puterea de a alege

EROII ADEVARATI ȘI EROII FALȘI

Valentin Emil MINDRUTIU

Întotdeauna, atât marea cât și muntele (aviz celor care vor să facă pe… EROII, fiind doar niste teribilisti!) și-au luat (uneori cu prea multă „generozitate”) victimele, provocând adevărate tragedii.

Durerea este că adevărații EROI, primesc de multe ori aceasta clasificare, POST-MORTEM, fără să-și fi propus sa acceadă la un astfel de titlu de bravura, fiind animați doar de spiritul de solidaritate și omenie, fiind dispusi la orice sacrificiu pentru a-i salva pe cei aflați în pericol.

Ei conștientizează riscul la care se expun, nu ca EROII FALSI (care în fuga lor după senzațional nu mai țin cont de nimic, poate doar de satisfacerea propriei nevoi de adrenalina!), dar au o imensa cantitate de curaj și o ininma… de EROU (!)

Deci trebuie să facem o demarcatie clara intre EROII ADEVARATI in fata cărora trebuie să ne plecăm cu mult respect și EROII FALSI, pe care trebuie să-i dezavuăm și să-i blamam cu toții, nu de puține ori aceștia reprezentând un pericol și pentru alți oameni (care pot cădea victime fara voia lor).

Perfida MOARTE seceră adesea din ambele categorii, fără a ține cont de nimeni și de nimic, diferența facandu-se doar in modul în care sunt priviti de către cei care rămân în viața. Daca pentru primii, marea majoritate au sentimente de adânc regret (mai ales când este vorba de un tânăr curajos, care ar fi avut o viața întreagă înainte), pe când în ce-i privește pe ceilalti, marea majoritate a oamenilor spun, parca dând dovadă de mare indiferenta, „a primit, ceea ce a cautat!”

În cea mai mare parte au dreptate cei care gândesc asa, dar până la urmă, orice viața este prețioasă și este dată cu un anumit scop de către DUMNEZEU. Numai că noi trebuie să avem grijă de viețile noastre, cel care ne-a dat-o fiind și Singurul care are dreptul să ne-o ia, atunci când consideră doar EL.

Echilibrul Tău vă provoacă la o dicuție pe această temă!

Așteptăm cu interes comentariile voastre!

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?