Inducția Elman în hipnoză

Inducția Elman în hipnoză

Inducția Elman presupune o stare paradoxală de disociere conștientă-inconștientă care facilitează o stare de transă care se instalează mult mai rapid.

Primul pas în terapia prin hipnoză este inducerea transei iar una dintre cele mai populare și practice metode este inducția Elman. Purtând numele lui Dave Elman, un amestec curios de prezentator radio și hipnoterapeut – de success în ambele domenii – această tehnică are adepți peste tot în lume datorită simplității și eficienței ei.

Dacă Elman a început prin a preda această tehnică doctorilor și dentiștilor pentru a ușura experiența pacienților lor, acum aceeași procedură este folosită pentru tratamentul unei game tot mai largi de probleme emoționale și comportamentale. Adicții, anxietăti, fobii, ticuri nervoase, managementul durerii sau greutății, fumatul, disfuncții sexuale, stres sau performanță profesională – toate sunt domenii de aplicare ale hipnozei.

Pentru a ajunge la efectele dorite în oricare din aceste aspecte (și multe altele), Dave Elman a dezvoltat o tehnică mult diferită de ce exista în manuale până la sosirea lui.

Conform teoriei lui Elman, acest lucru este posibil deoarece clientul este cel care are responsabilitatea de a intra în transă și de a accepta starea și sugestiile asociate. Astfel, puterea este de partea subiectului hipnozei și acesta își dă acordul ca sugestiile terapeutului să treacă dincolo de mintea lui conștientă și rațională și să producă efectul dorit. În teorie hipnoza este posibilă pentru orice persoană, cu condiția ca aceasta să accepte instrucțiunile primite.

Cum este aplicată Inducția Elman în hipnoză?

Simplitatea tehnicii este dată de faptul că primul pas, și anume închiderea ochilor, este și el în puterea clientului. Faimoasa situație în care o persoană își fixează privirea pe un ceas sau un pendul care se leagănă nu e necesară – tot ce e nevoie este voința clientului de a închide ochii și a se preface ca nu îi poate deschide. Cu o voință puternică, aceasta va deveni realitate și orice gând de a deschide ochii este suspendat, deși suntem conștienți că putem înceta să ne mai prefacem în orice moment și putem deschide ochii.

Aceasta este prima etapă care facilitează hipnoza însă nu este hipnoză în sine. A fi hipnotizat înseamnă să atingi starea de gândire selectivă, când ajungi să crezi în ceva cu toate puterile. Aceasta este facilitată de sugestii – dacă în urma acestora ajungi să crezi că fumatul nu îți aduce nici o plăcere, atunci următoarea țigară nu te va mai satisface, daca crezi că nu mai simți nici o durere, nu o vei mai simți. Dar la cea mai mică îndoială, mintea conștientă preia frâiele și procesul este reversat. De aceea două elemente sunt esențiale în inducția Elman: sugestii potrivite din partea terapeutului și angajament total din partea clientului.

Poți afla mai multe despre aplicațiile practice ale hipnozei accesand articolul: Este hipnoza soluția pentru problema mea?

Dacă dorești să explorezi mai profund cum se aplică hipnoterapia la problema ta particulară sau pur și simplu să experimentezi Inducția Elman în hipnoză, contactează-ne sau înscrie-te la o ședință inițială.

Urmăriți ca și până acum secțiunea de noutăți pentru a descoperi pachetele terapeutice pe care vi le punem la dispoziție.

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele, serviciile sau evenimentele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?