LECȚII DE VIAȚĂ

EXCROCHERII SENTIMENTALE
(MIERCURI 27 SEPTEMBRIE 2017)

Augustin Brezeanu, un “potentat al zilei” se revede cu verişoara sa, Marta, (după cum aceasta a ţinut să-i reamintească!), cu ocazia nefericitului eveniment al înmormântării Luminiţei, mama lui Augustin. Profitând de ocazie, Marta îi face cunoştinţă lui Augustin, cu fiul său, Călin. Cunoscând dragostea şi respectul pe care Augustin le-a nutrit pentru mama sa, Marta se hotărăşte să meargă pe “coarda sensibiliă” a înstăritului om de afaceri şi elogiind-o pe Luminiţa pentru bunătatea şi ajutorul primit de la aceasta… îl încredinţează pe Călin lui Augustin să-i facă şi lui… un rost în viaţă.

Augustin îl găzduieşte pe Călin în casa lui şi îi găseşte un servici, simţindu-se dator moral faţă de mama sa. Numai că, nu peste mult timp, Augustin avea să se covingă de valabilitatea zicalei “pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”.

In prima fază, Augustin îl găseste pe Călin în camera fiicei sale, Simona, în vârstă de 16 ani, in timp ce fata voia să îl înveţe să danseze, acesta urmând să o însoţească, la finele săptămânii, la un party.

Surpriza cea mare avea să o aibă, însă, câteva zile mai târziu, atunci când Augustin îl găseşte pe Călin… în patul soţiei sale, Nicoleta. Extrem de supărat, Augustin îi alungă pe cei doi din casă. Graţie unui card bancar deschis în secret de Nicoleta, cei doi găsesc o garsonieră pe care o inchiriază şi continuă să convieţuiască
acolo. Nicoleta este condamnată pentru fapta sa reprobabilă şi de către fiica sa, Simona, care nu vrea să o mai recunoască drept mamă. Augustin încearcă, însă, să se autoconsoleze, declarând că nu avea la ce să se aştepte de la o femeie pe care a luat-o dintr-un bar, a făcut-o secretară la firma sa şi, în cele din urmă, a luat-o de nevastă.

Între timp, Marta, vine la Augustin să se plângă că nu se mai poate înţelege cu Călin, fiul său fiind de nerecunoscut, după ce s-a văzut expulzat din casa omului de afaceri. Marta îl roagă pe vărul său să accepte o întâlnire cu Călin, acesta urmând să-i facă o propunere atractivă. La insistenţele femeii, şi simţindu-se, in continuare, dator moral mamei sale, Augustin acceptă şi merge să se întâlnească cu Călin. Acesta îi face propunerea ca Augustin să le dea 50.000 euro, urmând ca el să plece in Spania şi Nicoleta să revină, acasă, în beneficiul Simonei, care începuse, totuşi, să ducă dorul mamei sale.

Augustin nu are de gând să cedeze în faţa acestui şantaj ordinar şi se trezeşte, a doua zi, la birou, cu vizita… Nicoletei, care vine să solicite nici mai mut, nici mai puţin, decât să primească jumătate din avere şi casa în care locuia familia Brezeanu. Bineînţeles că Augustin nu este de acord nici cu această nouă propunere, cei doi soţi urmând să se revadă la Tribunal, pentru divorţ.

Experienţa şi flerul de om de afaceri aveau să grăbească deznodământul acestui caz, atunci când Augustin are inspiraţia să o întrebe pe Marta, dacă fiul ei, Călin, nu a plecat, aşa cum a promis, în Spania, după ce Augustin “chipurile” i-ar fi dat banii.

Mânioasă la aflarea acestei informaţii, Marta se duce “val-vârtej” la Călin şi îl acuză de faptul că a luat banii de la Augustin, fără ştirea ei şi că vrea să dispare în Spania cu Nicoleta. Aflând că Marta nu era mama lui Călin, aşa cum credea toată lumea, ci… o amantă interesată tot de inşelarea lui Augustin, Nicoleta revine “cu coada între picioare” la familia sa, unde se roagă “foarte înduioşător” (!) să fie reprimită. Doar de dragul fiicei lor, Simona, Augustin decide să o mai tolereze pe cea care i-a fost nevastă.

Cei doi excroci sentimentali, Marta şi Călin sunt deferiţi Justiţiei şi, cu această ocazie, Augustin şi Nicoleta află că… cei doi mai erau căutaţi în alte 10 judeţe din ţară pentru excrocherii de acelaşi tip. Deci, soţii Brezeanu s-au putut consola, în cele din urmă, că au scăpat “relativ ieftin”, după ce avuseseră de a face cu nişte recidivi\şti înrăiţi.

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

 

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?