A

 • Agorafobia – teama patologica, excesiva de a te afla singur in afara casei, a te afla in multime sau a sta la rand, a te afla intr-un mijloc de transport in comun, tren sau autovehicul, de a traversa un pod sau spatii larg deschise.
 • Atac de panica – episod neasteptate de frica si anxietate care determina simptome prin care se numara: cresterea ritmului cardiac, ingreunarea respiratiei cat si senzatia pierderii controlului gandurilor.

F

 • Fobia – frica puternica, irationala care se declanseaza in prezenta unui obiect sau o situatie care de regula este  nepericuloasa dar si prin anticiparea acestora  si care afecteaza intregul comportament al unei persoane.
 • Fobia sociala – anxietate semnificativa provocata de expunerea la anumite tipuri de situatii sociale sau de performanta, ducand adesea la comportamente de evitare.
 • Fobia specifica – anxietate  provocata de un obiect sau o situatie care in general este considerata neamenintatoare, ducand adesea la dorinta de a evita situatia sau obiectul care induce teama si atac de panica.

I

 • Interviu de angajare – o intrevedere intre doi sau mai multi oameni, reprezentantii companiei si candidatul, in vederea angajarii.

S

 • Scrisoare de intentie – instrument prin care prezentam motivatia pentru care dorim sa ne angajam, calificarile si calitatile personale care ne fac candidatul ideal pentru un anumit post.

T

 • Tulburarea somatica, oboseala, tremur interior, amorteli sau furnicaturi in diverse parti ale corpului, senzatia de nod in cosul pieptului si toate acestea datorate incarcarii continue a sufletului cu sentimente negative, neconstientizate si neprelucrate, stari cu care ne intalnim la orice eveniment indiferent cat de obisnuit este.
 • Tulburarea conversiva, lipsa vocii, paralizii si amorteli ale segmentelor corpului, pierderea vazului, false convulsii care imita crizele epilepsiei, pierderi de cunostinta toate acestea nu sunt justificate insa in realitate de o boala neurologica ci sunt produse prin transformarea unei nevoi psihologice neconstientizata.
 • Tulburarea hipocondriaca, sunt sugerate dureri de stomac sau de intestin, constipatie chiar si diaree sau cardiovasculare(dureri toracice), boala e doar o convingere a persoanei, in urma analizelor aceste convingeri dispar dar din pacate acestea revin din nou.
 • Tulburarea de dismorfie corporala, preocupare exagerata pentru o anumita parte a corpului considerate a fi dezagreabila, neplacuta sau nepotrivita ca aspect sau dimensiuni (ochi, sprancene, urechi, nas, gat, piept), stratul de grasime de pe abdomen sau coapse, lungimea bratelor sau a picioarelor sau lungimea organelor genital.
 • Tulburari factice, scopul este internarea intr-un spital, persoana mimeaza simptomele unor boli fizice sau a unor tulburari psihice doar pentru a fi supusa unor examinari riguroase, uneori se lasa chiar operata.

 

Echilibrul Tau va tine la curent cu ultimele noutati!

3 Comentarii
Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?