Ce este sedinta de psihoterapie online?

Timpul nu iarta pe nimeni, trece la fel de repede peste noi dar si peste tot ceea ce consideram clasic si bine definit. Tehnologia avanseaza cu o rapiditate iesita din comun, mijloacele de comunicare devin la indemana oricui, in orice situatie si in orice moment. Acest lucru se reflecta si asupra metodelor de lucru fie ele tehnice sau psihoterapeutice, de consiliere sau testare.

Oricat de mult ar avansa tehnologia, sufletul uman, trairile lui interioare sunt aceleasi, traversarea unor etape ale vietii pot fi presarate cu obstacole pe care uneori nu reusim sa le depasim singuri de aceea cu ajutorul tehnologiei totul se rezuma la un click distanta sau a unei taste.

Sedinta de psihoterapie online nu este diferita de psihoterapia clasica din cabinetul unui specialist, aceasta desfasoarandu-se din confortul casei clientului, vizand aceleasi obiective reducerea sau eliminarea unor simptome, modificarea opiniilor eronate pe care unii clienti le au despre ei insisi si despre lumea inconjuratoare sau modificarea structurii personalitatii in vederea obtinerii unei functionalitati mai mature si o capacitate mai mare de adaptabilitate la mediul inconjurator.

Punctul de pornire a oricarei interventii psihoterapeutice fie ea in psihoterapia clasica sau in cadrul sedintelor de psihoterapie online il constitue motivatia clientului. Fara dorinta si acordul acestuia orice incercare de a schimba ceva in structura si functionalitatea psihica va fi total inutila de aceea alegerea variantei online ii apartine, el este singurul care va decide daca va apela la ea.

Persoanele care apeleaza la sedintele de psihoterapie online de regula traverseaza dificultati pe diferite planuri, aflandu-se in momente de mare sensibilitate si fragilitate psihica contand foarte mult cum este cadrul in care se desfasoara psihoterapia cat si atitudinea psihoterapeutului.

Ce avantaje iti ofera sedintele de psihoterapie online?

Te poti adresa unui psihoterapeut de oriunde si oricand, trecand peste stresul generat de o situatie noua. Alegand varianta online se va diminua foarte mult timiditatea sau dificultatea de a comunica cu cineva total necunoscut si de a elimina astfel disconfortul creat.

Un alt avantaj al sedintelor de psihoterapie online il constitue eliminarea costurilor deplasarilor la cabinetul clasic, de cele mai multe ori in zona clientului neexistand un astfel de cabinet, cat si eliminarea disconfortul unei deplasari cand esti imobilizat si nu poti efectua singur acest lucru.

Daca esti o persoana activa si faci multe deplasari in tara sau strainatate prin sedintele de psihoterapie online iti asiguri continuitatea sedintelor astfel nu vei fi nevoit sa le intrerupi deoarece ai acces la internet si poti stabili ora si ziua in functie de timpul tau liber disponibil.
Daca locuiesti in strainatate si nu cunosti bine limba acelei tari poti apela la sedintele de psihoterapie online oferita de specialistii din tara, datele de confidentialitate fiind garantate.

Cum te programezi?

Tot ce ai nevoie este un calculator conectat la internet care sa aiba instalat programul Skype  si sa urmati pasii de pe pagina accesata.

De obicei vi se cere sa descrieti pe scurt problema cu care va confruntati, intervalul orelor la care puteti fi online cat si confirmarea platii, de asemenea puteti sa va alegeti singur specialistul cu care doriti sa colaborati pe toata perioada sedintelor de psihoterapie.

Psihoterapia online se adreseaza unor situatii exacte cum ar fi: bolile psihice de natura  psihogena, anxietate, fobii, atacuri de panica, nevroze, depresie, insomnie, tulburari somatice de tipul tulburarilor functionale, dificultati de adaptare familiala, scolara, profesionala, conflicte psihice care va influenteaza viata cotidiana.

Psiholog Margareta Adela Chitu

Psihologii Platformei de Psihoterapie Online „Echilibrul Tau” sunt alaturi de tine oriunde te-ai afla, acasa sau la birou, in tara sau in strainatate!

Urmăriți ca și până acum secțiunea de noutăți pentru a descoperi pachetele terapeutice pe care vi le punem la dispoziție.

Echilbrul Tău și Tony Rafailă vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele, serviciile sau evenimentele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?