autohipnoza

Autohipnoza

Dacă ai făcut primii pași în hipnoză, probabil ai aflat deja de importanța autohipnozei. Precum în orice altă activitate, repetiția e mama învățării. Mulți terapeuți recomandă autohipnoza pentru a grăbi procesul schimbării și a eficientiza tratamentul.

Autohipnoza, precum sugerează însăși numele, este o tehnică care permite clientului să continue terapia de care are parte în cabinet în mod individual. Astfel, acesta poate exersa și amplifica efectul terapiei prin exerciții de autohipnoză. Ele pot fi aplicate oricând avem un moment liber și ne dorim puțină relaxare. Aceasta este de asemenea o tehnică utilă când nu putem contacta terapeutul pentru o anumită perioadă de timp sau pentru menținerea schimbării după terminarea terapiei.

Autohipnoza – Avantaje

Un mare avantaj al autohipnozei din perspectiva clientului este sentimentul de control crescut asupra propriei persoane. Nu vor exista constrângeri de timp iar toate aspectele procesului depind de propria persoană. Această stare nu este greu de atins în mod independent pentru că în viața noatră cotidiană suntem deja familiarizați cu anumite stări de disocere similare, precum revereia diurnă sau momentele în care ne găsim foarte captivați de o lectură sau un film. Bineînțeles că autohipnoza este o stare mai complexă și cu un scop bine determinat, astfel că ghidarea unui terapeut este esențială în faza inițială.

Pentru a amplifica efectul hipnoterapiei, terapeutul vă va oferi înregistrari audio ale exercițiilor folosite în timpul ședințelor. Puteți folosi aceste înregistrări pentru a vă ghida autohipnoza în funcție de scopurile specifice pe care vi le-ați stabilit pentru terapie, fie că e vorba despre renunțatul la fumat, slăbitul sau o fobie socială. Autohipnoza poate avea loc și fără aceste înregistrări dar intrarea în transă și atingerea scopurilor terapeutice este facilitată de sugestiile alese cu atenție de un terapeut cu expertiză.

 

Echilibrul Tău vă oferă transe personalizate și tehnici de imagerie ghidată.

Acum poți alege ședințe cu desfășurare online sau în cadrul cabinetului!

Totul este la un click distanță de tine!

Ședințe de Hipnoză și Hipnoterapie

Hipnoza: Simplu - Ușor - Eficient

Cum funcționează autohipnoza?

O ședință de autohipnoză este foarte similară cu ceea ce ați experimentat în cadrul ședințelor cu un terapeut. Veți începe găsind cu o poziție comfortabilă. Apoi urmează inducerea unei stări de atenție concentrată și relaxare fizică urmată de sugestii hipnotice. Ele pot fi date fie de noi înșine sau de vocea înregistrată a terapeutului. Durata unei ședințe depinde doar de timpul pe care îl avem la dispoziție iar procesul ne oferă autonomie completă. Este indicat să ne dedicăm autohipnozei zilnic pe parcursul tratamentului, pentru ca schimbarea să fie susținută adecvat.

Autohipnoza este parte esențială din toate serviciile de hipnoterapie pe care Echilibrul Tău le oferă, pe care le puteți explora în meniul de Servicii – HIPNOZA.

 

Dacă hipnoza și autohipnoza te fascinează, Echilibrul Tău organizează constant cursuri de hipnoză.

Învață tainele hipnozei chiar acum!

Curs de hipnoză

Descoperă universul fascinant al hipnozei!

Distribuie către prieteni!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Mail

Ar putea să te mai intereseze și: