fericirea

As vrea sa imi frang sufletul ca sa pot sa-mi vindec tacerea si singuratatea din el. Sa pot umple golul acesta imens cu altceva, poate cu putina fericire.

Cineva imi spunea ca trebuie doar sa vrei sa fii fericit. In acest moment as putea striga: Da vreau sa fiu!

Traind intr-o societate care ma sleieste de puteri, ma poarta intr-un iures nebun de indatoriri si obligatii nu mai am timp de fericire. Stiu ca ea trebuie sa fie pe acolo pe undeva, poate o voi gasi in timp ce aleg sa-mi platesc taxele, sa-mi i-au copilul de la scoala sau in timp ce ma targuiesc la piata.

Ce este fericirea?

Fericirea reprezinta multitudinea de emotii pozitive, placute, intense, care iti creaza o stare deosebita de implinire. Cu alte cuvinte fericirea este un echilibru intre mental si starea sufleteasca a fiecaruia dintre noi.

Atunci cand privesc in jur incerc sa vad daca si ceilalti sunt fericiti. Poate detin ei o reteta magica a fericirii pe care sa o imprumut. Dar nimeni nu-mi va garanta ca fericirea lor mi se potriveste si mie.

Unii sunt fericiti pentru ca au o familie care ii iubesc, altii ca un loc de munca bun fara griji financiare. Unii sunt fericiti ca sunt iubiti si iubesc la randul lor.

Fericirea nu poate fi cumparata sau imprumutata. In momentul in care dorintele mele sunt in armonie cu actiunile mele atunci voi fi fericita.

Ce ma face pe mine fericita?

Cel mai greu lucru este sa vorbesti despre tine. Intotdeauna stim foarte multe lucruri despre altii. Stim ce le place si ce nu, care le sunt culorile preferate, ce ii scoate din sarite sau ce le place sa manance.

Daca stau sa ma gandesc, in acest moment, constat ca au existat multe momente in care am fost fericita si ca pot constientiza acele momente care ma fac fericita.

  • Sunt fericita cand copilul meu imi zambeste
  • Sunt fericita cand stiu ca este nevoie de ajutorul meu si pot ajuta
  • Sunt fericita cand exista succese profesionale sau personale
  • Sunt fericita cand ma intalnesc cu prietenii
  • Sunt fericita cand stiu ca cineva ma iubeste
  • Sunt fericita cand iubesc
  • Sunt fericita cand stau intinsa in iarba si privesc cerul
  • Sunt fericita cand oamenii nu ma dezamagesc

Manifestata prin aceste trairi intense, fericirea imi da forta, ma energizeaza si atunci creste dorinta de ai face fericiti si pe ceilalti.

Pe tine ce te face fericit?

Un om fericit va sti intotdeauna sa vada partea frumoasa a lucrurilor.

In momentul in care te simti singur, trist, abandonat cauta cu inversunare in cutiuta ta cu amintiri momentele de fericire. Ele ne dau taria si puterea de a merge mai departe, de a ne atinge idealul de a fi fericiti din nou.

Psiholog Margareta Adela Chitu

Astept si parerile voastre despre fericire pe blogul Platformei de Consiliere Psihologica si Psihoterapie Online Echilibrul Tau!

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?