Lecții de viață 25 septembrie 2018

PRIETENI ADEVĂRAȚI ŞI PRIETENI… DIN INTERES

 

Episodul pe care mi-am propus să vi-l prezint, mai jos, consider că merită o atenţie cu totul specială, dat fiind faptul că adevărata prietenie este, în ziua de astăzi, când marea majoritate a oamenilor aleargă doar după câştiguri financiare şi satisfacerea nevoilor proprii, o “floare tot mai rară”. Din păcate!…

 

Raluca Milescu este o tânără întreprinzătoare care detine o florărie şi care, beneficiind, în special, de bicicleta sa, efectuează livrări de aranjamente florale la clienţi. Într-o zi, când se grăbea să livreze un frumos aranjament floral unui client, are ghinionul să fie accidentată uşor de către maşina unui domn mai puţin atent. Din fericire, Raluca are parte numai de o sperietură, şi cum avea să constate, mai târziu, de… o floare ruptă.

Această pagubă avea să fie, însă, constatată de către Olimpia, cea care se pregătea să organizeze o petrecere pentru partenerul ei de afaceri şi bunul prieten, Teo Rădulescu, un prosper om de afaceri. Schimbul “acid” de replici dintre cele două femei avea să se amplifice atunci când Raluca îl recunoaşte în persoana lui Teo Rădulescu, chiar pe “nesimţitul” care a dat cu maşina peste ea şi, astfel, s-a ales cu floarea ruptă.

Deşi despărţirea de Raluca s-a produs “cu tunete şi fulgere”, Teo are mustrări de conştiinţă şi în pofida petrecerii reuşite pe care Olimpia i-a organizat-o, nu se gândeşte decât la tânăra florăreasă. Tocmai de aceea, a doua zi, Teo se duce la florăria Ralucăi cu dorinţa sinceră să-şi ceară iertare pentru incidentele din ziua precedentă. Chiar dacă reacţia inţială a Ralucăi a fost de respingere, după ce fata află că în ziua precedentă Teo a fost uşor neatent, pentru că tocmai pierduse un contract important şi că vina pentru accident aparţine grabei de a ajunge acasă să vadă dacă totul este pregătit pentru petrecerea la care urmau să vină alţi clienţi importanţi (motiv pentru care el se afla la volanul maşinii şi nu şoferul său, Ştefan Popescu, pe care îl lăsase in pauza de masă), Raluca înţelege că a fost vorba despre o conjunctură nefericită şi se decide să îl ierte pe Teo şi “să şteargă totul cu buretele”.

O dată conflictul aplanat, Raluca şi Teo îşi dau seama că se simpatizează reciproc şi între ei se infiripă o relaţie de dragoste. Aşa se explică faptul că Raluca acceptă să se mute în vila lui Teo. Chiar dacă între cei doi tineri lucrurile decurg foarte bine, Raluca nu poate accepta faptul că Olimpia (cu care încă de la început a fost “pe picior de război”) are cheia de la intrarea în locuinţă, trezindu-se cu ea “pe cap”, ori de câte ori dorea aceasta. Mai mult, Olimpia nu precupeţeşte niciun efort ca să o facă pe Raluca să înţeleagă că “locul” ei nu este alături de Teo, încercând să o umilească mereu, avertizând-o “prieteneşte” că la petrecerile pe care ei le dau vin numai oameni “din lumea bună” şi că, până acum, Teo a avut prietene “numai una si una”, foste sau actuale fotomodele şi extrem de elegante, mult peste nivelul Ralucăi.

Mai mult, tânăra fată este frapată de cele două “feţe” ale lui Teo, acesta fiind foarte “drăguţ” şi atent atunci când este numai cu ea şi cu totul altul, atunci când este alături de prietenii săi, la petrecere. Raluca consideră, că într-adevăr, “locul” ei nu este alături de femeile cosmopolite prezente la aceste petreceri, ea fiind o iubitoare de natură şi libertate şi nu de extravaganţe, precum prietenele prietenilor lui Teo.  În aceste condiţii, fata se hotărăşte să îşi strângă lucrurile şi să părăsească vila lui Teo. Mai mult, ea îl roagă să nu o mai caute niciodată.

Din păcate, după această despărţire intempestiva dintre Raluca şi Teo, tânărul are parte de un nefericit incident în propria locuinţă, în urma căruia îşi fracturează un picior. Timp de o lună de zile, Teo se vede imobilizat la domiciliu, cu piciorul în ghips. Olimpia consideră că şi-a făcut datoria faţă de Teo, din moment ce a dat telefon la Salvare, care a venit şi l-a luat la spital. Mai mult, o dată revenit acasă, Teo resimte puternic singurătatea, toţi prietenii săi cu care se simţise atât de bine la numeroasele petreceri pe care le organizase, acum se declarau extrem de ocupaţi, pentru a putea să vină să îl viziteze pe Teo. Astfel, timp de o lună, Teo l-a avut alături numai pe Ştefan, şoferul său, care în noile condiţii “de restrişte” şi-a arătat şi “calităţile de bucătar”. Astfel, între cei doi bărbaţi se stabileşte o relaţie de prietenie adevărată şi nu una de şef-subaltern, cum era cazul până la momentul nefericitului incident domestic.

O dată revenit la starea sa normală, Teo, sub impulsul dat de prietenul său, Ştefan, merge să o viziteze pe Raluca, căreia îi mărturiseşte cum a fost părăsit de către toţi “bunii săi prieteni”, tocmai când avea cea mai mare nevoie de ei. Mai mult, pentru a o convinge pe fată că este dispus să facă orice efort pentru a o recâştiga şi beneficiind şi de susţinerea Ninei, partenera de afaceri a Ralucăi la florărie, timp de 2 săptămâni lucrează ca un simplu angajat la floarăria celor două femei. Dovada supremă că Teo este ferm hotărât să îşi schimbe stilul de viaţă este, însă, în momentul în care bărbatul îi cere Olimpiei să îi dea înapoi cheia de la intrarea în vilă. Fata este foarte surprinsă de această solicitare, după ce, timp de nu mai puţin de 10 ani, a fost posesoarea respectivei chei. Teo este foarte tranşant atunci când afirmă că, de acum înainte, petrecerile pe care le va mai da, le va organiza singur, doar pentru puţinii săi prieteni adevăraţi.

Chiar şi Raluca este foarte surprinsă (dar, în mod plăcut!) de atitudinea lui Teo şi, o dată dispărută Olimpia “din peisaj”, acceptă, cu foarte multă bucurie, cererea în căsătorie a prietenului său.

 

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?