femeia

Nu de putine ori in viata mi-am dat seama ca am gresit. Ca am facut alegeri neinspirate si care mi-au lasat un gust amar.

A gresi se spune ca este omeneste si iti sunt iertate unele greseli. Ca un pion asezat pe o tabla uriasa de sah esti nevoit sa mergi doar inainte.

O alegere gresita sau neinspirata si esti scos din joc. Si-atunci te incapatanezi sa ajungi la final nu poti da inapoi.

Cu cat inaintam in varsta constatam ca fiecare decizie pe care am luat-o la un moment dat ne-a facut mai intelepti. Ne-a mai taiat elanul de a ne arunca cu capul inainte spre necunoscut.

Teama de a nu gresi izvoraste din temerile noastre interioare de a nu cumva sa ii dezamagim pe ceilalti.

Si totusi daca lucrurile ar avea o curgere lina si nu am fi nevoiti sa privim inapoi la deciziile care le-am luat ne-am mai da seama daca aceea ce suntem acum e rodul propiilor noastre alegeri?

De multe ori ne-am ales gresit pritenii, serviciul sau iubitul. Cei din jurul nostru ne-au atentionat dar nu am avut ochi sa vedem. In momentul in care starea de bine dispare incepi sa iti pui intrebarea ce nu e bine?

Sa ai capacitatea de a fi onest cu tine insuti, de a recunoaste ca si tu ai puterea de a gresi iti confera capacitatea de autoanaliza obiectiva. Poate parea pueriel si infantil acest mod de a vedea lucrurile dar din fiecare greseala facuta inveti.

Inveti cum sa-ti gestionezi increderea in oameni. Inveti cum sa iti dezvolti un mecanism de aparare impotriva iuresului de evenimente mai putin placute cu care te intalnesti. Inveti cum sa reactionezi in situatii de criza. Inveti ca nu trebuie sa fii considerat supraom de ceilalti si ca nu trebuie sa fii un sablon de succes intr-o lume idealizata.

In momentul in care facem aceleasi greseli de mai multe ori nu mai sunt considerate greseli ci alegeri.

Psiholog Margareta Adela Chitu

Echilibrul Tau vă urează o zi minunată!

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?