Autohipnoza

Dacă ai făcut primii pași în hipnoză, probabil ai aflat deja de importanța autohipnozei. Precum în orice altă activitate, repetiția e mama învățării, astfel că mulți terapuți recomandă autohipnoza pentru a grăbi procesul schimbării și a eficientiza tratamentul.

Autohipnoza, precum sugerează însăși numele, este o tehnică care permite clientului să continue terapia de care are parte în cabinet în mod individual. Astfel, acesta poate exersa și amplifica efectul terapiei prin exerciții de hipnoză aplicate oricând avem un moment liber și ne dorim puțină relaxare. Aceasta este de asemenea o tehnică utilă când nu putem contacta teraputul pentru o anumită perioadă de timp sau pentru menținerea schimbării după terminarea terapiei.

Un mare avantaj al autohipnozei din perspectiva clientului este sentimentul de control crescut asupra propriei persoane: nu există constrângeri de timp iar toate aspectele procesului depind de propria persoană. Această stare nu este greu de atins în mod independent pentru că în viața noatră cotidiană suntem deja familiarizați cu anumite stări de disocere similare, precum revereia diurnă sau momentele în care ne găsim foarte captivați de o lectură sau un film. Bineînțeles că hipnoza este o stare mai complexă și cu un scop bine determinat, astfel că ghidarea unui teraput este esențială în faza inițială.

Pentru a amplifica efectul hipnoterapiei, terapeutul vă va oferi înregistrari audio ale exercițiilor folosite în timpul ședințelor. Puteți folosi aceste înregistrări pentru a vă ghida autohipnoza în funcție de scopurile specifice pe care vi le-ați stabilit pentru terapie, fie că e vorba despre renunțatul la fumat, slăbitul sau o fobie socială. Autohipnoza poate avea loc și fără aceste înregistrări dar intrarea în transă și atingerea scopurilor terapeutice este facilitată de sugestiile alese cu atenție de un terapeut cu expertiză.

O ședință de autohipnoză este foarte similară cu ce ați experimentat în cadrul ședințelor cu un terapeut, începând cu o poziție comfortabilă, inducerea unei stări de atenție concentrată și relaxare fizică, urmată de sugestii date fie de noi înșine fie de vocea înregistrată a teraputului. Durata unei ședințe depinde doar de timpul pe care îl avem la dispoziție iar procesul ne oferă autonomie completă. Este indicat să ne dedicăm autohipnozei zilnic pe parcursul tratamentului, pentru ca schimbarea să fie susținută adecvat.

Autohipnoza este parte esențială din toate serviciile de hipnoterapie pe care EchilibrulTău le oferă, pe care le puteți explora în meniul de Servicii – HIPNOZA.

 

 

Urmăriți ca și până acum secțiunea de noutăți pentru a descoperi pachetele terapeutice pe care vi le punem la dispoziție.

Echilbrul Tău și Tony Rafailă vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele, serviciile sau evenimentele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?