Este hipnoza soluția pentru problema mea?

Îndată ce îți deschizi mintea către hipnoză și accepți cât de eficientă poate fi, un întreg repertoriu de probleme își găsesc rezolvarea.

Hipnoza clinică este puțin solicitantă pentru client atât timp cât acesta vine cu dorința de schimbare și încredere în terapeutul sau, dar pe cât de simplă pare, pe atât de eficentă este într-o gamă impresionantă de tulburări sau comportamente problematice.

Cât despre răspunsul la întrebarea ta, dacă îți regăsești nevoile în lista de mai jos, atunci hipnoza e răspunsul pe care îl cauți:

Adicții

Probabil cea mai întâlnită provocare în cabinetul unui hipnoterapeut sunt adicțiile. Acestea îmbracă nenumărate forme, de la abuzul de alcool la adicția de ciocolată, de la jocuri de noroc la jocuri video, de la fumat la cumpărături online și tot așa. Practic orice comportament cotidian se poate transforma ușor într-o obsesie care ne domină viața. Vestea bună e că peste 90% din adicție e componenta psihologică, ceea ce înseamnă că sub îndrumare adecvată, adicția poate fi adusă în limitele normalului.

Managementul furiei

Furia prin definiție este o emoție spontană și greu de controlat, fie că o extrenalizăm prin comportament agresiv, înjurat sau autoagresiune ori o internalizăm și suferim de un nivel crescut de stres. Dacă cei dragi îți atrag atenția că comportamentul tău îi sperie câteodată, dacă colegii de muncă te evită când lucrurile merg rău și dacă participanții la trafic ți-au auzit vocea mai des decât prietenii, e probabil momentul pentru o schimbare. Primul pas e să recunoaștem că unul din cinci oameni are dificultăți în gestionarea furiei. Al doilea pas e hipnoza.

Imagine corporală

Multora dintre noi ne e greu să ne acceptăm așa cum suntem și șă suportăm faptul că nu atingem standardul imposibil de perfecțiune pe care îl avem. Poate e un început de chelie, niște kilograme în plus sau mai multe riduri decât ne dorim – oricare e problema care ne nemulțumește, mereu ni se spune să ne acceptăm propriul corp. Deși e abordarea potrivită, de multe ori e ușor de spus și greu de făcut. Hipnoza ne ușurează semnificativ munca, chiar și în cazuri mai extreme precum tulburarea dismorfică.

Afaceri și finanțe

Lumea afacerilor e un mediu stresant, unde ai nevoie de multe abilități pentru a avea success: încredere, putere de convingere și talent în negociere. Toate acestea pot fi învățate din nenumărate manuale de afaceri sau marketing dar prin hipnoză acestea sunt asimilate ca parte a comportamentului nostru și ne da încrederea necesară pentru a duce o sarcină la bun sfârșit fără frică de eșec.
Și asta nu se aplică doar la oameni de afaceri, cu toții avem provocări zilnice la locul de muncă: vrem o mărire de salariu dar nu știm cum să o cerem, vrem să gestionăm mai bine o echipă, să ne gestionăm timpul mai bine, trebuie să facem față șomajului, falimentului sau problemelor financiare. Prin hipnoză putem să privim mai obiectiv aceste obstacole, să nu ne temem să le înfruntăm și să ne deschidem la noi provocări.

Nașterea

Nașterea și în general sarcina sunt evenimente pe cât de frumoase și dorite, pe atât de intimidante pentru părinți noi și vechi. Hipnoza poate ajuta în multe etape ale sarcinii, începând cu calmarea anumitor temeri care stau în calea procreeri și terminînd cu managementul durerii în timpul nașterii. Chiar și după sosirea copilului, beneficiile hipnozei pot ajuta mamele în lipsă de timp (și somn) să facă față depresiei post-natale sau stresului cauzat de această schimbare majoră de viață. Relaxarea asociată cu hipnoza poate face întreaga experiență a sarcinii mult mai satisfăcătoare pentru ambii părinți.

Probleme ale copilăriei

Toate aceste beneficii nu sunt limitate la adulți, chiar și copiii pot beneficia de pe urma hipnozei. Mai mult, deoarece au o imaginație mult mai bogată, tind să fie mai deschiși la mecanismele hipnozei. Cei mici pot fi ajutați cu mersul la toaletă, enurezisul sau creșterea apetitului, iar îndată ce merg la școală, hipnoza îi poate ajuta să facă față anxietății create de noul mediu, de teste și de teme. Bâlbâitul, scrâșnitul din dinți, rosul unghiilor sunt și ele comportamente care pot fi abordate prin hipnoză, iar frica de dentist este una dintre îngrijorările cele mai mari ale părinților. Relaxarea hipnotică îi poate ajuta pe cei mici să se confrunte cu divorțul părinților sau cu prezența unui nou partener.

Lipsa de încredere

Încrederea în forțele proprii e un element vital în success, atât în carieră cât și în viața personală. Dar este și ceva foarte greu de învățat odată ce suntem convinși de lipsurile și defectele personale. Hipnoza ne ajută să depășim acest complex mental, să devenim mai asertivi și șă dezvoltăm mai multă stimă de sine și încredere în propriile abilități. Strategiile hipnotice pot viza încrederea la locul de muncă, precum și insecuritatea în viața personală, de exemplu timiditate, frica de a vorbi în public sau lipsa de încredere la întâlniri și alte contexte sociale.

Doliu și pierdere

Orice fel de pierdere provoacă sentimente puternice și greu de gestionat: doliu, singurătate, vinovăție, tristețe sau un gol de neumplut. Pierderea vine în multe forme, de la un animal de companie la o sarcină pierdută sau anxietate de separare, întâlnită în special la copii. Hipnoterapia poate ajuta să depășim aceste momente mai ușor și să fim mai împăcați cu pierderea.

Examene

Un obstacol des întâlnit în lumea academică este anxietatea legată de examene. Nimănui nu îi place să fie testat dar unora dintre noi ne e deosebit de greu să facem față acestori stări, până la punctul în care ne afectează performanța. Prin hipnoză putem învăța rapid să gestionăm starea de stres în timp ce învățăm, anxietatea în timpul unui examen sau prezentări orale și chiar și nervii din timpul examenului pentru carnetul de șofer. Toate aceste temeri pot fi înocuite cu o stare de calm, relaxare și încredere în abilitățile personale.

Frică și fobii

Anxietatea provocată de fobii este una dintre cele mai frecvent întâlnite în orice cabinet terapeutic și ne poate afecta orice aspect al vieții. Din fericire, putem folosi hipnoza pentru a putea face față anumitor experiențe esențiale precum zborul, condusul, intervențiile medicale sau spațiile restrânse. Prin hipnoză putem aborda și fobia de animale, de germeni, de înălțimi, de lifturi sau frica de singurătate și putem învăța reacții mai moderate când suntem confruntați cu acestea.

Obiceiuri neplăcute

Dacă ți s-a atras atenția de multe ori că îți rozi unghiile sau sforăi, dacă te incomodează că mergi prea des la toaletă sau dacă adormi foarte greu, e momentul să cauți ajutor. Iar hipnoza este răspunsul la aceste provocări și orice alt obicei deranjant pe care vrei să îl remediezi – de la consum excesiv de alcool și înjurat la anumite reflexe nervoase pe care nu le putem controla nicicum. Hipnoterapia ne permite să ajungem la baza acestor comportamente pentru a le elimina sau măcar reduce simptomele asociate.

Va urma … Citește partea a 2-a AICI

Dacă vă tentează această abordare, Echilibrul Tău vă oferă oportunitatea de a explora hipnoza pentru problema dumneavoastră și a alege opțiunea potrivită!

Urmăriți ca și până acum secțiunea de noutăți pentru a descoperi pachetele terapeutice pe care vi le punem la dispoziție.

Echilbrul Tău și Tony Rafailă vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele, serviciile sau evenimentele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?