O viaţă mai fericită în numai o lună de zile

Ruxandra Zamfir

Mulţi dintre noi caută soluţii la un ritm de viaţă supraaglomerat, nesănătos şi în general, cauta să-şi revizuiască modul de a trăi, pentru că fiecare dintre noi este interesat să ducă o viaţă împlinită.

Pe internet sunt o mulţime de articole de genul, iar eu căutând, am găsit o propunere de acest gen despre care aş vrea să discut. Cele mai relevante şi interesante idei mi s-au părut cele ale Svetlanei Pokrevskaya, un blogger care explică cum poţi să-ţi schimbi modul de viaţă în bine, în numai o lună de zile.

Prima săptămână este dedicată curăţirii minţii şi a trupului.

Primul lucru benefic ar fi să te trezeşti în fiecare zi la ora 6 dimineaţa. Este cel mai bun moment să te ocupi de tine, înainte ca lumea să se trezească. Fiindcă restul lumii doarme, astfel nu te întrerupe nimeni de la a-ţi acorda grijă şi de a face lucruri pe care în mod normal nu ai fi avut timp să le faci.

Studiile arată că dimineaţa devreme este cel mai bine să faci sport, de exemplu. Nu numai că exerciţiile sunt bune pentru corp, dar îţi dau şi doza de energie pozitivă, pe care o ai toată ziua. Fiind mai optimist în ziua respectivă, te face şi mai productiv şi îţi ridică moralul.

Al doilea lucru benefic este să încerci să-ţi schimbi obiceiurile alimentare. Ca noi toţi, ne folosim majoritatea energiei pentru a ne ajuta corpul să digere acele alimente care ne fac rău, gen: junk food, grăsimi, calorii negative, băuturi alcoolice şamd. Dacă le vom elimina definitiv din dieta noastră, ne vom simţi mai activi şi mai uşori. Dacă pe lângă asta mai facem şi un sport, şansele de a ne schimba modul de viaţă cresc considerabil. Asta nu înseamnă că trebuie să jucăm în echipa de fotbal a oraşului. Până şi a dansa în lift, de exemplu, poate fi un început.

A doua săptămână este dedicată ordinii în viaţa personală.

În primul rând, poţi să începi prin a-ţi curăţi spaţiul unde lucrezi. Aruncă lucrurile nefolositoare, fă-ţi loc pentru noi amintiri, fiindcă acestea îţi vor aduce numai energie pozitivă. Cu cât spaţiul este mai ordonat şi mai fresh, cu atât te vei simţi mai bine. Apoi, conştientizează-ţi responsabilităţile.

Începe prin a te gândi la ce lucruri voiai să faci de mult timp şi n-ai apucat până acum. Azi e o zi perfectă să faci ce-ţi doreşti. Voiai să călătoreşti prin ţară? Nu mai e cazul să aştepţi Anul Nou să-ţi pui dorinţe de genul. De aceea ne facem liste, fiindcă în timp ce ne indepinim dorinţele, să le tăiem de pe listă este cel mai plin de satisfacţie lucru pe care putem să-l facem.

Nu în ultimul rând, fă-ţi curat printre prieteni. Avem cu toţii oameni în jurul nostru care ne trag în jos, iar pentru a evolua, este nevoie să ne lipsim de astfel de persoane care ne înrăutăţesc sănătatea mentală şi spirituală. Cred că cel mai bun lucru ar fi să învăţăm să spunem “nu” fără ezitare. Avem dreptul la propria fericire, iar acest lucru nu este negociabil.

Săptămâna a treia: obiective, planuri, vise.

Cea mai eficientă metodă de a-ţi duce planurile la bun sfârşit este să le scrii şi să le porţi după tine. Când le-am văzut îndeplinite, le tăiem de pe listă. Asigură-te că vrei să faci lucruri care să-ţi placă, să fie fun, de exemplu să faci ceva pentru tine, să-ţi vizitezi familia şi prietenii sau să faci lucruri pe care le iubeşti. Şi cel mai important, planurile să fie realizabile, dar şi imposibile, în aparenţă. Ceva plăcut, care să te motiveze. Când visezi şi-ţi imaginezi, adu-ţi aminte că nu există nimic care să te ţină pe loc.

Este important să plănuieşti totul în fiecare zi. Fă-ţi planuri seara pentru a doua zi şi pune-le pe foaie. Astfel vei fi mult mai productiv şi vei vedea îmbunătăţiri pe termen scurt.

În ultima săptămână, încearcă să-ţi depăşeşti limitele.

Încearcă practic să trăieşti altfel, chiar pornind de la cele mai mărunte lucruri: să ieşi singur la o cafenea, să încerci alt sport, să-ţi schimbi până şi nuanţa rujului. Rutina te poate trage în jos, aşa că încearcă să faci lucrurile mai interesante. Vei vedea că aceştia sunt paşii spre un mod de viaţă fericit. Ieşi din zona ta de confort!

Dacă ai urmat paşii de până acum, ai realizat că deja ai început să schimbi ceva la tine, dar nu-ţi fie frică să faci şi mai mult din asta. Pentru a-ţi depăşi fricile, fă lucruri pe care înainte nu aveai curaj să le faci: învaţă să înoţi, demisionează de la job-ul care nu-ţi place, fă-ţi o formaţie rock, etc. Singura metodă prin care poţi creşte, este să încerci lucruri noi, în special cele pe care nu le făceai din lipsă de curaj.

Nu în ultimul rând, ia o pauză şi reflectează dacă toate eforturile depuse până acum te-au ajutat să-ţi atingi scopul de a îţi face viaţa mai fericită. Mai ai nevoie şi de alte ajustări, sau ai reuşit să-ţi atingi obiectivele? Ce mai poţi face pentru a te îmbunătăţi? Acesta nu este un process care se opreşte, îmbunătăţirile au loc pe tot parcursul vieţii şi merită, cum nu-ţi poţi imagina.

Aceşti pași par uşori acum, dar odată ce i-ai încorporat în rutina ta zilnică, vei observa cum totul se schimbă. Iar schimbarea este inevitabilă, în atingerea scopurilor dorite.

Echilibrul Tău vă provoacă la o dicuție pe această temă!

Așteptăm cu interes comentariile voastre!

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?