Povestea Furnicuței

 

“O Furnicuță mergea în fiecare zi cu drag la serviciu. Muncea mult, era productivă pentru firmă și era tare fericită.

Șeful, Leul, era foarte surprins că Furnicuța muncea atât de mult deși nu era controlată și supravegheată.

Leului, gândindu-se la câștig, i-a venit ideea că Furnicuța ar putea să îi aducă un venit mult mai mare dacă ar fi supravegheată. A auzit Leul de un Gândac cu mare experiență în strunirea lucrătorilor și în plus, acesta știa să facă niște rapoarte extraordinare. Leul l-a angajat pe Gândac să supravegheze Furnicuța.

Prima contribuție a Gândacului a fost introducerea unui sistem pentru controlul sosirilor și plecărilor Furnicuței în incinta firmei. Pentru a face și rapoarte despre activitatea Furnicuței, Gândacul a avut nevoie de un ajutor. Așa că Leul l-a angajat pe Păianjen să îl ajute pe Gândac. Păianjenul avea grijă de rapoarte și răspundea la telefon.

Leul era foarte încântat de rapoartele Gândacului și i-a cerut mai multe rapoarte de analiză a producției și mai performante, cu statistici, diagrame pentru a le putea folosi la întruniri.

Pentru a face mai multe rapoarte, Gândacul a avut nevoie de calculatoare mai performante, imprimantă și de un responsabil pentru rețeaua de calculatoare, așa că a fost angajată Musca.

Între timp, Furnicuța, pe lângă munca ei mai avea de completat și rapoartele despre munca ei și să participe la ședințe care îi consumau aproape tot timpul de lucru și nu mai avea timp să își termine treaba.

Leul a ajuns la concluzia că mai este nevoie de un ajutor în departamentul Furnicuței și a angajat-o pe Cicada. Nou angajată, Cicada a avut nevoie de birou, calculator, dar și de un asistent care să o ajute cu planurile de optimizare a muncii și a bugetului.

Conform rapoartelor, Leul a constatat că în departamentul unde lucrează Furnicuța a scăzut productivitatea. A angajat-o pe Bufniță să vină cu planuri pentru creșterea productivității. Bufnița s-a apucat de treabă, a studiat situația și rezultatul a fost că în departamentul unde lucra Furnicuța sunt prea mulți angajați.

Leul a decis să o concedieze pe Furnicuță, pentru că a dat dovadă de lipsă de motivație și a avut o atitudine negativă.”

 

Poveste repovestită de Consilier pentru dezvoltare personală Alina Dospina

 

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni, Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi! Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău . Daca v-au plăcut articolele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?