Este hipnoza soluția pentru problema mea?

Continuare

Îndată ce îți deschizi mintea către hipnoză și accepți cât de eficientă poate fi, un întreg repertoriu de probleme își găsesc rezolvarea. Hipnoza clinică este puțin solicitantă pentru client atât timp cât acesta vine cu dorința de schimbare și încredere în terapeutul sau, dar pe cât de simplă pare, pe atât de eficentă este într-o gamă impresionantă de tulburări sau comportamente problematice.

Cât despre răspunsul la întrebarea ta, dacă îți regăsești nevoile în lista de mai jos, atunci hipnoza e răspunsul pe care îl cauți:

Sănătate

Ca și metodă terapeutică, hipnoza e folosită cu success în depresie, anxietăți, fobii și tot felul de probleme emoționale dar în realitate este la fel de utilă în ameliorarea simptomelor asociate cu probleme medicale.  Relaxarea asociată cu hipnoza poate fi benefică într-o gamă largă de tulburări prin relaxarea mușchiilor sau în reducerea durerii percepute, în special în bolile cronice. Unele dintre problemele la care se poate aplica hipnoza sunt alergiile, artrita, oboseala cronică, refluxul acid, astmul, ulcere sau sindromul premenstrual.

Memorie și învățare

O altă aplicare în mediul academic este  folosirea hipnozei ca strategie de creștere a performanței la învățare. Prin hipnoză clientul poate să își îmbunătățească capacitatea de concentrare, poate ameliora prin relaxare dislexia, sau poate ajuta la îmbunătățirea memoriei. Acestea sunt abilități prețioase dacă frecvent te confrunți cu sesiuni prelungite de studiu în care ai de-a face cu cantități mari de informații și nu vrei sa îți pierzi concentrarea până când sarcina e dusă la bun sfârșit.

Managementul durerii

Durerea e un musafir neinvitat cu care ne confruntăm inevitabil pe parcursul vieții. Unii dintre noi suntem mai rezistenți la durere decât alții dar când răbdarea și medicația nu își mai fac efectul sau nu sunt potrivite la situația particulară, o soluție fără efecte adverse este hipnoza. Sugestiile hipnotice sunt foare eficiente în a ne convinge corpul că durerea nu este atât de intensă și sunt alternativa cea mai practică pe termen lung în cazul durerii asociate cu boli cronice.

Anxietatea de performanță

Indiferent de talentul sau abilitățiile noastre, deseori o piedică majoră în atingerea potențialului propriu este frica de a performa și de a ne prezenta unui public care ne judecă. Din nou hipnoza ne sare în ajutor și ne pregătește pentru a ieși pe scenă – la propriu sau figurat. Fie că e vorba de o frică de a cânta, dansa sau vorbi in public, transa hipnotică e momentul potrivit pentru a ne convinge pe noi înșine că putem face față și putem prezenta ce avem mai bun din noi. Mai mult, obstacole ale productivității precum perfecționismul sau procrastinarea pot fi și ele abordare și ameliorate prin hipnoză.

Dezvoltare personală

Dezvoltarea personală e un domeniu fără limite. Atât timp cât aceptăm că nu suntem perfecți, mereu ne vom dori să ne apropiem cât mai mult de idealul pe care îl avem în minte. Pentru unele persoane asta înseamnă dezvoltarea laturii creative, pentru altele e dezvoltarea motivației, iar alții își doresc să fie mai responsabili, mai organizați,  mai răbdători, mai comunicativi sau să facă față mai bine la schimbare. Iar la un nivel mai practic, cine nu ar vrea să facă curățenie cu mai multă plăcere? Chiar și asta e la îndemâna hipnozei.

Relații personale

Socializarea e aspectul definitoriu al speciei umane, ne e greu să operăm în afara unui grup dar câteodată avem dificultăți în relaționare. Fie că sunt de natură personală sau profesională, interacțiunile ne pot afecta starea emoțională dacă nu știm să le gestionăm. Poate că ne dorim să trecem peste un divorț sau despărțire, peste complexe în intimitate, să depășim gelozia sau infidelitatea și să avem încredere în cei dragi – prin hipnoză ne putem învăța mintea să reacționeze potivit și să ne ușureze interacțiunile cu cei din jur, în loc să fie un obstacol.

Auto-hipnoză

Deși primii pași în hipnoză sunt acompaniați de un terapeut, o parte esențială a muncii terapeutice este echiparea clientului cu tehnici proprii prin care să rezolve probleme similare cu care se va confrunta în viitor. Oricine poate fi învățat să faciliteze transa hipnotică pe propria persoană și să facă schimbările dorite prin propriile puteri.

Disfuncții sexuale

Hipnoza este e metodă practică de a crește satisfacția în dormitor. Pentru jumătatea masculină poate scădea anxietatea de performanță și poate ameliora ejacularea precoce și alte disfuncții sexuale. Pentru jumătatea feminină, hipnoza poate aborda lipsa de libidou, actul sexual dureros sau vaginismul, promovând plăcerea în actul sexual.

Performanță sportivă

Vizualizarea este o tehnică des întâlnită la sportivi de performnță iar sugestiile ghidate fac mai mult decât să crească încrederea în abilitățile sportive, pot chiar și să îmbunătățească performanța. Însă nu trebuie să fi un sportiv profesionist pentru a beneficia de ajutorul adus de hipnoză. Aceasta este foarte utilă și în a te motiva să faci sport zilnic și să te ții de un anumit program, să îți crești anduranța pentru a face față unui antrenament intens sau să ai încredere ca și ciclist în trafic.

Stress și Anxietate

Stresul e o problemă universală și soluția simplă e relaxarea. Dar când agenda cotidiană și problemele asociate nu te lasă să iei o pauză, hipnoza îți vine din nou în ajutor. Poți reduce impactul stresului prin folosirea de sugestii pentru a schimba reacțiile negative la situații stresante in alternative mai pozitive. Anxietatea poate și ea fi redusă la un nivel la care te poți bucura de experiențe not fără reacții emoționale negative.

Pierdere în greutate

Managementul greutății este un domeniu foarte ofertant pentru hipnoză. Aceasta poate fi folosită atât în explorarea emoțiilor care stau la baza problemelor de greutate cât și în menținerea motivației de a urma un regim alimentar sau de exerciții. Prin sugestie pot fi învățate răspunsuri sănătoase la stimulii care ne fac să mâncâm mai mult decât e necesar dar ne poate ajuta și să fim mai determinați în a menține o dietă mai sănătoasă, și să eliminăm tentațiile culinare.

Dacă crezi că te incadrezi în oricare dintre categoriile de mai sus, poti beneficia de pe urma unei consultații pentru a explora hipnoza ca soluție pentru problema ta.

Citește prima parte AICI!

Dacă vă tentează această abordare, Echilibrul Tău vă oferă oportunitatea de a explora hipnoza pentru problema dumneavoastră și a alege opțiunea potrivită!

 

Urmăriți ca și până acum secțiunea de noutăți pentru a descoperi pachetele terapeutice pe care vi le punem la dispoziție.

Echilbrul Tău și Tony Rafailă vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele, serviciile sau evenimentele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

 

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?