LECȚII DE VIAȚĂ 16-17 octombrie

 

BOLNAV DE… SEX

Brânduşa şi Nina sunt două prietene bune, încă din anii de liceu, absolvit de ele în oraşul Roman, acum studente, colege la Facultatea de Sociologie, care se pregătesc să susţină un examen oral foarte dificil, cu profesorul Valdimir Stamate. Chiar dacă fetele se tem de examenul pe care trebuie să-l susţină, a doua zi, si nu se simt foarte bine pregătite, se pare că Brânduşa a aflat de la studenţii din anii mai mari, o modalitate de abordare a acestui examen cu… mai multe şanse de succes (!)

A doua zi, când fetele se pregăteau pentru a merge să susţină respectivul examen, in timp ce Nina s-a îmbrăcat sobru, adecvat unui astfel de moment, prietena sa, Brânduşa, a abordat o vestimentaţie foarte… incitantă.

Abordarea diferită a modului în care cele două fete s-au decis să se prezinte la examen avea să se dovedească decisiv în obţinerea notei la examen. Astfel, deşi fetele au învăţat împreună şi erau pregătite cam la fel, în timp ce Brânduşa a luat nota 10, Nina a primit doar nota 4, “picând” examenul.

Fiind foarte contrariată de modul în care cele două fete au abordat examenul şi mai ales de cum s-a soldat acesta pentru ele, la cea de-a doua prezentare la examen, Nina a venit mult mai “interesant” îmbrăcată, având grijă să se “înarmeze” şi cu o “cameră ascunsă”, cu care a filmat desfăşurarea examenului.

Ajunsă acasă, Nina a fluturat triumfătoare aparatul cu care filmase examenul respectiv, făcând, împreună cu Brânduşa, haz de necaz de examenul “picat” şi a doua oară. “Victima” era însă sigură că examenul va fi reprogramat după ce profesorul Stamate va fi fost îndepărtat de la Facultatea de Sociologie. Nina era hotărâtă să arate înregistarea incriminatorie rectorului Universităţii şi apoi, dacă va mai fi cazul, chiar şi presei. Cele două prietene, într-o dispoziţie psihică excelentă s-au distrat bine în seara zilei exmenului, abordând, fără niciun fel de reţinere, consumul de băuturi alcoolice.

Ninei avea să-i treacă buna dispoziţie în dimineaţa zilei următoare, atunci când se va fi trezit constatând că a dispărut atât prietena sa, Brânduşa, cât mai ales… aparatul pe care înregistrase examenul din ziua precedentă. Bănuind că aparatul a fost luat de către Brânduşa, Nina s-a dus “glonţ” la facultate unde, aşa cum bănuia, şi-a găsit prietena vorbind foarte amical cu profesorul Vladimir Stamate. Reacţionând violent la cele constatate, Nina l-a reclamat pe profesor rectorului Universităţii, care, întâmplător, se afla prin preajmă. Pus în faţa unei situaţii de criză profesor – student, Nina şi profesorul Stamate au fost invitaţi la discuţie în biroul rectorului. Nina, însă, nu a acceptat să poarte nicio convorbire, până nu a fost invitată în birou şi prietena sa, Brânduşa. Aflată între “ciocan şi nicovală”, Brânduşa s-a aliat cu… profesorul, evitând să confirme acuzaţiile Ninei. Văzând care sunt poziţiile celor trei persoane aflate în discuţie, rectorul le-a dat voie Brânduşei şi profesorului să părăsească biroul său, rămânând doar cu Nina. Acesteia, rectorul i-a spus că va lua măsuri drastice împotriva profesorului dacă se vor adeveri acuzaţiile sale, dar că, în cazul în care acestea nu se vor confirma, va fi obligat să o exmatriculeze pe Nina. Deocamdată, însă, Nina a fost suspendată din activitate până la soluţionarea diferendului, nemaiavând voie să se prezinte la facultate.

Simţindu-se cu “sabia lui Damocles deasupra capului” şi nemaiavând voie să fie (cel puţin deocamdată) studentă, Nina s-a hotărât să facă absolut totul pentru a-şi recăpăta aparatul de filmat şi implicit înregistrarea incriminatorie. După o ceartă zdravănă cu Brânduşa, Nina a da-o afară din garsoniera în care locuiau fetele pe cea care până mai ieri era buna sa prietenă. Pus în faţa acestei situaţii, profesorul Vladimir Stamate, care începuse să se îndrăgostească de Brânduşa a închiriat pentru aceasta o garsonieră în care să locuiască. Într-o zi, Nina a “filat-o” pe Brânduşa aflând, astfel, unde aceasta locuia în prezent. O zi mai târziu, revenind la locaţia respectivă, nu mică i-a fost mirarea Ninei, atunci când a sunat la uşă şi i-a deschis… profesorul Stamate. Cum Brânduşa nu era acasă, Nina s-a temut să rămână doar cu profesorul să-şi aştepte (ex)prietena. A revenit ziua următoare, găsindu-i acasă atât pe Brânduşa cât şi pe Vladimir. Cu această ocazie, Nina a aflat că între cei doi se înfiripase o poveste de dragoste, în pofida faptului că Vladimir Stamate era căsătorit şi avea doi copii cu femeia de care declarase că urmează să divorţeze.

Povestea de dragoste dintre Brânduşa şi Vladimir s-a soldat cu o sarcină nedorită, Brânduşa fiind convinsă că şi profesorul o iubeşte şi că nu va mai trece mult timp până când cei doi se vor putea afişa şi în văzul lumii ca fericiţi părinţi ai unui copil. Numai că lucrurile au luat o întorsătură total nedorită de către cei doi.

Pe de o parte, venind la facultate să-i aducă ceva de mâncare profesorului, care avusese o “zi mai lungă”, Brândusa l-a găsit… sărutându-se cu o altă studentă de a sa. Apoi, stimulate de către Nina, mai multe studente au făcut plângere la rectorul Universităţii că au fost hărţuite sexual de către profesorul Vladimir Stamate. Pus în faţa acestei stări de lucruri, profesorul a recunoscut că este bolnav şi că urmează un tratament special împotriva unui apetit sexual exagerat. În aceste condiţii, până la urmă, profesorul Vladimir Stamate s-a văzut nevoit să-şi dea demisia de la Universitate, nemaiavând dreptul să profeseze, deoarece a fost considerat un pericol public. Mai mult, el a fost părăsit şi de către actuala sa mare dragoste, Brânduşa, care, în virtutea bunei sale prietenii pe care a avut-o cu Nina, a fost reprimită de aceasta să continue să locuiască împreună.

 

 

LUPUL CEL RĂU, MÂNCAT DE… OAIA CEA BUNĂ

Magda, revine în Bucureşti, la o firmă de achiziţii publice, după ce a mers cu o bursă în Italia, unde a şi lucrat în cadrul unei forme. În Capitală este ajutată de către o prietenă de a ei, Alina, care era expert contabil în cadrul firmei să se angajeze la aceasta.

Magda face cunoştinţă cu noul său şef, Dumitru, considerat un om serios şi foarte pregătit profesional. Nu mică avea să fie mirarea Alinei şi ulterior, a prietenei acesteia, Cristina, când fetele află că Magda se plânge de hărţuire sexuală şi încărcarea peste limite a sarcinilor de servici. La un moment dat, Magda chiar leşină din cauza surmenajului la care este supusă de către Dumitru.

Dorind să vină în ajutorul prietenei lor, Magda, Alina şi Cristina îi trimit un mail Ştefaniei, soţia lui Dumitru. Cândva, Cristina a fost colegă cu Ştefania şi astfel cunoştea adresa de email a acesteia. Primind respectivul mail, Ştefania a venit imediat la firma unde lucra soţul său, ameninţându-l că va intenta proces de divorţ, dacă se vor adeveri informaţiile pe care le-a primit.

“Terenul” fiind deja “pregătit”, Magda a continuat să facă pe victima, ba mai mult a avut grijă ca plângerile sale să ajungă până la urechile patronului firmei. Acesta a venit la “locul faptei” unde a făcut “curăţenie”, demisionându-l pe Dumitru, pe care l-a şi îndepărtat din firmă şi numind-o, după ce i-a recititi CV-ul, pe Magda în funcţia de şef provizoriu.

Odată devenită şefă, Magda s-a schimbat cu 180 de grade (!) De unde până atunci era foarte muncitoare, rămânând adesea peste program la muncă, jovială şi foarte prietenoasă, odată instalată în funcţia de şefă a început să le supraîncarce cu sarcini de servici pe cele care până mai ieri erau prietenele ei, să impună o anumită distanţă, considerată de fete exagerată.

Nu peste mult timp, însă, Magda avea să piardă ceea ce reuşise să câştige. Fostul său şef, Dumitru, a găsit pe laptopul său pe care avea montată o cameră de filmat, înregistrarea actului care a dus la îndepărtarea sa din cadrul firmei. În filmuleţul respectiv se vedea clar cum Magda regizase toată scena incriminatorie a lui Dumitru, ea ieşind ţipând că a fost agresată sexual de către şeful său, după ce în birou ea avusese grijă să îşi desfacă cămaşa şi să pară “şifonată” de Dumitru (!)

Fireşte că Dumitru a arătat patronului înregistrarea respectivă, astfel încât acesta s-a văzut nevoit să facă un nou scandal la firmă, să o îndepărteze pe Magda şi să-l reabiliteze pe Dumitru. Cum Magda, în scurta sa hegemonie încurcase într-o oarecare măsură treburile firmei, Dumitru a trebuit să apeleze la serviciile Alinei, care simţindu-se culpabilă pentru aducerea Magdei în cadrul firmei a acceptat, fără nicio împotrivire să rămână peste program, să contribuie la descurcarea treburilor încurcate de Magda. Şi pentru a nu avea niciun fel de remuşcări de conştiinţă faţă de prietena sa, Dumitru a informat-o pe Alina că s-a interesat de antecedentele Magdei la firma din Italia, la care fusese angajată în urma bursei primite şi a aflat că fata a fost îndepărtată de patronul firmei italiene, după ce îi crease probleme cu nişte acte pe care le încurcase şi acolo.

În urma tuturor acestor evenimente, Alina a înţeles că, încă de la început, Magda nu a urmărit decât “să-l sape” pe Dumitru şi apoi să-i preia postul de şef. Total dezamăgită de modul în care acţionase Magda, Alina a decis să rupă orice relaţie cu Magda şi să nu o mai vadă în viaţa ei.

Chiar dacă, aşa cum aţi observat evit să trag concluzii, lăsându-vă pe dumneavoastră, dragi cititori, să trageţi concluziile şi învăţămintele necesare, de această dată, în urma poveştii de viaţă, de mai sus, doresc să trag o concluzie. În viaţă, nu de puţine ori, aparenţele înşeală şi lucrurile nu sunt mereu ceea ce par a fi. Aşa că, dragii mei cititori, trebuie să fiţi mereu vigilenţi şi să vă înarmaţi cu multă atenţie în tot ceea ce faceţi!

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?