LECȚII DE VIAȚĂ

Începând de astăzi, îmi propun să vă prezint episoadele unui serial deosebit de atractiv, LECȚII DE VIAȚĂ, prezentat de postul de televiziune PRO TV, în fiecare zi de luni până joi, între orele 14:00 – 15:00. Aşa cum veţi constata, fiecare episod ridică probleme psihologice, extrem de interesante, care în mod sigur vă vor ţine “cu sufletul la gură”.

ÎNTRE DRAGOSTE ŞI URĂ NU-I DECÂT… UN PAS
(JOI 21 SEPTEMBRIE 2017)

Vlad şi în special Tiberiu sunt doi tineri teribilisti. În special, acesta din urma, care se afla la volanul autoturismului, atunci când accidenteazâ, chiar pe trecerea de pietoni, o tânără. Angela, fata accidentată rămâne să zacă, pe asfalt, fără cunoştinţă, în timp ce Tiberiu, speriat de ceea ce a făcut şi temându-se să nu ajungă la puşcărie, fuge cu maşina de la locul faptei. Vlad, cu mai multă conştiinţă şi simţ de răspundere, sună la Salvare şi rămâne cu Angela, pe care apoi o conduce la spital. În timp ce aştepta să vadă care este efectiv starea de sănătate a Angelei, Vlad este abordat de un poliţist, care deja preluase cazul Angelei. Întrebat asupra a ceea ce a văzut, din sentiment de prietenie faţă de Tiberiu, Vlad încearcă să muşamalizeze cazul şi să nu îşi trădeze prietenul. În ceea ce o priveşte pe Angela, Vlad află că fata va rămâne temporal oarba, urmând să se recupereze şi să se opereze nu se ştie când.
Odata revenită acasă, Angela este preluată de către sora sa mai mare, Elena, care în pofida problemelor de acasă cu îngrijirea soţului şi a propriilor copii, rămâne să aibă grija de sora sa. Dar, cum cei de acasă nu reuşesc să se descurce singuri, fără Elena, sora mai mare se vede obligată să dea un anunţ la ziar conform căruia caută un însoţitor pentru Angela. După câteva experiente nereuşite, Vlad, care între timp a aflat de la spital adresa Angelei, merge să-i facă o vizită, să vadă cum se mai simte fata. Odată intrat în casă, Vlad este luat de către cele două surori, drept unul venit pentru postul de însoţitor al Angelei. Văzându-se pus in faţa noii situaţii, Vlad intră în “jocul” fetelor şi până la urmă este acceptat ca însoţitor al Angelei.
Între timp, între Angela şi Vlad se infiripă o idilă, fata fiind deosebit de impresionată de către Vlad, care special pentru ea a învăţat limbajul Braille şi acum o învaţă si pe fată să citească “cu vârful degetelor de la mână”.
Pentru ca acest caz dezbătut în episodul de joi să devină şi mai interesant, în poveste apare şi personajul Remus, care în calitate de martor, este pus de către poliţie să realizeze portretul-tablou al celor care au produs accidentul. Aflând de apariţia unui martor, Angela (foarte mult schimbată după accident, nutrind doar sentimente de răzbunare), doreşte neapărat să meargă la Politie să vadă ce declaraţii va face Remus. Angela apare însoţită de către Elena şi Vlad. Acesta din urmă este recunoscut de către Remus, dar martorul nu se trădează şi depune mărturie mincinoasă, făcând o descreiere a lui… Brad Pitt (!), aşa cum avea să îi declare puţin mai târziu lui Vlad, atunci când îl şantajează pe tânăr contra sumei de 3000 euro.
După câteva săptămâni, în care Angela şi Vlad formează un cuplu, vine şi momentul mult aşteptat al intervenţiei chirurgicale asupra ochilor Angelei. Între timp, Vlad află că înainte de a-şi fi pierdut vederea, Angela a reuşit să il vadă (şi să îl reţină) pe cel care a venit primul la ea şi care apoi a sunat la Salvare, deci pe… Vlad. Angela îl consideră pe respectivul drept şoferul nesăbuit care a lovit-o pe ea, pe trecerea de pietoni, si a lăsat-o oarbă. Speriat de situaţie, Vlad o evită o perioadă de timp pe Angela, după ce aceasta îşi recapătă vederea, dar în cele din urmă, sub impulsul dragostei, “îşi ia inima în dinti” şi se duce să îşi revadă… iubita. La vederea lui Vlad, Angela are o reacţie extrem de violentă şi îl alungă din casa ei, declarându-i că nu mai vrea să îl vadă niciodată.
“Măcinat” între simţul responsabilităţii, dragostea pentru Angela şi prietenia pentru Tiberiu, Vlad se hotărăşte să se ducă să mai vorbească o dată cu Tiberiu şi să-i spună, prieteneşte că este mai bine pentru el să se ducă să declare totul la poliţie, inainte de a merge Vlad să spună adevărul adevărat.
La două zile după discuţia destul de aprinsă dintre cei doi prieteni şi dispariţia totală a lui Tiberiu, la Vlad apare… Angela. Fata vine să-l informeze pe Vlad că la Politie, când se dusese să il acuze pe Vlad pentru ceea ce păţise ea, a aflat că Tiberiu a venit şi s-a predat Politiei. In aceste condiţii, Angela se simte vinovată faţă de Vlad, pentru că nu a vrut să îl creadă că nu el a comis accidentul, ci mai mult, s-a ocupat de Angela şi starea de sanatate a tinerei. Fata îşi face “mea culpa” şi mărturiseşte că a fost profund şocată când, după ce şi-a recăpătat vederea, în loc să vadă figura celui de care se îndrăgostise, a dat cu ochii… de cel pe care îl considera vinovat pentru tragedia ei. Nu putea concepe că… cele două personaje erau, de fapt, una şi aceeaşi persoană (!)
În cele din urma, aşa cum stă bine episoadelor unui serial bun, totul se termină cu happy-end, Angela fiind foarte dispusă să mai acorde o şansă lui Vlad şi astfel cei doi tineri au rămas să îşi trăiască împreună viaţa.

DRAGOSTEA ÎNVINGE BARIERELE DIFERENȚEI DE VÂRSTĂ
(LUNI 25 SEPTEMBRIE 2017)

Larisa Stanciu este o tânără de 36 de ani, învăţătoare la o şcoală particulară, care îşi creşte singură fiica în vârstă de 9 ani, Catrinel, după ce soţul ei, Filip, s-a dovedit infidel şi le-a părăsit.
Într-o zi, discutând cu fiica sa, nu a fost atentă la o ieşire din parcare şi l-a accidentat uşor pe un motociclist. Recunoscându-şi vina, Larisa rămâne foarte surprinsă să constate că accidentatul, Răzvan, puţin ameţit după şocul avut nu a reacţionat violent. Ba mai mult, după ce află unde locuieşte Larisa (în apropierea şcolii), merge a doua zi la Larisa şi îi oferă un trandafir roşu. Impresionată de gestul tânărului, Larisa devine mai “amabilă” deşi iniţial reacţionase negativ, aflând că Răzvan avea doar 29 ani, fiind deci cu 7 ani mai tânăr decât ea.
Relaţia de prietenie dintre cei doi evoluează către o adevărată poveste de dragoste, aşa că Larisa se vede nevoită, în cele din urmă să îl prezinte pe Răzvan fiicei sale Catrinel, care nu are nimic împotriva unei relaţii cu un bărbat a mamei ei, după mulţi ani, dacă acesta ştie să se poarte frumos, nu ca tatăl său şi să o facă fericită.
Larisa era foarte bună prietenă cu directoarea şcolii unde activează, Aurelia, pe care o consideră, ca şi în cazul celei mai bune prietene a ei, Brânduşa, drept o confidentă, directoarea la rândul ei crescându-şi singură băiatul. Totul bine şi frumos până într-o seară când, Larisa, invitată la cină, acasă la Aurelia, îl întâlneşte pe… Răzvan şi astfel află că tânărul, în vârstă de numai… 25 de ani (!), se pregătea să îşi susţină licenţa de absolvire a facultăţii şi nu a doctoratului, cum declarase Răzvan. Larisa se supără foarte tare că a fost minţită de către Răzvan şi după ce o ia pe Catrinel de mână, părăseşte ca o furtună casa Aureliei.
Normal că Răzvan se vede pus în situaţia să se ducă acasă la Larisa, să lămurească noua problemă apărută. Aceasta îl acuză că a minţit-o şi îi spune că relaţia lor se opreşte aici. Răzvan se scuză că nu putea să-i spună Larisei că are 25 de ani şi nu 29, aşa cum pretinsese el, în condiţiile în care şi aşa reacţia femeii a fost negativă, aflând că noul său amic este cu 7 ani mai tânăr decât ea.
Aflând de relaţia de iubire dintre Larisa şi Răzvan, prietenia Aureliei se transformă în ură şi directoarea şcolii luptă din toate puterile să-i despartă pe cei doi. Astfel, Larisa se trezeşte cu tot felul de sarcini suplimentare de servici, astfel încât să nu-i mai rămână timp liber să şi-l petreacă cu Răzvan. În cele din urmă, Răzvan află de la Brânduşa de şicanele pe care mama lui i le face iubitei sale şi după o ceartă aprinsă cu mama sa, Răzvan se hotărăşte să se muta în casa Larisei. Aurelia primeşte această întorsătură a lucrurilor ca pe un afront adus ei şi o concediază pe Larisa.
Între timp, îşi face apariţia şi fostul soţ al Larisei, Filip, care doreşte să se împace cu femeia. Reapariţia lui este însă tardivă, Larisa fiind ferm hotărâtă să isi apere relaţia sa cu Răzvan, mai ales acum, când este perfect convinsă că şi mai tânărul său iubit este dispus să facă orice sacrificiu pentru ca dragostea lor să fie învingătoare.
În aceste condiţii, “ajungându-i cuţitul la os”, Aurelia se vede pusă in situaţia să se ducă acasă la Larisa şi să incerce să o determine să îl lase în pace pe Răzvan, spunându-i că fiul ei este incapabil să iubească şi să aibă grijă de o femeie cu 11 ani mai în vârstă decât el. Larisa nu se lasă însă înduplecată de directoarea fostei sale şcoli, până mai ieri o foarte bună prietenă şi o pofteşte să iasă afară din casă.
În timp ce femeile au avut această confruntare în casă, afară Răzvan are şi el parte de o confruntare cu… Filip şi după ce schimbă între ei, bărbăteste, şi nişte pumni, Filip înţelege, finalmente, că începând de acum are cine să o apere pe Larisa şi se vede nevoit să “iasă din peisaj”.
După o lună de la aceste “meciuri”, Larisa şi Răzvan, care rupseseră orice legătură cu Aurelia, află că aceasta a avut un accident. Îngrijoraţi, tinerii se duc să o viziteze pe Aurelia, pe care o găsesc cu mâna dreaptă în ghips. Aurelia se arată foarte surprinsă să vadă atenţia pe care i-o acordă Larisa şi Răzvan, după ce îşi recunoaşte ingratitudinea şi greşeala prin care practic îşi pierduse singurul om care mai exista iîn viata sa, pe Răzvan.
În cele din urmă, cei trei se împacă şi Aurelia o reprimeşte pe Larisa la şcoala.

NECAZURILE VIEȚII LA BLOC
(MARȚI 26 SEPTEMBRIE 2017)

Narcisa şi Eduard Ionescu sunt căsătoriţi de 4 ani, timp în care au locuit în diferite apartamente închiriate. Acum, cei doi sunt foarte fericiţi că graţie unui credit contractat la o bancă şi-au putut cumpăra, în sfârşit un apartament într-un bloc şi se simt şi ei stăpâni în propria casă.
Cei doi soţi nici nu apucă bine să se mute în noua locuinţă că şi primesc vizita lui Sergiu, care se recomandă ca fiind administrator de nu mai puţin de 10 ani al blocului. Cu ocazia vizitei, Sergiu este foarte afectat când află că Eduard este lector universitar (motiv pentru care i se va adresa numai cu “domnule profesor”, rostit însă într-un stil zeflemitor), iar Narcisa este bibliotecară. Simţindu-se complexat în faţa celor doi intelectuali (mai târziu dovedindu-se că Sergiu era, de fapt, un semi-analfabet), administratorul blocului spune că este absolvent al unei facutăţi particulare de Drept şi că în prezent este patronul unei firme de body-guarzi. Odată ieşit din apartamentul familiei Ionescu, Sergiu îşi propune să facă tot ce va putea să scape de aceşti intelectuali din “blocul lui”.
Încă de la prima lor întâlnire, Sergiu ţine să le precizeze noilor vecini că, din cauza pensionarilor şi a copiilor mici din bloc, este interzis orice zgomot după ora 19:00. Lucru de care o să se prevaleze chiar a doua zi, când Sergiu va veni să le închidă muzica soţilor Ionescu, tocmai când aceştia sărbătoreau cu o pereche de prieteni mutarea în noul apartament.
Şicanele făcute de Sergiu soţilor Narcisa şi Eduard Ionescu au continuat cu diferite înscenări: inundarea apartamentului şi a celor de sub ei, deşi vecinul de la apartamentul aflat chiar sub al lor i-a mărturisit lui Sergiu că nu a fost vorba de nicio inundaţie, implântarea unui cuţit în pneul autoturismului lui Eduard şi totul culminând cu aducerea unui echipaj de poliţie să le percheziţioneze apartamentul sub pretextul că i-ar fi furat ceva din casa lui.
Problema a fost însă, că în această stare continuă de tensiune, Narcisa, rămasă, intre timp, însărcinată, a fost la un pas de a pierde sarcina. De pe patul de spital, Narcisa i-a cerut lui Eduardca să vândă apartamentul proaspăt cumpărat şi să se mute de acolo, sătulă până peste cap de şicanele continue ale lui Sergiu. Eduard, însă, nici nu concepe să abandoneze acest război psihologic şi să părăsească apartamentul din cauza unui nenorocit. Oripilată, însă, de toate acestea, la externarea din spital, Narcisa nu se mai întoarce în apartament şi se duce să locuiască la mama ei.
Rămas singur în apartament, Eduard nutreşte un plan de răzbunare pe Sergiu. Astfel, administratorul blocului cade în “cursa” întinsă cu multă abilitate de Eduard şi se duce să onoreze invitaţia lui Eduard să se împace… la o sticlă de bere. Eduard îi face propunerea de nerefuzat să-i ofere suma de 10.000 euro ca să se termine, o dată, cu toate şicanările. Cei doi îşi dau întâlnire, a doua zi, ca Eduard să vină cu banii. Numai că… Eduard, ducându-şi “cursa” la bun sfârşit, nu vine singur, ci însoţit de doi poliţişti, care surprinzându-l pe Sergiu asupra delictului îl arestează pentru şantaj.
Odată terminată toată această tevatura cu Sergiu, Narcisa revine în apartamentul conjugal, unde peste câteva luni urmează să aducă pe lume un băieţel.

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?