LECȚII DE VIAȚĂ 30 octombrie

BĂRBATUL CU… DOUĂ NEVESTE

Familia Nicolescu este compusă din Ileana de 40 ani, Şerban de 42 ani şi fiica lor, Delia, în vârstă de 12 ani şi pare să fie foarte fericită. Ileana este casnică şi singurele ei ocupaţii sunt să facă mereu curat şi ordine în casă şi să-l pregătească cum trebuie, cu mâncare şi îmbrăcăminte pe soţul său, Şerban, atunci când acesta urma să plece în delegaţie, meseria lui fiind aceea de comis voiajor.

Cei doi soţi sunt împreună de 15 ani şi nimic nu pare să le tulbure liniştea familială. Aceasta până în ziua în care Sanda, cea mai bună prietenă a Ilenei îi povesteşte cazul unei prietene comune, Reli, care tocmai se afla în proces de divorţ de soţul său, după ce i-a găsit pe celular mai multe materiale incriminatorii care probau o relaţie extraconjugală.

Chiar dacă Ileana are încredere în soţul său, povestea cu Reli pur ş”i simplu o “răscoleşte” şi pe ea, atenţia specială pe care Şerban o arăta celularului său, de care nu se despărţea nici măcar în baie, dându-I de bănuit. Tocmai de aceea, în ziua în care Şerban se duce la culcare, după o deplasare obositoare prin ţară, îi oferă femeii posibilitatea să caute şi ea pe celularului soţului său, unde găseşte o poză cu el, ţinând în braţe un băieţel de 6-7 anişori, alături de o femeie, în vârstă de vreo 30 de ani

Întrebat, a doua zi, ce este cu acea poză, Şerban răspunde fără nicio reţinere că este vorba despre o colegă de servici de la Cluj, rămasă văduvă şi că băiatului ei îi place foarte mult să se joace cu Şerban.

Bănuielile Ilenei că este înşelată, de soţul ei, capătă mai mult contur, atunci când Şerban, revenind dintr-o delegaţie, îi aduce, aşa cum obişnuia să facă mereu, un cadou pentru soţia sa şi unul pentru fiica sa. Numai că,… sutienul pe care i-l adusese Ilenei era cu 2 numere mai mic decât purta femeia, iar Deliei îi adusese drept cadou… o maşinuţă. Nepotrivirea acestor obiecte o duce pe Ileana cu gândul la tânăra si băieţelul din poza, deşi Şerban a încercat “să dreagă busuiocul”, spunându-i Ilenei că, se pare că a greşit vânzătoarea, când i-a împachetat cumpărăturile (!) şi că se va duce, a doua zi, să le schimbe (?!)

Bănuielile devenite, de această dată, aproape certitudini, o fac pe Ileana ca împreună cu Sanda să caute prin toate lucrurile lui Şerban să vadă dacă găseşte vreun obiect compromiţător. Şi într-adevăr, Ileana găseşte un extras bancar de 1000 lei, pe un cont total necunoscut femeii. Extrasul de cont o duce pe Ileana cu gândul la plata unei pensii alimentare pentru băiatul din poză.

Tocmai acest fapt o determină pe Ileana să-i “întindă o cursă” soţului său, să vadă ce ar face acesta în cazul în care ea ar fi plecată de acasă. Fiind în perioada de vacanţă a copiilor, Ileana îl înştiinţează pe Şerban că a doua zi o va lua pe fiica lor şi se vor duce la ţară, la bunicii micuţei, dat fiind faptul că mama Ilenei era bolnavă. Şerban îşi conduce soţia şi fiica la gară, dar fiind mereu grăbit, nu rămâne până pleacă Ileana şi Delia. În aceste condiţii, Ileana coboară din tren şi isi trimite fiica la părinţii săi, dar însoţită de… sora Ilenei.

Ileana era aşteptată lângă gară de prietena ei, Sanda, în propriul autoturism. Cele două femei pornesc, aşa ca în filme, după Şerban, pe care îl găsesc “foarte cuminţel” cumpărându-şi pâinea cea de toate zilele. Tocmai când cele două femei se judecau foarte dur că se pare că au înnebunit şi că au început să inventeze… iubite fictive pentru Şerban, apare surpriza. Mai precis, femeia şi băieţelul din poză, care cum îl vede pe Şerban îi sare acestuia în braţe.

Ileana şi Sanda ponesc în urmărirea femeii cu care s-a întâlnit Şeban şi soţia o abordează pe aceasta încercând să o “descoasă” să afle cine este de fapt. Ambele femeii rămân stupefiate atunci când află că ele sunt… soţiile lui Şerban. Aşa cum v-am precizat încă de la început, Ileana este soţia bărbatului de nu mai puţin de 15 ani şi au o fetiţă, Delia, de 12 ani. Cealaltă femeie, pe nume Diana, este prietenă cu Şerban de 8 ani, iar de 3 ani sunt căsătoriţi şi au, aşa cum am mai scris, un băieţel, Marius, în vârstă de 6 ani.

Dându-şi seama că sunt “colege de suferinţă”, că dragostea ambelor a fost înşelată de către… domnul comis voiajor, care se afla, de foarte multe ori, în delegaţie la… cealaltă femeie (!), se hotărăsc să se răzbune şi să îl acuze la Poliţie pentru bigamie. Deşi, iniţial, Diana a fost de acord să se alăture plângerii pe care Ileana intenţiona să o depună, atunci când cele două femei se întâlnesc pentru a merge la Poliţie, Diana nu mai este de acord să formuleze acuzarea, pentru a nu-şi complica viaţa profesională.

Ileana, în schimb, neavând nimic de pierdut şi dorind să se răzbune pe soţul său infidel, merge singură şi formulează plângerea. Numai că, în seara zilei următoare, Diana vine în vizită la Ileana şi îi aduce la cunoştinţă faptul că, în urma discuţiei dintre cele două femei, după o gândire mai chibzuită, a ajuns şi ea la concluzia că trebuie să se ducă să îl acuze pe Şerban, lucru pe care îl şi făcuse în cursul acelei zile.

Între timp, după ce Şerban a încercat să le înştiinţeze pe cele două femei că intenţionează să rămână cu Diana (dat fiind faptul că aceasta este mai tânără, mai frumoasă şi cu mai multă grijă pentru a arăta cât mai bine si nu miroase doar a… mâncare!), văzând că, după descoperirea dublului său mariaj, nu mai are nicio şansă să-şi continue căsnicia nici cu Diana, “s-a făcut nevăzut”.

Chiar daca Poliţia a continuat să îl caute pe Şerban, Ileana şi Diana, devenite între timp prietene, au convenit să se întâlnească, într-o zi, în parcul oraşului, pentru a le face cunoştinţă celor doi copii ai lor, unul cu celălalt, dat fiind faptul că Delia şi Marius erau, totuşi, fraţi… după tată.

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?