LECȚII DE VIAȚĂ 13 noiembrie

LECȚIA TATĂLUI – TOTUL ÎN VIAȚĂ SE PLĂTEŞTE

Robert Stănescu, în vârstă de 28 ani conduce un ONG care se află în slujba ajutorării diferitelor persoane cu probleme. Acum, el este foarte preocupat de cazul unei femei, Cecilia, care este mama a trei copii, este singură, dat fiind faptul că soţul său se află in puşcărie şi suferă de o boală degenerativă care implică o sumă foarte mare de bani pentru o intervenţie chirurgicală şi tratament.

Robert este atât de “prins” de găsirea unor surse de finanţare pentru ajutorarea Ceciliei încât, pur şi simplu, o neglijează pe prietena sa, Lavinia, care ripostează la această stare de lucruri şi-i reproşează iubitului său comportamentul, care o cam “scoate din calcul”.

În plus, Robert se trezeşte pe cap şi cu bunul său prieten, Yannis, care fiind “băiat de bani gata” este iresponsabil în ceea ce face şi obişnuit ca tăticul, Stere Karagoulou, să-i rezolve, cu banii săi, toate problemele. Tocmai pentru modul său copilăros de a se comporta, după doi ani în care au fost prieteni, Lavinia l-a părăsit pentru a se îndrăgosti de Robert, pe care l-a considerat cu “capul pe umeri”. Mai mult, nici tatăl său, Stere, nu mai vrea să-i sponsorizeze diferitele escapade şi să-i mai dea bani pe mână. Dar aceste schimbări de atitudini şi faptul că Yannis a rămas “fără acoperire” nu sunt pe placul “băieţilor răi din Cartier”, cu care Yannis obişnuise să-şi petreacă timpul, şi acum trebuie să plătească (prin diferite vânătăi primite “din simpatie”) pentru datoriile pe care le avea. Negăsind înţelegerea scontată din partea prietenului său, Robert, Yannis încearcă să facă rost pe alte căi de banii necesari.

Astfel, într-o seară, Yannis apare, tăiat pe faţă, în apartamentul unde locuiau Robert şi Lavinia şi sub motivul că nu are unde să se ascundă, să scape de ameninţările “tovarăşilor” săi, primeşte acceptul celor doi să rămână să locuiască la ei. Lui Robert nu-i convine să ştie că Yannis rămâne să locuiască cu Lavinia (atunci când el este plecat la birou), după ce timp de 2 ani s-au iubit, dar fata îl asigură că între ei doi nu mai poate fi vorba despre niciun fel de relaţie de amor. Mai mult, Lavinia este cea care îl tot impulsionează pe Yannis să găsească o soluţie pentru a pleca mai repede din locuinţa lor.

Şi într-adevăr, se pare că, până la urmă, Yannis găseşte o modalitate de a “tapa banii lui tăticu” şi a se întoarce “faţă curată” acasă. Asta, tocmai datorită naivităţii prietenului său, Robert, care găseşte soluţia intervenţiei chirurgicale şi a tratamentului Ceciliei, graţie banilor lui Stere Karagoulou. Acesta se oferă să finanţeze totul contra acceptului Ceciliei de a veni drept fata în casa magnatului, după ce aceasta se va fi făcut sănătoasă.

Tocmai când se părea că toate lucrurile încep să se aranjeze, adevărul iese, “precum uleiul”, la suprafaţă. Astfel, în urma internării în spital şi efectuării analizelor medicale Ceciliei, se constată că această femeie, în “colaborare” cu Yannis, falsificaseră rezultatele analizelor medicale pe care le avea la dosarul său medical, care şi acesta, la rândul său, fusese falsificat de către cei doi.

În aceste condiţii, Stere Karagoulou depune plângere de excrocare la Poliţie si-i condamnă pe cei doi. Chiar dacă Yannis a tot încercat să îl înduplece pe tatăl său să-şi retragă plângerea, afirmând că este absurd să îşi condamne propriul fiu, “bătrânul”nu se lasă deloc înduplecat şi nu are nici cea mai mică intenţie să îşi retragă plângerea. Stere spune tuturor că hotărârea lui este definitivă şi că fiul său trebuie să înveţe, o dată şi pentru totdeauna, că “în viaţă, totul se plăteşte”.

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?