nastere fara dureri

Transa hipnotică pentru o naștere fără dureri

Nașterea este un moment memorabil pentru orice mamă, dintr-o multitudine de motive, unele mai poitive decât altele. În principal este un eveniment fericit pentru un cuplu, cu o răsplată care face uitată durerea îndată ce răzbate primul plânset de copil. Dar asta nu înseamnă că procesul nașterii nu continuă să fie o cauză de îngrijorare pentru orice femeie care a auzit de faimoasele chinuri ale facerii.

Bineînțeles că toate femeile ne dorim o naștere fără dureri, ușoară, scurtă și cu cât mai puțină durere resimțită, iar aceste lucruri sunt determinate de o multitudine de factori personali și medicali. Deși există alternativa cezarianei, o intervenție medicală cu riscuri asociate, majoritatea viitoarelor mame preferă ca bebelușul lor să aibă parte de o naștere naturală. Aceasta implică o realitate inevitabilă, și anume durerea.

E posibilă o naștere fără dureri?

Cu toate că nașterea este asociată cu o severitate ridicată pe scala durerii, adevărul este că nivelul de discomfort variază de la persoană la persoană, în funcție de o multitudine de factori dificil de prezis: rezistența personală la durere, medicația, complicațiile, starea bebelușului, satisfacția cu serviciile medicale și multe altele.
Există totuși o soluție alternativă operației sau medicației, pentru o naștere 100% naturală. Acesta este hipnoza. Deși nu tocmai ceva cotidian în viața multora dintre noi, hipnoza nu este un exercițiu atât de intimidant și cu siguranță nu este ceea ce am văzut în filme. Hipnoza recomandată pentru dureriile nașterii este o stare de relaxare fizică și psihică auto-indusă, care ne ajută să ne concentrăm pe anumite sugestii care înlocuiesc frica de durere cu așteptări legate de o naștere sigură și comfortabilă.

Cum ajută hipnoza?

Un hipnoterapeut poate învăța viitoarea mămică diverse tehnici de respirație, de vizualizare și sugestii pentru intrarea în transă. Intrarea într-o stare de relaxare calmează organismul și ajută la eliberarea de hormoni precum endorfina sau serotonina, substanțe asociate cu fericirea, care relaxează mușchii și sistemul nervos pentru a ușura procesul. De asemenea, relaxarea reduce hormonii de stres, un nivel redus facilitând contracțiile uterine. Mai mult, părinții sunt încurajați să folosească un vocabular diferit când vine vorba de naștere sau travaliu, pentru a nu mai asocia acest eveniment cu durerea.

Cât de mult poate fi redusă durerea depinde de cât de bine este deprinsă tehnica așa că repetiția e mama învățării și în acest caz. Unele femei care au folosit hipnoza au declarat lipsa aproape totală a durerii, în timp ce altele au resimțit ușor discomfort sau o senzație de presiune pronunțată. Cu cât tehnicile sunt repetate și perfecționate mai mult, cu atât vor fi mai eficiente.

Este hipnoza o opțiune pentru mine?

Hipnoza este o tehnică fără contraindicații, care poate fi utilizată de oricine și este foarte sigură în timpul nașterii, pe parcursul transei femeia fiind conștientă de ceea ce se întâmplă și putând comunica cu medicii. Starea poate fi una comparabilă cu cea de reverie sau cu senzația de a fi foarte absorbit într-o carte sau un film bun. Și precum în acele stări, persoana deține mereu controlul și nu poate fi convinsă să facă ceva ce nu ar face în mod normal.

Dacă și tu îți dorești o naștere mai comfortabilă, poți lua legătura cu terapeutul nostru. Acesta vă va arăta cât de ușor este de învățat această tehnică și vă va încuraja să o repetați înafara ședințelor pentru rezultate mai bune și costuri reduse.

Pentru aceasta Echilibrul Tău vă recomandă pachetul de ședințe conceput special pentru o naștere fără dureri.

Prin ședințe intensive de 90 de minute, online sau în cabinet, ne asigurăm că această soluție este accesibilă oricărei viitoare mame, oricât de departe sau oricât de ocupată este aceasta.

Urmăriți ca și până acum secțiunea de noutăți pentru a descoperi pachetele terapeutice pe care vi le punem la dispoziție.

Echilbrul Tău și Tony Rafailă vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele, serviciile sau evenimentele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?