LECȚII DE VIAȚĂ 25-26 octombrie

COPILUL CARE A UNIT FAMILIILE

Elena Popa, în vârstă de 27 ani este logodită de 4 ani cu Răzvan Ilie şi este vânzătoare la un chioşc cu produse alimentare, al unei prietene, aflat în parcul oraşului. Răzvan este şofer la o firmă de curierat din aceeaşi localitate. Pentru a fi mai mult timp împreună, Răzvan îi propune Elenei să se transfere la firma unde lucrează şi el, în acest sens pregătind deja “terenul” printr-o discuţie avută cu şefa de la Serviciul Personal al firmei. Numai că Elena se mulţumeşte cu actualul său loc de muncă, considerând că la chioşc ea este propriul său şef.

Într-o dimineaţă, la chioşcul Elenei apare un băieţel de vreo 10 anişori, Cristian, care doreşte să cumpere o îngheţată cu ciocolată albă. Elena îl îndrăgeşte, din prima, pe copil, chiar dacă refuză să-i ofere îngheţata mult dorită şi-l roaga să revină puţin mai târziu, când se va face mai cald afară. Fără să ştie, Elena a fost “pe aceeaşi lungime de undă” cu tatăl băiatului, Lucian, pe care îl cunoaşte cu această ocazie.

În acest episod avem ocazia să cunoaştem şi tipul persoanelor “uşuratice”. Şi pentru a vedea că acest “virus” atinge atât pe femei cât şi pe bărbaţi, constatăm că în această tipologie se încadrează atât Consuela, mama Elenei, cât şi Lucian. Consuela era considerată, în bună măsură, autoarea decesului tatălui Elenei, care murise “de inimă rea”, ştiind că soţia lui “zboară, precum o… viespe, din floare în floare” (!)

Sesizând dragostea pe care Elena o acorda fiului său, Lucian îi propune să aibă grijă de Cristian, atunci când el are “mai multă treabă”. Înţelegând despre ce anume “treburi” este vorba, Elena acceptă rolul de bonă, simţindu-se foarte bine în compania copilului, mult mai bine decât în cea a tatălui. Numai că, prin parc, pe la chioşcul Elenei işi face apariţia şi Simona, mama lui Cristian şi fosta soţie a lui Lucian, de care acesta declarase că a divorţat. Simona este foarte intrigată să-l găsească pe copilul ei în grija unei persoane străine. Pentru a-i demonstra că nu este o străină, Elena îi spune femeii că este logodnica lui Lucian. Odată lansată această minciună, Elena şi Lucian care îi mulţumeşte fetei că nu a lăsat-o pe fosta sa soţie să-i ia copilul, decid că acum trebuie să meargă până la capăt cu rolul de logodnă, aşa că-i face cadou Elenei un inel.

Dar Elena este frământată, în contnuare, de relaţia ei cu Răzvan, care nu vrea sub nicio formă să creadă povestea logodnicei sale, considerând-o “cusută cu aţă albă”. Totuşi, Răzvan vrea să încerce să aibă încredere în Elena şi de aceea tot insistă pe cele două idei ale sale: Elena să se angajeze la firma unde lucrează şi el şi apoi să se mute împreună într-un apartament care să fie numai al lor (în prezent locuind împreună cu Consuela, mama Elenei). Văzând că nu are de ales, pentru a putea să îl păstreze pe Răzvan, Elena se duce şi se angajează la firma unde Răzvan este şofer.

Încântat de acest pas de apropiere dintre cei doi iubiţi, Răzvan îşi invită iubita la o plimbare prin parc. Numai că, acolo, surpriză, cei doi se întâlnesc cu Lucian, care era foarte disperat că-i dispăruse copilul. Toţi trei încep, în aceste circumstanţe să-l caute, cu febrilitate, pe Cristian şi după câteva ore bune de căutare, pe toate aleile parcului, copilul este găsit, în sfârşit, de către Elena în locul unde era chioşcul unde lucrase ea până de curând. Cristian a afirmat, cu candoarea proprie copilăriei că i se făcuse dor de Elena şi că aştepta ca aceasta să se întoarcă la locul unde se cunoscuseră cei doi buni prieteni.

Pierderea lui Cristian a rămas secretul lor, Simona neaflând de acest eveniment, care ar fi putut să aibă consecinţe mult mai grave. Până la urmă, de dragul copilului, Simona şi Lucian s-au împăcat, hotărndu-se să îşi mai dea câte o şansă unul celuilalt. Mai mult, de Cristian s-au ataşat foarte mult şi Elena şi Răzvan, care în tentativa lor de a învăţa rolul de părinţi pentru viitorul lor copil, erau mami şi tati lui Cristian, atunci când pârinţii băiatului doreau să-şi petreacă şi ei week-end-urile “ca doi porumbei”, fără să mai aibă şi grija propriului copil.

CUM SĂ FUGI DIN CALEA UNUI MONSTRU?!

Sara Dobrescu este o tânără în vârstă de aproape 18 ani, fiica Nicoletei şi a lui Traian. Tatăl, care este patronul unei firme, este o fire extrem de autoritară, care consideră că fiica sa este prea tânără pentru a avea un “prieten”, deşi Sara îl iubeşte pe Damian, care este student.

Damian este un băiat sărac, care a rămas doar cu mama sa, după ce tatăl i-a murit. El este student şi se descurcă foarte greu cu banii. Traian încearcă să o ţină pe Sara departe de tânăr, ducând-o şi aducând-o de la liceu cu maşina sa. Cu toate acestea, însă, cei doi iubiţi se văd în timpul cât Sara este la liceu, fata “ameţită de aburii dragostei” fiind gata să lipsească de la ore pentru a merge împreună cu Damian la film. Băiatul însă, mai matur in gândire, nu acceptă aşa ceva, astfel putând să-i trezească bănuieli lui Traian asupra motivelor absenţelor fetei lui. Chiar şi aşa, Traian îşi dă seama că “îi scapă ceva” şi că fiica lui continuă să se întâlnească, in secret, cu iubitul său. În aceste condiţii, cunoscând nevoia acută de bani a lui Damian, Traian îl angajează ca şofer la firma sa. Mai mult, pentru a-i face o plăcere fiicei lui mult iubite, Traian îl însărcinează pe Damian să se ducă să o ia pe Sara de la liceu.

Tocmai când cei doi iubiţi se obişnuiseră să vină împreună înapoi la Sara acasa, Traian îşi schimbă planul şi sub motivul că îl avansează pe Damian, îi oferă acestuia o muncă de birou. Tânărul este foarte încântat de evoluţia sa, dar patronul recurge la aceasta stratagemă pentru a-l avea mereu pe Damian sub ochii săi.

Acasă, Traian se poartă ca un adevărat zbir, în familia Dobrescu contând numai părerea sa, în timp ce pe Nicoleta şi Sara le ţine ca pe nişte sclave, el fiind stăpânul absolut. Nu de puţine ori, Traian se dovedeşte chiar violent cu soţia şi fiica sa. În aceste condiţii, în ziua în care în familie ar fi trebuit să fie o atmosferă de sărbătoare, fiind Ziua de Naştere a Nicoletei, Sara nu a mai suportat autoritatea exagerată a tatălui său şi a fugit de acasă, refugiindu-se la Damian.

In aceeaşi zi dispare, însă, şi Nicoleta, Sara ajungând să-l bănuiască pe Damian că i-a răpit mama pentru a-i cere lui Traian o sumă considerabilă drept răscumpărare pentru soţia sa. Bănuiala Sarei este susţinută de faptul că printre actele lui Damian găseşte cazierul lui judiciar, în care era menţionat faptul că băiatul a fost închis la puşcărie pentru sechestrare de persoane şi şantaj. În aceste condiţii, chiar în ziua în care Traian îl dăduse afară de la firmă, pentru că i-a “sucit minţile ficei sale”, Damian are şi neplăcuta surpriză de a fi aşteptat la ieşirea din incinta firmei, de o patrulă de Poliţie, care îl arestează pentru… răpirea Nicoletei.

Revenită în apartamentul lui Damian, Sara găseşte pe laptopul acestuia o poză care o înfăţişa pe mama sa, Nicoleta, împreună cu Mihai, asociatul lui Traian în firmă. În aceste condiţii, Sarei îi vine ideea să se ducă să o caute pe Nicoleta la Mihai acasă, unde dealtfel, o şi găseşte. Sara este foarte surprinsă să vadă nişte vânătăi pe faţa mamei sale şi astfel află că aceasta a fost bătută rău de Traian atunci când acesta a primit citaţia de divorţ din partea soţiei sale.

Sara şi Nicoleta consideră că “paharul s-a umplut” în ceea ce priveşte comportamentul violent al lui Traian şi depun plângere la Poliţie. În urma acestuia, Traian este arestat şi închis pentru un an şi jumătate. Dându-şi seama de greşeala făcută, Sara îşi retrage plângerea împotriva lui Damian, care, astfel, se vede din nou, liber. După o discuţie între Sara şi Damian cei doi înţeleg că între ei nu mai poate fi nimic şi se despart.

Cum apartamentul în care locuise familia Dobrescu, până acum, provoca multe amintiri neplăcute Nicoletei şi Sarei, legate de “monstrul” de Traian, acestea decid să îl vândă, Nicoleta mutându-se în apartamentul lui Mihai, iar Sara se refugiază, pentru un timp, la ţară, la bunica sa. După un timp, însă, Sara se mută, la rugăminţile mamei sale, în locuinţa în care trăia împreună cu Mihai. Astfel, după ce au scăpat de teroare lui Traian, cele două femei şi-au continuat viaţa fericite, alături de Mihai, care le iubea.

 

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?