Workshop de psihosexologie

„O relatie reprezinta un dans, nu o plimbare singuratica. Este vorba de armonie, nu de doi oameni cantand fiecare un solo in acelasi timp.”– Robin Prior si Joseph O’Connor

Relatia de cuplu este diada in cadrul careia partenerii traiesc la cea mai mare intensitate atat fericirea si implinirea personala, cat si cele mai acute sentimente de frustrare. In sens comun, cuplul reprezinta doua obiecte, activitati sau persoane care sunt percepute a fi alaturate una alteia.Totodata, cuplu, reprezinta din punct de vedere social, o pereche alcatuita din doua persoane pe baza unei legaturi constante sau a unei apropieri intamplatoare.

Relatia de cuplu insa nu poate fi definita in termeni atat de simpli, intrucat fiecare relatie are notele sale particulare care ii creeaza autenticitate si unicitate.

Despre relatia de cuplu, modalitatea in care o putem dezvolta si imbunatati, despre construirea si dizolvarea relatiilor, s-au scria mii de carti. Toti am trecut prin aceste experiente a relatiilor satisfactoare si nesatisfacatoare, prin efortul de a imbunatati anumite relatii si prin suferinta unor relatii esuate.

Atunci cand vine vorba de imbunatatirea functionalitatii, o mare parte din partenerii unei relatii se gandesc ca lucrurile s-ar imbunatati in relatie daca cealalta persoana s-ar schimba. Problema care apare frecvent este aceea ca si celalalt gandeste exact acelasi lucru despre partenerul sau. Asadar, ce este de facut ?…..

Pentru ca relatia de cuplu implica armonizare si efortul pastrarii armoniei, cel mai important lucru pentru imbunatatirea relatiilor este asumarea responsabilitatii rolului care revine fiecarui partener in relatie.

Tehnici de interventie in psihosexologia cuplului

Cuplul si problemele sexuale ale unui cuplu, pun adesea probleme serioase psihoterapeutilor si consilierilor care au nevoie de multa rabdare si tact in momentul in care intervin in cadrul acestei categorii de clienti.

In cadrul acestui workshop veti dobandi abilitatea de a utiliza cateva dintre instrumentele folosite in vederea armonizarii prin iubire a relatiei de cuplu:

1. Hipnoterapia – Terapeutii de orientare ericksoniana sunt de parere ca problemele sexuale reprezinta consecinta unor conflicte intrapsihice de natura inconstienta. Acestia utilizeaze hipnoza cu scopul explorarii si aducerii la lumina a acestui material stocat in inconstient.

2. Tehinca reprezentarii cu ajutorul creioanelor – Aceasta tehnica are menirea speciala de a activa enmisfera nedominanta si provine din terapia familiala sistemica (Virginia Satir), cunoscuta si sub denumirea de constelatia familiala, exercitiul avand ca scop constientizarea conditionarii si invatarea unor noi pattern-uri.

3. Tehnica „Linia timpului” – Aceasta tehnica este utilizata in NLP pentru diverse situatii problematice – eliminare unei decizii care ne limiteaza, pentru a identifica diverse strategii potrivite atunci cand un obiectiv este greu de atins, in vederea eliminarii unor trairi anxioase legate de sexualitatea cuplului , etc.

Va asteptam cu inima deschisa!

Workshop lucrativ de Psihosexologie

Armonizarea relatiei de cuplu prin iubire

 

Psiholg clinician Tony  Rafailă

10-11-12 aprilie 2014

Braşov, Romania

 

Detalii despre conferinta de psihologie: http://echilibrultau.ro/

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?