Lecții de viață 6 decembrie 2018

GLASUL SÂNGELUI MAI PUTERNIC DECÂT RAȚIUNEA

 

Brânduşa Mihăescu, în vârstă de 35 ani a primit, în urmă cu 4 ani, o lovitură puternică de la viaţă, un moment de neatenţie făcând-o să-i dispară fetiţa, Mimi, în vârstă de numai 3 ani. Fiind preocupată să-i achiziţioneze băiatului său, Luca, atunci, în vârstă de 8 ani, o percehe de adidaşi, a scăpat-o din vedere pe Mimi, tocmai când femeia era fericită, lipsită de griji, la cumpărături, într-un mall din Cluj-Napoca, unde locuia familia Mihăescu.

Această dispariţie avea să dea complet peste cap viaţa familiei Mihăescu, Dorin, soţul Brânduşei, în vârstă de 38 ani învinunind-o mereu că din cauza neatenţiei de moment a soţiei lui, s-au văzut, dintr-o dată, fără fiica lor, Mimi. Nemaisuportând presiunea psihică la care era supusă şi atmosfera care se deteriora cu fiecare zi care trecea, Brânduşa hotărăşte să îl ia pe Luca si să se mute amândoi la Bucureşti, lăsându-l pe soţul său, Dorin, să rămână singur la Cluj-Napoca.

La Bucureşti, Brânduşa reuşeşte ca în cei 4 ani de când s-a mutat în Capitală să se împrietenească cu Rodica, aceasta fiind profesoară la o şcoală din apropierea locuinţei sale. Într-o zi, venită să se întâlnească cu Rodica, Brânduşa are o revelaţie atunci când vede ieşind din clădire o fetiţă, faţă de care, încă din primul moment simte “o voce lăuntrică”, şoptindu-i că repesctiva fetiţă este chiar Mimi a ei. Numai că, acest copil se îndreaptă alergând către o femeie necunoscută, căreia i se adresează cu cuvântul magic MAMĂ. După această întâmplare, Rodica o  găseşte pe Brânduşa foarte tulburată, de parcă ar fi văzut o stafie, şi când află motivul acestei stări a prietenei sale, îi spune că a fost doar o părere, că nu are cum, după 4 ani, Mimi să apară, aşa, din senin, tocmai la şcoala la care era ea angajată.

Numai că “glasul sângelui” nu-i dă deloc pace Brânduşei, femeia fiind extrem de hotărâtă să se apropie mai mult de această fetiţă şi să încerce să afle cât mai multe despre ea. Fiind concentrată numai pe descifrarea acestei enigme, Brânduşa aproape că uită că îl mai are copil şi pe Luca, acesta simţindu-se din ce în ce mai neglijat de către mama sa. Totul culminează cu ziua în care Brânduşa, preocupată să urmărească automobilul femeii care venise să o ia pe fetiţă de la şcoală şi să descopere unde locuiesc acestea, pur şi simplu uită că obligaţia sa de mamă îi impunea să meargă să îl ia şi pe Luca de la şcoala lui. Astfel, Brânduşa apare, într-un final, la şcoala lui Luca, după ce acesta îşi tot aşteptase mama să apară să îl ia acasă.

În aceste condiţii, Luca îl contactează telefonic pe Dorin la Cluj şi îi spune că nu ştie ce se întâmplă cu mama lui, că este de nerecunoscut, el ajungând să fie cu totul neglijat de ea. Şirul evenimentelor face însă ca în acea perioadă să fie şi Ziua de naştere a lui Luca, acesta urmând să împlinească 12 ani. Cu această ocazie, Dorin vine de la Cluj, să îşi felicite băiatul şi se părea că Brânduşa, Dorin şi Luca şi-au regăsit liniştea de odinioară şi îi pot face băiatului o aniversare frumoasă. Numai că, atunci când Brânduşa a trebuit să taie tortul băiatului, în mintea sa revine imaginea fetiţei şi durerea din sufletul său de mamă a lui Mimi, o împiedică să îşi ducă la bun sfârşit datoria sa, de mamă a lui Luca.

Într-o zi, urmărind-o pe fetiţă şi pe mama sa, Brânduşa se apropie de acestea în parcul din apropierea locuinţei lor şi cum copila se tot plângea că îi este foame, Brânduşa îi oferă, cu toată dragostea o napolitană. Astfel, ea reuşeşte să intre în vorbă cu cele două şi să afle că pe mamă o cheamă Olivia, iar pe fetiţă… Mimi. Declarând că este interesată să închirieze o garsonieră în acea zonă a Capitalei, cele două femei îşi dau întâlnire peste 2 zile într-o locuinţă despre care Olivia ştia că proprietarii vroiau să o închirieze.

Cele două femei se întâlnesc în respectiva locuinţă şi în timp ce Olivia, făcând oficiile de gazdă, se oferă să o servească pe Brânduşa cu o cafea, şi se duce la bucătărie să o prepare, Mimi rămâne, în sufragerie, numai cu Brânduşa. Rămase singure, Brânduşa află că fetiţa are exact vârsta copilului său şi că aceasta s-a mutat, în urmă cu 4 ani, de la Cluj-Napoca. Surprinsă de numărul atât de mare de coincidenţe între datele problemei Brânduşei şi cele aflate de la Mimi, femeia este tot mai convinsă că această copilă găsită, de-a dreptul întâmplător, este chiar copilul care-i dispăruse.

Cu această convingere, Brânduşa se duce şi îi spune lui Dorin cele aflate, numai că soţul său este extrem de sceptic asupra faptului că fetiţa ar putea fi chiar copilul lor, fiind înclinat să creadă, mai degrabă, că soţia sa a înnebunit, din cauza durerii ei de mamă. Această convingere a lui Dorin se consolidează şi mai mult atunci când, într-o zi, Brânduşa apare în locuinţa lor însoţită de către Mimi, acuzându-şi soţia că nebunia ei a atins nivelul maxim, dacă a ajuns să răpească copiii altor oameni.

În aceste condiţii, chiar dacă atât Dorin, cât mai ales Luca, rămân surprinşi cât de mult seamănă această fetiţă cu Mimi a lor, bărbatul se duce cu copila să o returneze părinţilor săi, care o căutaseră înnebuniţi. Când o revede pe copilă, Olivia vrea să sune la Poliţie, să vină să îl aresteze pe Dorin pentru răpire de minori, dar soţul acesteia, George, reuşeşte să îşi potolească nevasa şi să vorbească, în mod raţional, cu Dorin. Astfel, Dorin află că George este numai de 3 ani împreună cu Olivia şi Mimi, astfel încât el nu ştie toată povestea vieţii copilei.

Numai că, după această vizită inopinată a lui Dorin, Olivia o ia pe Mimi cu care dispare pur şi simplu. Căutată la şcoală, Dorin şi Brânduşa află că Olivia a declarat că vrea să mute copilul la altă şcoală, aici simţind, acum, că fata nu mai este în siguranţă.

Într-o seară, dorind să vorbească cu George şi cu Olivia, Dorin şi Brânduşa merg la aceştia acasă, unde găsesc uşa încuiată. Ei se decid să stea în automobilul propriu şi să aştepte să vadă dacă vor apărea persoanele căutate de ei. Într-adevăr, într-un târziu îşi face apariţia George, care le mărturiseşte că Olivia şi Mimi au dispărut de acasă şi nu ştie unde s-au dus. El bănuieste că ar fi putut pleca la o casă a Oliviei, aflată în provincie.

În şirul desfăşurării evenimentelor, Dorin are şansa de a o găsi pe mama Oliviei, care-i mărturiseşte că, într-adevăr, fiica sa a suferit un şoc psihic puternic, când la 3 zile după ce a născut, copila pe care o adusese pe lume a fost declarată moartă şi că, de atunci, se ocupă de creşterea unei fete străine despre care spune tuturor că este copilul său.

Branduşa şi George reuşesc, în cele din urmă, ajutaţi şi de către Poliţie, să le găsească pe Olivia şi pe Mimi. După ce efectuează testul de paternitate, rezultă, în mod evident, că Mimi este fiica Brânduşei şi a lui Dorin, iar biata Olivia este internată într-un ospiciu.

Astfel, după atâtea eforturi, emoţii şi agitaţie, familia Mihăescu reuşeşte să se întregească, dar cei doi părinţi, Brânduşa şi Dorin sunt sfătuiţi de către psihologi să aibă multă răbdare cu fetiţa deoarece aceste experienţe traumatizante prin care a trecut este foarte posibil să o fi perturbat din punct de vedere emoţional.

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?