Lecții de viață 25 octombrie 2018

CÂND DOI SE CEARTĂ… COPILUL CÂŞTIGĂ

 

Tamara şi Radu Suciu sunt căsătoriţi de 15 ani şi par să aibă cel mai fericit mariaj din lume. Tamara este actriţă la un teatru de cartier din Bucureşti, iar Radu este fotograf profesionist, remarcat, în mod special, pentru fotografiile realizate în zonele de război, sau în care s-au înregistrat calamităţi naturale.

Marele regret al celor doi este, însă, faptul că, in pofida tuturor eforturilor lor, nu au reuşit să devină părinţi. Cum timpul a trecut invariabil de voinţa lor şi nu au reuşit să-şi mărească familia, relaţiile dintre cei doi s-au răcit din ce în ce mai mult, ei ajungând, acum, să fie doar “colegi de cameră”, ei alunecând, uşor-uşor, în păcatul de a încerca să-şi caute alinare sufletească şi în afara căsniciei lor.

Astfel, Tamara are ocazia să lucreze, în teatru, cu un nou regizor, Andrei Tăutu, venit din provincie să-şi “încerce norocul” şi pe scenele de teatru din Capitală. El se arată foarte binevoitor şi amabil cu Tamara, fiind dispus să-i ofere toate explicaţiile solicitate de către aceasta, pentru a-şi “intra mai bine în rol”. Numai că, aceasta este imaginea “de suprafaţă”,… Andrei “privind-o” pe Tamara, mai mult ca pe o femeie, decât ca pe o actriţă. Aşa se explică faptul că, nu la mult timp după venirea lui Andrei ca regizor, la teatrul bucureştean, el reuşeşte să o aducă pe Tamara în patul său…

În acest timp, Radu pregăteşte o nouă expoziţie de fotografii în galeria condusă de Alexandra Popescu, aceasta dovedindu-se foarte interesată ca toate lucrurile să meargă cât mai bine cu expoziţia. Astfel, Alexandra şi Radu rămân mult timp împreună să găsească cele mai bune modalităţi de a etala fotografiile în expoziţie. Inevitabil, în aceste condiţii, cei doi simt o apropiere din ce în ce mai mare, astfel încât, atunci când Tamara vine, ca o soţie “grijulie” să vadă cum evoluează treaba soţului său, are surpriza să-i găsească pe Radu şi pe Alexandra sărutându-se.

Conştienţi că ambii parteneri trăiesc plăcere unor aventuri extra-conjugale, ei ajung la înţelegerea să continue să şi le consume, cum crede fiecare de cuviinţă, pentru că, nu degeaba se zice că “dragoste cu sila nu se poate”, dar să încerce ca, măcar, de “ochii lumii”, să lase impresia că au o căsnicie reuşită şi fericită. Acest “armistiţiu” fiind acceptat de către ambii soţi, aceştia îşi văd de vieţile lor, aşa cum stabiliseră, problemele de servici ale fiecăruia incluzând şi “micile” lor escapade (!) Expoziţia de fotografii se bucură de succesul scontat, iar piesa de teatru se apropie tot mai mult de data premierei. Numai că, după înregistrarea succesului, Alexandra şi Radu simt nevoia să îl sărbătorească, printr-un weekend petrecut, împreună, la… Viena. Aceasta avea să fie ”bomboana de pe colivă” a relaţiei de căsnicie dintre Tamara şi Radu. Când Radu revine acasă, de la Viena, are surpriza neplăcută de a o nu regăsi pe soţia sa la domiciliul lor, aceasta preferând să se mute în apartamentul sorei sale, Sofia. Mai mult, Tamara îi trimite lui Radu o “invitaţie” să se prezinte la biroul avocatului său ca să găsească, împreună, cea mai potrivită cale pentru a divorţa.

Numai că, între timp, Tamara are parte de nişte stări de rău şi în urma efectuarii testului de sarcină, afla că, în sfârşit, în mod absolut întâmplător şi în actualele circumstanţe nedorite, ceea ce nu reuşise pe parcursul atâtor ani de convieţuire paşnică şi cvasi-fericită cu soţul său, iată că urma să se întâmple acum. Dar, aşa cum se spune, “încurcate sunt, uneori, căile Domnului”…

Tamara este, acum, pusă în marea dilemă de a nu ştii cine este tatăl copilului care se zămislea în pântece ei: Radu sau Andrei (?!) Chiar dacă nu poate răspunde la această întrebare existenţială, Tamara este ferm hotărâtă să păstreze sarcina, chiar cu riscul de a fi obligată să îşi crească, singură, copilul. Sofia, sora Tamarei, fiind singura persoană care ştia marele secret al Tamarei, şi cum dorea să o ştie pe aceasta fericită, îl informează pe Radu că este posibil să devină… tată. Acest fapt îl face pe bărbat să o caute pe Tamara şi să-i ceară să se împace, să fie, din nou, împreună şi să încerce să se iubească, de dragul copilului care urma să se nască, la fel ca în primii lor ani de căsătorie. El îi spune soţiei sale că, indiferent cine ar fi tatăl biologic al copilului, el este decis să fie tatăl pe care îl merită copilul şi pe care acesta trebuie să îl cunoască.

Astfel, pentru mica făptură umană care urma să apară, peste câteva luni, familia Suciu primea o nouă şansă la o viaţă fericită, dar, de această dată, în trei, nu în doi.

 

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

 

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?