Lecții de viață

RĂZBUNAREA FEMEILOR ÎNŞELATE

 

Dorina şi Pavel alcătuiesc de aproape 3 decenii familia Antonescu şi se pare că nimic nu poate să le strice armonia conjugală, chiar şi în pofida faptului că ei locuiesc, în acelaşi apartament, cu fiul lor, Mihnea, şi logodnica acestuia, Cristina. Mihnea are 25 de ani şi este profesor de informatică la şcoala din localitate.

Lucrurile iau, însă, o întorsătură nedorită, atunci când pe acelaşi etaj al blocului lor îşi face apariţia o nouă, tânără şi frumoasă vecină, Ivona Văcariu, care încă de la început o face pe Dorina să îşi pună mai multe întrebări, văzând că de la Ivona, din apartament, ies diverşi bărbaţţi. Dorina se gândeşte că ocupaţia Ivonei este cea “primordială” a femeii, fapt care o face sa-i facă o “vizită de vecină bună”, prilej cu care află că Ivona este de fapt… maseuză şi că îşi desfăşoară activitatea în propriul apartament, unde mai mulţi bărbaţi, dar şi femei, îşi găsesc liniştea în urma diverselor dureri de care suferă.

De acest fapt aveau să se “convingă” şi Pavel şi Mihnea, care ca nişte “buni vecini” ce erau ii fac Ivonei diverse servicii contra unor şedinţe bune de masaj. Astfel, Pavel îi repară o scurgere de la baie, deşi cu o săptămână în urmă, la rugămintea unei  vecine… mai de vârsta lui (!), declarase că nu se pricepe la aşa ceva. În schimb, Mihnea, ca să nu rămână mai prejos tatălui său, îi face cadou noii sale vecine un laptop şi o imprimantă. Acest episod din LECȚII DE VIAȚĂ este pigmentat cu secvenţe haioase în care tatăl şi fiul se confruntă, precum doi cocoşi pe întâietate la câştigarea atenţiei frumoasei Ivona.

Deşi Pavel şi Mihnea au grijă să acţioneze “cu perdea”, consoartele lor, Dorina şi respectiv Cristina îşi dau seama că sunt “traduse” de bărbaţii lor şi de unde Dorina o tot critica mereu pe Cristina că nu are suficientă grijă de fiul ei, Mihnea, până la urma ele ajung să devină prietene foarte bune şi să işi unească eforturile în deconspirarea trădărilor celor 2 bărbaţi.

Toată această situaţie apăsătoare din cele 2 cupluri avea să ia sfârsit atunci când toată lumea constată că Ivona nu era decât o impostoare. Astfel, noua vecină reuşeşte să-i înşele atât pe Pavel (pe care îl devalidează de un card bancar), cât şi pe Mihnea (pe care îl face să îi dea banii câştigaţi în urma vânzării motocicletei sale), celor 2 bărbaţi spunându-le că vrea ca împreună cu ei (cu fiecare în parte!) intenţionează să iniţieze o afacere şi să devină parteneri la un cabinet de masaj. Însă, o dată intrată în posesia respectivelor sume de bani, Ivona dispare “din peisaj”, atât Pavel cât şi Mihnea rămânând “cu buza umflată”.

Dacă lui Pavel i-a fost oarecum mai uşor să o recâştige pe Dorina, chiar dacă la un moment dat a fost dat afară din apartament, pentru trădare, dar lungul lor mariaj de până atunci se pare că a contat, în cele din urmă, lui Mihnea i-a fost mult mai greu să o recâştige pe Cristina. Aici a fost nevoie şi de intervenţia bunei prietene… Dorina, care a trebuit să dea dovadă de devotament matern, faţă de Mihnea şi de multă diplomaţie, în discuţia cu Cristina, pentru a reuşi să o convingă pe tânăra femeie să-i mai acorde o şansă dragostei fiului său.

In cele din urma, cele două cupluri s-au împăcat şi şi-au găsit liniştea, dar cele două femei au avut grijă “să se răzbune dulce” pe bărbaţii lor, aceştia fiind obligaţi să prepare mâncarea la bucătărie şi să îişi servească consoaretele, ca pe nişte mari doamne, în timp ce acestea nu uitau să se respecte cu câte un mers, împreună, ca două bune prietene, la un coafor, la o piesă de teatru sau un film.

 

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?