Lecții de viață 24 octombrie 2018

RECUPERAREA “FIILOR RĂTĂCITORI”

 

Nea Bebe, cum îi spune toată lumea, este proprietarul unui service auto şi este un mare pasionat de minifotbal (în tinereţe el fiind portar de fotbal la Sportul Studenţesc Bucureşti, dar, în urma unui accident de joc, el a avut mâna dreaptă fracturată, şi cum medicii nu i-au pus-o cum trebuia la loc, a fost obligat să abandoneze viaţa competiţională), motiv pentru care, împreună cu băieţii pe care i-a angajat la service a alcătuit o echipă de minifotbal.

Nea Bebe este căsătorit cu Valentina, o femeie care, în pofida faptului că este veşnic supărată că soţul ei nu-i acordă atenţia necesară, el fiind mereu cu mintea doar la echipa lui de minifotbal, îi acceptă această meteahnă. După ce, într-o noapte, nea Bebe îl visează pe miliardarul rus Roman Abramovici (finanţatorul echipei ucrainiene de fotbal, Şahtior Doneţk), care-i dădea o sumă de bani, nea Bebe aproape că “înnebuneşte”, considerând că acesta este un semn de la Dumnezeu că el “va da lovitura cu echipa de minifotbal” şi se va îmbogăţi, de pe urma acesteia. Pentru acest vis al său, nea Bebe este gata să facă orice efort şi să investească bani în obţinerea de rezultate cu echipa. Deviza lui, “Totul pentru victorie”, îl face pe nea Bebe să “joace” mai mult sau mai puţin “curat”. Astfel, el nu ezită deloc să-l ia, “de o parte”, pe omul său de încredere de la service şi de la echipă, Denis, şi să-l însărcineze să ofere arbitrilor sumele de bani, pe care el urma să i le dea pentru a facilita victoria echipei lor. Numai că, Denis nu îşi duce misiunea până la capăt, păstrând el banii respectivi, bazându-se doar pe încrederea că victoria va surâde echipei, în condiţii normale, numai prin valoarea propriilor jucatori. Lucru care se întâmplă, însă, numai pe jumătate, echipa lui nea Bebe devenind o “abonată” a rezultatelor de egalitate. Când nea Bebe începe să îl suspecteze pe Denis că băiatul nu îşi face “datoria” aşa cum trebuie, “intermediarul” are replica pregătită şi îi spune “tatălui lor adoptiv” (nea Bebe considerând mereu că aceşti băieţi sunt ca şi copiii lui!) că, în cazul în care arbitrii nu ar fi fost “cumpăraţi”, atunci echipa ar fi pierdut meciurile, şi că “fluieraşii”, oricât de mult i-ar fi avantajat nu ar fi putut să înscrie goluri în locul jucătorilor…

Timpul trece şi iată că echipa reuşeşte, mai mult sau mai puţin prin propriile forţe, să ajungă în finala campionatului zonal. Pentru acest meci, nea Bebe este gata să facă “şi pe naiba în patru” pentru a-l câştiga şi a se califica în eşalonul superior. Astfel, el scoate din conturile bancare ale soţiei sale suma de 3000 euro şi-i dă lui Denis, de această dată, cu menţiunea clară că echipa trebuie să câştige, un meci de egalitate neavând cum să-i ajute în realizarea promovării. Văzându-se în posesia unei sume atât de tentante, Denis hotărăşte, împreună cu prietena sa, Bianca, să plece în străinătate, cu autoturismul propriu. Lucru care se şi întâmplă, Denis absentând a doua zi de la meciul decisiv, după ce-i informase pe băieţi că s-a îmbolnăvit şi că nu poate ieşi din casă (!)

Cei doi fugari au însă, pe drum, parte de o pană de motor şi Denis, ca un angajat de service auto “cu state vechi” reuşeşte să repare maşina. Atunci cand o pune pe Bianca să pornească motorul, după ce acesta nu demarează “la prima cheie”, finalmente reuşeşte să pornească autoturismul. Numai că, văzându-se, în torpedoul maşinii, cu o mare sumă de bani, Bianca “uită” să mai apese şi frâna şi il lasă pe Denis “cu buza umflată”. Numai că, aşa cum se spune “cărările Domnului sunt încurcate”, un Amoraş îşi face “de cap” şi o determină pe Bianca să se întoarcă la Denis şi să-i mărturisească că nu a putut fugi cu banii, aşa cum a intenţionat ea iniţial, dându-şi seama că îl iubeşte şi că doreşte ca ei să se căsătorească.

Fără să ştie, în timp ce Denis şi Bianca aveau această aventură încheiată cu… o cerere în căsătorie, băieţii lui nea Bebe, dând dovadă de foarte multă ambiţie, reuşesc să facă cel mai bun meci din viaţa lor, să se autodepăşească şi să obţină marea şi mult dorita victorie “pe bune”. Numai că, nea Bebe, din discuţia pe care a avut-o, după partidă, cu arbitrul meciului, ajunge la concluzia că Denis nu şi-a respectat angajamentul şi nu a oferit banii “cui trebuia”, preferând să dispară cu ei. Nea Bebe este, pur şi simplu, devastat, nu atât din cauza sumei pierdute pe degeaba, cât mai ales, din cauza decepţiei pe care i-o provocase Denis, băiat în care el investise foarte multă inimă, suflet si… bani. Însă, în cele din urmă, această investiţie nu avea să fie degeaba, Denis alegând să se întoarcă şi să-i dea lui nea Bebe, aproape toţi banii pe care el îi luase. Nea Bebe este încântat că, în cele din urmă, lui Denis “i-a venit mintea la cap” şi nu numai că îl reprimeşte la service-ul auto, dar, considerând că a cam îmbătrânit şi că, într-adevăr, soţia lui, Valentina, are dreptate să-i solicite să stea mai mult timp împreună, îi lasă băiatului service-ul auto să îl administreze.

Mai mult, dorind să scape de orice grijă şi să se retragă în pacea şi liniştea familiei, nea Bebe optează să numească un alt băiat, pe care tot el îl salvase din patima jocurilor de noroc, să fie antrenorul şi conducătorul echipei de minifotbal, nea Bebe anunţând că el va rămâne alături de băieţi şi de echipa lui mult iubită, dar, de această dată, în calitate de… preşedinte onorific.

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?