nasterea prin hipnoza

Nașterea prin hipnoză

Nașterea prin hipnoză

Transa hipnotică pentru o naștere fără dureri

Nașterea este un moment memorabil pentru orice mamă, dintr-o multitudine de motive, unele mai poitive decât altele. În principal este un eveniment fericit pentru un cuplu, cu o răsplată care face uitată durerea îndată ce răzbate primul plânset de copil. Dar asta nu înseamnă că procesul nașterii nu continuă să fie o cauză de îngrijorare pentru orice femeie care a auzit de faimoasele chinuri ale facerii.

Bineînțeles că toate femeile ne dorim o naștere fără dureri, ușoară, scurtă și cu cât mai puțină durere resimțită, iar aceste lucruri sunt determinate de o multitudine de factori personali și medicali. Deși există alternativa cezarianei, o intervenție medicală cu riscuri asociate, majoritatea viitoarelor mame preferă ca bebelușul lor să aibă parte de o naștere naturală. Aceasta implică o realitate inevitabilă, și anume durerea.

Este posibilă o naștere prin hipnoză fără dureri?

Nașterea este asociată cu o severitate ridicată pe scala durerii.

Adevărul este că nivelul de disconfort variază de la persoană la persoană, în funcție de o multitudine de factori:

  • rezistența personală la durere,
  • medicația,
  • complicațiile,
  • starea bebelușului,
  • serviciile medicale,
  • și multe altele.

Există totuși o soluție alternativă operației sau medicației, pentru o naștere 100% naturală. Acesta este nașterea prin hipnoză. Deși nu tocmai ceva cotidian în viața multora dintre noi, hipnoza nu este un exercițiu atât de intimidant și cu siguranță nu este ceea ce am văzut în filme. Hipnoza recomandată pentru dureriile nașterii este o stare de relaxare fizică și psihică auto-indusă. Această tehnică ne ajută să ne concentrăm pe anumite sugestii care înlocuiesc frica de durere cu așteptări pozitive legate de o naștere sigură și comfortabilă.

Cum ajută nașterea prin hipnoză?

Un hipnoterapeut poate învăța viitoarea mămică diverse tehnici de respirație, de vizualizare și sugestii pentru intrarea în transă. Intrarea într-o stare de relaxare calmează organismul și ajută la eliberarea de hormoni precum endorfina sau serotonina. Aceste substanțe sunt asociate cu fericirea, relaxează mușchii și sistemul nervos pentru a ușura procesul. De asemenea, relaxarea reduce hormonii de stres, un nivel redus facilitând contracțiile uterine. Mai mult, părinții sunt încurajați să folosească un vocabular diferit când vine vorba de naștere sau travaliu. Astfel nu vom mai asocia acest eveniment cu durerea.

Cât de mult poate fi redusă durerea depinde de cât de bine este deprinsă tehnica așa că repetiția e mama învățării și în acest caz. Unele femei care au folosit hipnoza au declarat lipsa aproape totală a durerii, în timp ce altele au resimțit ușor discomfort sau o senzație de presiune pronunțată. Cu cât tehnicile sunt repetate și perfecționate mai mult, cu atât vor fi mai eficiente.

Ședințe de Hipnoză și Hipnoterapie

Hipnoza: Simplu - Ușor - Eficient

Este nașterea prin hipnoză o opțiune pentru mine?

Hipnoza este o tehnică fără contraindicații, care poate fi utilizată de oricine și este foarte sigură în timpul nașterii. Pe parcursul transei femeia este conștientă de ceea ce se întâmplă și poate comunica cu medicii. Starea poate fi una comparabilă cu cea de reverie sau cu senzația de a fi foarte absorbit într-o carte sau un film bun. Persoana deține mereu controlul și nu poate fi convinsă să facă ceva ce nu ar face în mod normal.

Dacă și tu îți dorești o naștere mai comfortabilă, poți lua legătura cu terapeutul nostru. Acesta vă va arăta cât de ușor este de învățat această tehnică. Vă va încuraja să o repetați în afara ședințelor pentru rezultate mai bune și costuri reduse.

 

Pentru aceasta Echilibrul Tău vă recomandă ședințele de hipnoză terapeutică pentru o naștere fără dureri prin hipnoză.

Acum poți alege ședințe cu desfășurare online sau în cadrul cabinetului!

Alege să naști natural!

 

Alege Hipnoza

Simplu - Ușor - Eficient

Eficiență maximă în cel mai scurt timp

Distribuie către prieteni!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Mail

Ar putea să te mai intereseze și:

fobii
Psihologie

Fobii

Ce stim despre fobii? Fobia este o frica puternica, irationala care se declanseaza in prezenta unui obiect sau

Citește mai mult... »