nlp

Ce este NLP?

Termenul de NLP vine de la Neuro Linguistic Programming (Programare Neuro Lingvistică) și a fost impus de John Grinder și Richard Bandler la începutul anilor 1970.

Ei și-au început munca prin studierea mai multor terapeuți: Fritz Pearls, psihoterapeut și inventaror al terapiei Gestalt, Virginia Satir, cunoscută pentru terapie familială și Milton Erickson, binecunoscutul hipnoterapeut.

Intenția era observarea celor mai buni terapeuți (identificare de pattern-uri), pentru ca și ații să se poate folosi de aceste pattern-uri în scopul generării de rezultate similare.

Prin NLP se identifică excelența ca apoi să se creeze tehnici de replicare a ei.

Și NLP este mai mult decat atât! NLP atrage după sine și descoperiri anterioare, cum ar fi reflexele condiționate, studiate în 1904 de Ivan Pavlov. In NLP acest lucru se numește ancorare. Se poate spune ca NLP ia constructe teoretice dezvoltate de alții și le face disponibile mie și ție în scopul de a ne îmbunătăți viața și starea. NLP își are originile în terapie și acum se aplică în toate ariile de interes umane, de la educație la sport, de la sănătate la afaceri etc.

Ce reprezintă denumirea Programare Neuro Lingvistica?

Neuro se referă la creier și neurologie, la cum ne reprezentăm informațiile.

De exemplu, îți poți folosi ochii pentru a vedea ceva. Alte căi de a experimenta lumea sunt auzul, kinestezicul (simțul tactil și trăiri emoționale), gustul și mirosul.

Lingvistic se referă la limbajul – imagini, sunete, trăiri, gusturi, mirosuri și cuvinte- pe care îl folosim în amintirea unei experiențe particulare (sau în a prevedea o experiență viitoare).

De exemplu, ai luat micul dejun azi dimineață? Când îți amintești această experiență, poți vedea o imagine mentală? Poți auzi anumite sunete (poate radioul din bucătărie) sau poti simți gustul și mirosul mâncării?

Și în plus, cum te simțeai? Fericit, obosit, entuziasmat? În cazul unei experiențe viitoare, te vezi pe tine reușind, fiind plin de succes? Sau te vezi eșuând?

Imaginile, sunetele, emoțiile, gusturile, mirosurile și cuvintele prin care descrii experiența viitoare, au o foarte mare legatură cu ceea ce urmează să se întâmple!

Tu iți creezi realitatea!

Programare se referă la obiceiurile, pattern-urile, programele și strategiile tale.

Dacă e o zi de lucru, urmezi anumite pattern-uri pentru a te pregăti să ajungi la muncă? Poate îți place să mai stai întins 5 minute după ce sună ceasul deșteptător.

Dușul îl faci înainte sau după micul dejun? Cu siguranță, dacă acorzi puțină atenție la ceea ce faci, vei observa că ai astfel de pattern-uri, obiceiuri, programe, strategii pentru tot ceea ce faci.

Unele dintre aceste pattern-uri te ajută, dar altele nu – astfel apar rezultate nedorite.

Poți fi conștient de aceste pattern-uri sau le poți conștientiza doar când cineva ți le scoate în evidență, sau există pattern-uri de care nu ești sau nu vei fi conștient niciodată.

Oricum ar fi, aceste pattern-uri influențează felul în care ai grijă de tine, felul în care comunici cu alții etc.

Pattern-uri pozitive vs pattern-uri limitative

Dacă descoperi că unele pattern-uri nu îți sunt de folos sau te limitează, nu ar fi util să le poți identifica și modifica astfel încât să lucreze în folosul tău?

Întrebare: Cine ți-a structurat aceste pattern-uri, obiceiuri, strategii și programe?

Tu ai făcut-o! Deci, cine le poate schimba? Tu poți! Primul lucru e să îți dai seama că tu conduci aceste pattern-uri.

Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii din NLP. Conștientizarea pattern-urilor pe care le aplicăm inconștient și pe care apoi le modificăm prin tehnici NLP pentru a obține rezultatele dorite.

NLP se referă la expriențele tale de viață – cum cunoști lumea și persoanele din jurul tău, cum faci ceea ce faci, cum îți creezi propria realitate, cu momentele de fericire, dar și cu misterele ei profunde. NLP duce la împlinire personală și la schimbare.

Mai întâi o aplici în cazul tău, pentru a deveni persoana pe care o visezi și vei constata că este un demers realizabil! De asemenea, lucrezi asupra ta pentru a-i ajuta și pe ceilalți.

Descoperă universul NLP

NLP Practitioner - cursul care îți va schimba viata!

Cui se adresează NLP?

Există mai multe domenii în care această metodă își găsește locul favorabil de desfășurare:

 • Dacă ești profesor și dorești să folosești metode moderne și creative de predare;
 • Dacă ești psiholog/psihoterapeut și vrei să ai la îndemână o suită de tehnici terapeutice de rezolvare a problemelor și, mai ales, de găsire a soluțiilor împreună cu clienții tăi;
 • Dacă ești medic și vrei ca pacienții să-ți acorde o mai mare încredere;
 • Dacă ești agent de vânzări și dorești să-ți îmbunătățești calitățile și să-ți înmulțești vânzările;
 • Dacă ești manager și vrei să fii cât mai eficient în gestionarea tuturor situațiilor;
 • Dacă ești preot și inspiri oameni pentru a urma calea lui Dumnezeu;
 • Dacă ești artist/sportiv și dorești să ai cât mai multe reușite în palmares;
 • Dacă ești părinte și îți dorești o legatură sănătoasă între tine și copiii tăi;
 • Dacă ești partenera/ul cuiva și vă doriți o relație de cuplu înfloritoare;
 • În sfârșit, dacă ești o persoană curioasă și interesată de propria-i dezvoltare personală și profesională, aceasta este metoda potrivită pentru tine.

 

Dorești să te inscrii la noul curs NLP Practitioner?

Click aici!

 

Cum se desfasoară cursul NLP?

 • Durata: 9 Module a câte 2 zile (un weekend lunar);
 • Participanți: un grup de formare NLP este alcătuit din 12-18 participanți;
 • Activitate: partea teoretică a formării nu depașește 10% din timp. Restul de 90% se constituie din exerciții practice de dezvoltare personală, ce antrenează partea rațională, spirituală și fiziologică a fiecărei persoane.

Se lucrează în grupe de 2, 4, 6 persoane sau cu tot grupul, în funcție de specificul activității.

Nivele de formare:

Beneficii:

– imbunatățirea calității vieții;

– dezvoltare personală și profesională;

– îmbogățirea cu noi cunoștințe despre psihologia umană;

– experimentarea lucrului cu ceilalți pentru a-i ajuta să se dezvolte;

– diploma cu atestare ca NLP Practitioner și NLP Master.

 

Dacă am reușit să îți stârnesc interesul spre mai multă informație, atunci te aștept cu drag la noul grup în formare NLP Practitioner.

Traineri:

Gabriela Ștefan

Tony Rafailă

Informații și înscrieri: 0723 774 200

Certificare:

La finalizarea cursului și absolvirea examenului participanții vor primi diploma  ARONLP și diploma recunoscută internațional cu standardele și sigiliul Asociației Internaționale de Programare Neuro-Lingvistică, cu titulatura de NLP Practitioner EANLP.

Distribuie către prieteni!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Mail

Ar putea să te mai intereseze și:

fobii
Psihologie

Fobii

Ce stim despre fobii? Fobia este o frica puternica, irationala care se declanseaza in prezenta unui obiect sau

Citește mai mult... »