Lecții de viață 28 februarie 2019

INIMA POATE FI UN DEDECTIV EXCELENT

 

Sabina Olteanu este o fostă foarte bună jucătoare de handbal, care, la vârsta de 35 ani, a fost obligată să abandoneze cariera sportivă şi să “îmbrăţişeze” meseria de antrenoare, ea pregătind, în prezent, echipa de junioare a unui club din Bucureşti.

Renunţarea sa, considerată de mulţi dintre cei care nu ştiu “dedesubturile” acestei retrageri din activitate se explică prin faptul că Sabina a fost declarată de către medici cardiacă, ultimele partide pe care le-a mai disputat în cadrul echipei la care a evoluat, fiind jucate pe propria sa răspundere, după ce, în prealabil, semnase, pentru eventuale probleme de sănătate, care ar fi putut surveni pe parcursul disputării meciurilor.

În cele din urmă, pentru că evoluţia bolii nu i-a mai permis să mai evolueze pe teren, conducerea clubului a decis să declare că Sabina s-a accidentat grav la umar şi din acest motiv handbalista a hotărât să-şi încheie cariera sportivă. Această situaţie i-a provocat Sabinei ambiţia de a realiza cu fetele pe care le pregăteşte performanţele pe care ea nu a mai apucat să le obţină ca jucătoare. Astfel se explică faptul că Sabina se dovedeşte o antrenoare foarte exigentă “scoţând untul” din elevele sale. Cu toate acestea, tinerele handbaliste o apreciază şi o iubesc pe Sabina, atât pentru cariera pe care aceasta a avut-o ca sportivă, cât şi pentru faptul că o “simt de-a lor”, fiind femeie şi având o vârstă relativ apropiată de vârsta lor.

Dragostea fetelor pentru antrenoarea lor este pusă la grea încercare, atunci când, în timpul unui antrenament, Sabina se prăbuşeşte pe marginea terenului de joc, ca urmare a unui infarct. Fata este dusă la spital, chiar la medicul Codrin Petcu, care era medicul cardiolog care o avea în evidenţă pe Sabina. Medicul, care între timp devenise şi iubitul Sabinei, reuşeşte să o stabilizeze pe fată, dar îşi pune unele semne de întrebare, considerând că, tratamentul pe care el i l-a prescris Sabinei nu ar fi trebuit să-i permită să cadă răpusă de infarct.

În aceste condiţii, medicul Codrin Petcu se deplasează, împreună cu fratele Sabinei, Radu, acasă la iubita sa, unde, aşa cum bănuia, găseşte punga cu medicamentele neluate de către Sabina. Acest lucru explică infarctul suferit de fată şi în momentul în care Sabina este recuperată, Codrin îşi admonestează iubita pentru inconştienţa de care a dat dovadă şi modul în care şi-a pus propria sa viaţă în pericol.

Fata, aflată în stare depresivă nu se arată deloc impresionată de reacţia virulentă a medicului care o iubea şi-i mărturiseşte că s-a săturat de viaţa aceasta a ei, printre motivele invocate fiind şi acela că fostul său iubit, Robert, a părăsit-o justificând că nu o mai simte femeie, atunci când fata nu a putut să ducă la bun sfârşit o partidă de amor.

În aceste condiţii, Codrin o informează pe Sabina că, singura opţiune pe care fata i-o mai lasă este aceea de a găsi o inimă compatibilă cu organismul ei şi să efectueze dificila, dar atât de necesara intervenţie chirurgicală de transplant de inimă. Lucru care avea să se şi întâmple, câteva zile mai târziu, operaţia de transplant de inimă, care a durat nu mai puţin de 10 ore, fiind efectuată cu deplin succes.

Având, acum, o nouă inimă, sănătoasă, în organismul său, Sabina se recuperează relativ rapid şi nu mult timp după intervenţia chirurgicală îşi reia antrenamentele cu elevele sale, dovedind o energie incredibilă. Problemele care aveau să apară sunt însă de altă natură. O dată cu primirea noii sale inimi, Sabina începe să aibă, pe parcursul nopţilor, adevărate coşmaruri visând o fată care este maltratată şi violată de către un bărbat. Cu fiecare noapte care trece, Sabina “vede” tot mai clar atât figura fetei (despre care avea să afle, după ce a insistat foarte mult pe lângă iubitul sau, că a fost, într-adevăr, cea care i-a donat inima, după ce aceasta a fost adusă la spital în stare de moarte cerebrală), cât şi a bărbatului care o chinuise si, practic, o omorâse.

Nemaiputând să se împace cu această stare de agitaţie, Sabina îl roagă pe Codrin să o pună în legătură cu un reprezentant al Poliţiei, deoarece cea care i-a dat inima a fost ucisă de către cel pe care Sabina îl tot visează mereu şi vrea să îi facă, la Poliţie, portretul-tablou. Ea simte că inima sa nu îşi va găsi liniştea până când bărbatul respectiv nu va fi găsit şi arestat. Chiar aşa aveau să se întâmple lucrurile, Sabina, beneficiind de ajutorul comisarului Florentin Soare, reuşind să-l identifice pe Sandu Toader, care era un “client” mai vechi al Poliţiei şi pe al cărui automobil, criminaliştii aveau să descopere fragmente de ADN ale fetei ucise şi a cărei inimă pulsa, acum, în pieptul Sabinei.

Într-adevăr, în urma închiderii, în puşcărie, a lui Sandu Toader, inima Sabinei, care şi-a jucat atât de bine rolul de dedectiv, reuşeşte să îşi găsească liniştea. Astfel, nopţile Sabinei nu mai sunt perturbate de coşmarurile ei groaznice. În actualele condiţii, demonstrând aceeaşi putere de muncă, în calitatea sa de antrenoare, Sabina reuşeşte ca, împreună cu jucătoarele pe care le pregăteste, să devină campioane naţionale ale României, la junioare.

Mai mult chiar, în urma tuturor celor trăite şi a recunoştinţei imense pe care Sabina i-o purta lui Codrin, pentru că i-a salvat viaţa, cei doi tineri se dovedesc extrem de încântaţi să se căsătorească.

 

 

(LECTII DE VIATA – Serial difuzat de PRO TV;

LUNI – VINERI; ORELE 14:00 – 15:00)

 

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni, Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi! Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău . Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?