Lecții de viață 03 octombrie 2018

ÎNȚELEPCIUNEA FEMININĂ ÎNVINGE ORGOLIUL MASCULIN

Dumitru şi Veronica Iordache sunt căsătoriţi de peste 20 de ani şi au o căsnicie fericită, chiar dacă, acum, sunt supăraţi că îl văd foarte rar pe fiul lor, Radu, care este student în Belgia. Ei consideră că fiul lor ar fi mult mai abordabil de către părinţii săi şi ar veni mai mult pe la ei, dacă ar avea propria sa casă. Cum ştie că o astfel de casă se află chiar lângă propria lor gospodărie, Dumitru vorbeşte cu proprietarul acesteia, care ştie că de mai mult timp căuta cumpărători, şi se arată interesat să o achiziţioneze. Numai că, din păcate pentru Dumitru, acesta află că, în 2-3 zile, urmează să se mute lângă ei, noii proprietari ai gospodăriei vecine.

Într-adevăr, acest lucru se întâmplă şi apar noii lor vecini, Sanda şi Gicu Vergu. Încă de la început, cei doi sunt “avertizaţi” de către Dumitru că noua lor locuinţă nu are lumină, nu are apă menajeră, prezintă numeroase deficienţe si că, într-un cuvânt, au “aruncat banii în aer”, pe ceva care nu merită efortul lor financiar. Cu toate acestea, familia Vergu este ferm hotărâtă să rămână în această locuinţă, ei constatând că toate cele afirmate de către Dumitru nu sunt altceva decât minciuni menite să-i facă să plece de acolo.

Constatând că acest plan al lui Dumitru a căzut, bărbatul crează o atmosferă proastă atunci când noii vecini îşi aduc în casă mobila, în loc să se ofere să le dea “o mână de ajutor”, aşa cum ar fi făcut un vecin adevărat, se ascunde după perdea şi se distrează copios pe seama noilor săi vecini.

Chiar dacă Dumitru se arată încă de la început ostil noilor veniţi, soţia lui, Veronica, vrea să fie o vecină adevărată, dornică să-şi cunoască mai bine noii colocatari şi să încerce să se împrietenească cu ei. Astfel, ea îl trimite pe Dumitru să se ducă să-i invite pe Sanda si Gicu, la ei, să servească masa împreună. După un început promiţător, până la urmă, cei doi bărbaţi ajung să se certe şi să se jignească reciproc.

Animozitatea dintre Dumitru şi Gicu se amplifică atunci când cei doi ajung să se certe pe o bucată de pământ, pe care se afla un copac pe care Gicu intenţiona să îl taie. Între cei doi se petrec mai multe faze de prost gust, Dumitru şi Gicu fiind precum doi cocoşi în luptă, în pofida tuturor eforturilor soţiilor lor de a-şi potoli bărbaţii şi a aplana conflictul.

Totul culminează cu tăierea reciprocă a cablurilor de televizor şi mersul celor doi bărbaţi (fără să ştie unul de celălalt), într-un local să urmărească finalul unui meci de fotbal. Inevitabil, duşmănia şi ura dintre cei doi vecini nu se potoleşte nici în acel local şi cei doi ajung să se bată. Ei sunt, astfel, săltaţi de către Poliţie şi ajung să îşi petreacă o noapte în arest.

Se părea că absolut nimic nu poate să stingă conflictul dintre cei doi vecini. Pană la urmă, soţiile lor, Veronica şi respectiv, Sanda (care între timp, în ciuda neînţelegerilor dintre soţii lor, ajunseseră prietene!) le vine ideea să mai facă o tentativă de a încerca să-i facă pe Dumitru şi Gicu “să le vină mintea la cap”. Astfel, amândouă le declară soţilor lor că nu mai suportă această situaţie încordată dintre vecini şi că ele îi părăsesc, urmând să se gândească la un eventual divorţ.

Puşi în această situaţie limită, Dumitru şi Gicu ajung “să plângă unul pe umărul celuilalt” şi să afirme că le este foarte dor de nevestele lor. Astfel, de unde până acum au fost duşmani înverşunaţi cei doi hotărăsc “să îngroape securea războiului” şi să îşi recheme soţiile acasă. Acestea revin cu foarte multă bucurie atunci când constată că, într-adevăr, soţii lor şi-au schimbat comportamentul, că toate “frecuşurile” dinainte dintre ei au rămas de domeniul trecutului, iar acum au devenit, cu adevărat, prieteni foarte buni.

 

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?