LECȚII DE VIAȚĂ

DRAGOSTEA OBSESIVĂ NAŞTE MONŞTRI

 Maia Ion este o fată frumoasă aflată în ultimul an de liceu. Frumuseţea ei îl farmecă, in mod special, pe Virgil Ionescu, profesorul de bilogie al fetei. Iniţial, Maia îl simpatizează pe Virgil, pe care îl consideră un bărbat atrăgător şi foarte simpatic. Această opinie se va schimba însă, atunci când profesorul devine mult prea insistent şi îşi declară dragostea faţă de tânăra sa elevă.

Mai mult, Maia nu se poate împăca cu gândul de a avea un iubit cu mult mai în vârstă decât ea, în condiţiile în care mama sa, Tatiana, divorţată, de câţiva ani, de tatăl Maiei, nu acceptă să cunoască alţi bărbaţi alături de care să încerce să îşi refacă viaţa. Tocmai de aceea, Maia îi declară lui Virgil că ea nu îl iubeşte şi că ar fi preferabil să o lase în pace şi să îşi găsească o iubită mai apropiată de vârsta lui. Maia, devenită acum majoră, este principala confidentă a mamei sale şi mereu încearcă să o convingă că este, încă, tânără şi frumoasă şi că este mult prea devreme să “îşi pună cearceaful în cap” şi să nu mai accepte niciun fel de întâlnire cu un bârbat.

Tocmai dea aceea, într-o zi, mai târziu, Maia are parte de o surpriză enormă, atunci cand, revenind de la liceu îşi găseşte mama într-o excelentă dispoziţie emoţională, fardată, coafată şi imbrăcată într-o ţinută “provocatoare”, aşa cum nu o mai văzuse cam de mult timp. Citind stupefacţia pe chipul fiicei sale, Tatiana îi mărturiseşte Maiei că urmează să se întâlnească, în sfârşit, cu un bărbat. Revenită acasă, Tatiana îi spune Maiei că a avut o seară extrem de reuşită şi s-a simţit foarte bine în prezenţa bărbatului. Mai mult, Tatiana îi dezvăluie Maiei faptul că bărbatul proaspăt cunoscut a invitat-o să îşi petreacă, impreună, week-end-ul care urma, la munte.

Maia este foarte bucuroasă pentru mama sa, care pare, în sfârşit, că şi-a regăsit fericirea alături de un bărbat. Bucuria Maiei avea să ia însă sfârşit o dată cu revenirea de la munte a celor doi îndrăgostiţi. Atunci constată Maia că noul iubit al mamei sale nu este nimeni altcineva decât Virgil, cel care o iubea pe… fiică. Surpriza neplăcută a Maiei se transformă, de-a dreptul într-un şoc, atunci când este informată că Tatiana şi Virgil s-au folosit de această ieşire la munte ca pretext pentru a merge la Primărie şi a se logodi. În aceste condiţii, vrând-nevrând, Maia se vede pusă în ingrata postură de a trebui să locuiască în acelaşi apartament cu… Virgil. Întrebat, “între patru ochi”, de ce a făcut această “mişcare” cu mama sa, Virgil îi răspunde, într-un mod foarte sarcastic, Maiei că “nu a făcut decât să-i asculte sfatul şi să-şi găsească o femeie mai apropiată de vârsta lui. Văzându-se pusă în faţa unui fapt deja împlinit, Maia îi spune lui Virgil că îl va accepta alături de ele şi nu va avea nimic împotrivă dacă va reuşi să o facă fericită pe Tatiana. Astfel, dragostea dintre Maia şi Virgil rămâne să fie cunoscută numai de ei doi şi să fie secretul lor.

Numai că Virgil are un comportament execrabil faţă de Tatiana, pe care tot timpul o critică pentru orice şi afişează faţă de ea o superioritate deplasată, Tatiana fiind tratată ca o simplă servitoare a lui. Maia, care în ciuda vârstei inferioare, comparativ cu cea a mamei sale, pare să aibă, totuşi, mai multă experienţă de viaţă, şi are mai multe tentative să o avertizeze pe mama sa, asupra stării reale a lucrurilor, dar cum se spune că “dragostea este oarbă”, în loc să îşi dea seama că fiica sa are dreptate, Tatiana o acuză că este geloasă pe fericirea şi dragostea pe care le trăieşte mama sa.

Maia este disperată, nemaiştiind cum să reacţioneze în această situaţie care se complică şi mai mult după ce Virgil îi declară că el nu o iubeşte pe Tatiana şi că face sacrificiul de a rămâne alături de ea tocmai pentru a fi cât mai aproape de Maia.

În cele din urmă, beneficiind de ajutorul bunei sale prietene, Ana, şi mai ales a vărului acesteia, Nicolae (cu care Maia devenise, între timp, iubiţi şi la care se mutase, în apartament, nemaisuportând să stea sub acelaşi acoperiş cu Virgil şi Tatiana), Maia o face pe Tatiana să înţeleagă că Virgil nu este decât un monstru cu chip de om, care, în numele unei dragoste false, o chinuie, pur şi simplu si se comportă infect cu ea. Având conştiinţa încărcată că şi-a acuzat, în mod nedrept, fiica (Maia fiind, de fapt, singura care o iubea cu adevărat şi tocmai pe ea a îndepărtat-o din viaţa ei), Tatiana are, finalmente, tăria de caracter de a-l da afară din apartament pe Virgil. Mai mult, acest fapt este privit de Virgil ca o uşurare, o izbăvire, el declarând că “se săturase să tot joace rolul de iubit al unei femei care şi aşa nu-i plăcea”.

Astfel, Tatiana şi Maia îşi regăsesc liniştea şi fericirea pe care ele le trăiseră, împreună, înainte de a fi intrat Virgil în vieţile lor, mama şi fiica făcând jurământul ca niciodată, să nu mai lase niciun bărbat să se mai interpună în relaţia dintre cele două femei.

 

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

 

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?