, scenarii pline de pasiune, scenarii pline de speranta, scenarii de resemnare dar toate doar in mintea mea. Ochii mei mari privesc mirati jur imprejur, se umezesc apoi isi schimba brusc culoarea din caprui in verzi semn ca inlauntru meu e o lupta apriga in ceea ce percep si ceea ce simt.

Stau si ma intreb daca e mai simplu sa faci scenarii si sa incerci sa le pui in scena sau sa stai pur si simplu sa vezi ce se intampla si sa improvizezi. Actori pe scena vietii unii mai buni ca altii, unii nascuti sa iasa in lumina rampei, altii se pierd in figuratie. Oare eu ce fel de actor sunt?

Oare sa aleg astazi… disimularea?

Am uitat eu sunt doar scenaristul, am trac sa joc la scena deschisa asa ca imi tin monologurile in fata oglinzii, fac plecaciuni si astept aplauzele liniste si iar liniste de ce oare ? O fi de vina jocul cu sala goala, doar eu si oglinda ce reflecta imaginea mea firava.

Dar gata o sa-mi deschis saltarul si o sa-mi pun masca cea mai potrivita pentru ziua de azi.

Dar oare pe care sa o aleg?

Sunt atatea si atat de diversificate ca nu stiu, cert este ca azi vreau una sa ma elibereze de mine insa-mi. Astazi o sa fiu femeia admirata, dorita si iubita de toti din jurul meu.

Asa, o sa imi pun masca rosie si o sa ies in lume. Toti din jurul meu ma vor incarca de complimente, voi fi cea mai dorita femeie pentru ca ma prinde bine rosul.

Voi avea o multime de admiratori si nici macar nu va trebui sa-mi platesc cafeaua. Sau poate nu, am mai purtat-o o data si a inceput sa ma stranga atat de tare ca a trebui sa fug sa o dau jos.

Toate acele complimente, toate acele amabilitati nu imi erau adresate mie celei ce sunt, nu ma iubeau pe mine ci iubeau masca. Te regasesti ?

Folosesti si tu disimularea?

Sa aleg masca albastra? O port doar cand vreau sa fiu sotia perfecta. E o masca cu zambetul larg cu ochi mari si plini de bunavointa.

Astazi sotul meu va fi incantat ca ma vede atat de bine dispusa fara ca el sa fi facut nimic. Imi va spune ca sunt minunata, ca sunt cea mai buna sotie, ma va dori in orice minut si imi va aduce flori de cate ori va iesi din casa.

Nici pe aceasta nu o vreau devine sufocanta si ma doare fata de atatea grimase. Teama ca nu ma va accepta asa cum sunt, ca la primul semn de imbatranire va pleca ma face sa o folosesc.

Oare sunt singura care o face?

Gata stiu o sa o iau pe cea galbena. E una puternica hotarata si plina de energie. Voi fi femeia plina de succes. Voi fi femeia care are cea mai reusita cariera, cea care detine controlul.

Voi fi propiul meu sef, nu-mi va pasa ca strig, ca sunt autoritara. Seara cand o voi da jos fata mea va fi vanata pentru ca devine foarte grea. Nu e usor sa faci ceva ce nu te reprezinta.

Eu sunt blanda, nu-mi place sa fiu autoritara imi place armonia. Dar oare ei vor sti vreodata asta? Probabil ca nu am folosit atat de des disimularea incat nici eu nu mai stiu cine sunt.

Care o fi fata reala a realitatii in care traim?

Demne de Oscaruri jocurile celor din jur ma lasa fara replica si aleg sa raman in umbra sa scriu scenarii pe care sa le pun in scena si sa astept sa savurez gloria dar nu ca actor ci ca om.

Sa invatam sa spunem si „nu” atunci cand trebuie.

Sa invatam sa ne iubim mai mult pe noi insine, desigur nu in mod egoist.

Sa invatam sa ne respectam propriile noastre sentiment astfel si ceilalti le vor respecta.

Sa ne stabilim limite pana unde pot merge ceilalti.

Sa ne ingrijim pe noi si astfel vom fi de folos si celorlalti.

Disimularea face parte si din viata ta?

 

 

Psiholog Margareta Adela Chitu

Va multumim pentru interesul aratat articolelor noastre!

Echipa de psihoterapie online Echilibrul Tau.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?