Lecții de viață 7 ianuarie 2019

CÂND ADEVĂRUL IESE LA SUPRAFAȚĂ…

Valeria Macovei, în vârstă de 45 ani este o femeie de afaceri prosperă. Ea este căsătorită cu Răzvan, în vârstă de 49 ani şi împreună au un băiat, Sergiu, care, în curând, îşi va sărbători Majoratul. Cei 3 formează o familie reuşită şi fericită, care pare să nu aibă niciun fel de probleme.

Numai că, într-o zi, revenind de la cumpărături, Valeria este ajutată să care plasele cu ce achiziţionase în propria locuinţă de către o fată, care avea să se prezinte sub numele de Maria şi să o informeze că administratorul blocului în care locuieşte familia Macovei a angajat-o să facă curăţenie pe scara blocului.

Valeria o invită pe Maria la o cafea şi între cele 2 femei se înfiripă o relaţie de prietenie. Aceasta cu atât mai mult cu cât Maria se arată foarte atentă cu Valeria şi chiar a doua zi îi aduce o pungă cu ouă, după ce aceasta îşi aratase interesul pentru ouăle “de ţară”, pe care Maria (care declarase că locuieşte înafara Bucureştiului) i le-ar fi putut procura.

Mai mult, între Maria şi Sergiu se leagă o idilă, chiar dacă fata era cu 10 ani mai în vârstă decât băiatul şi, astfel, într-o zi, Valeria revenind în mod neaşteptat acasă îi găseşte pe cei doi după o “dulce” partidă de sex, care îl făcuse pe Sergiu “să viseze cu ochii deschişi”. Chiar dacă, în prima fază, Valeria s-a bucurat pentru fericirea băiatului său, a rămas absolut şocată când din sala de baie a ieşit Maria, pe care o considera, deja, o prietenă de-a ei. În aceste condiţii, Valeria a luat-o pe Maria de păr şi acuzând-o că i-a înşelat aşteptările în mod grav, a gonit-o din apartament. Mai mult, i-a spus Mariei să nu mai intre niciodată acolo.

Pentru a evita ca Răzvan să afle că Maria s-a culcat cu Sergiu, Valeria acceptă propunerea fetei să se întâlnească cu aceasta în parcul din apropiere, ca să poată vorbi “între 4 ochi”. Cu această ocazie, Maria o informează pe Valeria că ea este fiica pe care femeia o abandanase la naştere, în urmă cu 28 ani, în maternitate şi că fata şi-a dat toată silinţa să o caute şi să o găsească pe Valeria, pentru a o face să plătească pentru fapta sa necugetată. Astfel, Maria îi cere Valeriei nu mai puţin de 1500 euro lunar, pentru a păstra tăcerea în faţa lui Răzvan şi Sergiu.

Prinsă într-o situaţie critică, Valeria se consultă cu cea mai bună prietenă a sa, Otilia, cu care se împrietenise încă de când cele două erau colege de clasă în liceu. Otilia, ştiind că Răzvan poate deveni extrem de violent este de acord ca Valeria să nu-i spună nimic soţului său. Dar, cum “năravul din fire nu are lecuire”, înr-o zi, când Sergiu ştia că părinţii săi nu vor fi acasă, o invită pe Maria la el şi “ceasul rău” face ca Valeria, venită să ia de acasă nişte acte, pe care le uitase acasă, îi găseşte, din nou, pe cei 2 iubiţi împărţind acelaşi pat. Cuprinsă de nervi la vederea acestei scene, când o alungă din casă, Valeria “scapă porumbelul din gură” şi Sergiu află că iubita lui era de fapt… sora lui. Sergiu rămâne siderat la aflarea acestui fapt şi, finalmente, Valeria se vede nevoită să-i mărturisească şi soţului său despre greşeala ei din tinereţe. Răzvan este şi el de-a dreptul şocat să afle că femeia cu care este căsătorit de mulţi ani şi cu care are un băiat, aproape major, a putut să-i ascundă atâta timp faptul că ar mai fi avut o fiică. În aceste condiţii, Răzvan îi declară Valeriei că şi-a pierdut încrederea în ea şi că nu mai este de acord să locuiască sub acelaşi acoperiş şi că el preferă să părăsească apartamentul conjugal. Propunerea lui Răzvan o face pe Valeria, care se simţea renegată atât de soţul cât şi de propriul său fiu, să se decidă să se mute la Otilia.

Numai că, în acest timp, Răzvan, care nu se putea împăca cu noua situaţie de criză apărută în cadrul familiei sale, a făcut propriile cercetări şi astfel a aflat că familia care o adoptase şi o crescuse pe Maria a procedat, atunci, la fel cu 2 fetiţe bebeluş şi că, de fapt, fiica Valeriei este cealaltă fată, Laura, care între timp îşi întemeiase propria sa familie.

Intrând în posesia acestor informaţii, Răzvan o invită pe Valeria să poarte o discuţie “între 4 ochi” şi astfel află şi soţia sa că Maria nu era decât o impostoare, care intrând în posesia informaţiilor privind familia Macovei chiar de la părinţii ei adoptivi, s-a folosit de acestea pentru a o excroca pe Valeria. Şi asta, în timp ce fiica adevărată şi-a văzut de viaţa sa de familie, nedorind să aibă nimic de-a face cu mama sa biologică, care o abandonase la naştere.

În ciuda acestei intorsături a situaţiei, Răzvan nu o poate ierta pe Valeria pentru că nu a avut încredere în el să-i mărturisească marele ei secret, şi în continuare, se arată hotărât să divorţeze de ea. Impresionată de toată această situaţie, când iese din apartamentul lui Răzvan, Valeria uită să ia cu ea dosarul cercetărilor lui Răzvan în privinţa Mariei şi realizează acest fapt abia când ajunge la maşină. Simţindu-se devastată de cele aflate şi nedorind ca Răzvan să o vadă cu ochii în lacrimi, o roagă pe Otilia (care o aşteptase în maşină), să urce să ia dosarul de la Răzvan. Cu această ocazie, Otilia îi spune lui Răzvan să se gândească bine la ce vrea să facă în ceea ce priveşte relaţia sa cu Valeria, care până acum i-a stat, ca o soţie credincioasă, alături, ori de câte ori şi el s-a confruntat cu diverse probleme de viaţă.

Realizând că Otilia are dreptate şi că el continuă să o iubească pe Valeria, Răzvan acceptă să o ierte pe soţia sa şi să se împace cu aceasta. Până la urmă şi Sergiu reuşeşte să accepte decepţia dragostei sale şi să înţeleagă că, în timp ce Maria nu a fost decât o impostoare, care nu merita iubirea lui, Valeria este, totuşi, fiinţa care i-a dat lui viaţă. Astfel, în familia Macovei, toate tensiunile rămân de domeniul trecutului. Mai mult, la sugestia lui Răzvan, Maria ajunge să facă cunoştinţă cu Laura. Cele două femei se acceptă, finalmente, reciproc, şi împreună încearcă să recupereze tot ceea ce au pierdut în cei 28 de ani cât au trăit separate.

Valentin Emil MÎNDRUȚIU

Echilbrul Tău vă urează vizionare plăcută!

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

 

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?