teama

Navigand in sistemul acesta vast al lumii virtuale am descoperit ca exista mai multe categorii de oameni. Cei care isi afiseaza cu nonsalanta asa zisele calitati fie ele de femei fatale sau de barbati foarte bazati. Oameni inteligenti care si-au construt bloguri pentru a-si exprima parerea vizavi de ceea ce li se intampla in fiecare zi .

Oameni care isi vand o imagine un produs sau mai stiu eu ce. Oameni care stau intr-un colt si asteapta sa apara ceva nou sa ii capteze atentia.

Internetul a ajuns ca o a doua natura a noastra, e un mijloc comod de a ne informa de a socialize de a cumpara sau de a vinde.

Ce se intampla totusi cu omul activ din noi? Il lasam sa zaca acolo in speranta ca il vom pune din nou pe picioare. Avem doleante dar nu avem curaj sa le spunem.

In lumea aceasta virtuala se formeaza o imagine ideala, o persoana ideala sau de ce nu un razvratit care lupta pentru o cauza oricare ar fi ea. Si totusi sunt foarte putini care se implica in discutii interactive preferand anonimatul privatului.

Exista teama de a nu fi deconspirat, de a fi aratat cu degetul?

Paradoxal am observant acest fenomen si pe platforma noastra. Se genereaza discutii private se fac distribuiri dar aproape nimeni nu continua discutia in mod public.
Zilele trecute cineva imi povestea ca ii plac articolele noastre si le-a redistribuit dar prietenii lui au inceput sa se intrebe daca are nevoie de psiholog?

In secolul vitezei si al erai moderne ne lovim de preconceptii, asociem psihologul cu psihiatrul. Nevoia de informare cu ceva patologic sau mai rau cu orgolii care nu accepta sfaturi de la nimeni.

Psihologul nu da sfaturi decat daca ii sunt cerute. El nu are cheia rezolvarii problemelor fiecarui om in parte. Cheia e la purtator si o avem cu noi tot timpul doar ne trebuie aratata calea si impreuna o gasim.
Tu ai fost etichetat ? Cat de mult conteaza pentru tine imaginea ?

Imi vine in minte o poezie a lui Bacovia, Epitaf, dupa care mi-am ghidat si eu o buna bucata de vreme viata. In liceu cand conta atat de mult imaginea mai putin omul, oricum mare lucru nu cred ca s-a schimbat nici acum.

Ne este teama sa spunem ce gandim, ce simtim pentru a nu fi dati la o parte sau pur si simplu sa nu fim suspectati vorba lui Bacovia „cu al meu aspect facea sa mor caci tuturor paream suspect”.
Asa ca ne cream o imagine indistructibila virtual si continuam sa navigam.

Psiholog Margareta Adela Chitu

Poti incepe sa participi acum la o dezbatere privind teama pe blogul nostru.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?