Inelul Gastric Virtual prin Hipnoză

Inelul gastric virtual este o tehnică modernă de abordare a managementului greutății prin hipnoză.

Managementul greutății este una dintre cele mai mari provocări pentru o mare parte din populație. Televizoarele, revistele și paginile de internet sunt pline de ”cea mai nouă și eficientă dietă”, de ”pastila magică de slăbit” sau secretul vreunei vedete de slăbit peste noapte. Și probabil le-ai încercat pe toate, oricât de improbabil părea ca simpla rodie să fi fost mereu secretul.

Dacă dietele vin și trec dar kilogramele rămăn, poate că ai luat în considerare o alternativă mai permanentă, precum operația de aplicare a unui inel gastric. Aceasta este de obicei o soluție medicală pentru cazuri de obezitate clinică care se pretează la o astfel de intervenție invazivă.

Inelul gastric real vs virtual

Orice persoană care a trecut prin cabinetul medical datorită problemelor de greutate este familiară cu procedura, cel puțin în termeni generali. În cadrul intervenției medicale, un inel de silicon ajustabil este fixat în partea superioară a stomacului cu scopul de a limita cantitatea de alimente care poate fi ingerată. Astfel este redusă capacitatea stomacului și senzația de plin vine mai rapid în timpul mesei, reducând mărimea porției de care avem nevoie și aportul de calorii.

Inelul gastric virtual este, precum sugerează termenul, un inel imaginar care nu necesită o intervenție chirurgicală reală. Mai exact, prin intermediul hipnozei ne putem învăța mintea să creadă că am trecut prin această operație și că există un inel care ne limiteză consumul de alimente. După o terapie aplicată eficient, rezultatele sunt similare procedurii medicale, dar fără efectele secundare ale unei intervenții invazive.

Beneficiile inelului gastric virtual

Sunt multe motive pentru care ai alege inelul gastric virtual. În primul rând, nu orice persoană care suferă de obezitate este un candidat potrivit pentru o intervenție medicală. Kilogramele în exces vin de multe ori la pachet cu probleme cardiace sau de osteopatie care cresc riscurile asociate unei operații chirurgicale.

Chair dacă din punct de vedere medical doctorul și-a dar acordul, tot există un risc pe care nu oricine este pregătit să îl accepte. Fie că e vorba de frica de procedura medicală sau o decizie la rece de a alege o alternativă non-invazivă, inelul gastric virtual este soluția cea mai potrivită în ambele cazuri.

De asmenea, dat fiind că hipnoza nu implică vreo procedură chirurgicală care stresează corpul, nu putem vorbi de timpi de recuperare sau efecte secundare. Amețelile sau refluxul acid nu sunt o problemă, iar complicațiile de adaptare a corpului la obiectul străin sunt și ele evitate, astfel că nu se pune problema de operații de corecție sau controale medicale regulate. Inelul gastric virtual produce efecte pe termen lung și ne facilitează schimbările în stilul de viață pentru a menține o greutate adecvată.

Spre deosebire de procedura medicală care este recomandată în cazuri mai extreme, hipnoterapia se pretează și la cazuri care nu au fost diagnosticate la nivel clinic. Orice persoană supraponderală care s-a săturat de medicație și diete temporare poate fi un candidat pentru inelul gastric virtual.

Procedura terapeutică

Un obstacol care vă poate ține departe de cabinetul terapeutului poate fi lipsa de informații sau claritate legată de hipnoză în sine. Multă lume încă privește hipnoza ca pe ceva exotic și misterios, ca un fel de truc de magie prin care suntem convinși să facem lucruri care nu ne stau în caracter. Adevărul e că hipnoza clinică nu are nici o legătură cu mitul din media sau din literatura.

Transa hipnotică este o stare de relaxare și concentrare intensă, oricât de paradoxal ar părea. În timp ce corpul ne este relaxat, mintea este educată să acorde atenție exclusivă anumitor sugestii adresate subconștientului fără ca partea rațională să o contrazică imediat. Mintea este receptivă doar la acele sugestii pe care ne dorim să le adoptăm și niciodată nu vom putea fi convinși să facem ceva ce nu am face în mod normal.

Pe fondul acestei stări de relaxare, hipnoterapeutul poate începe prin a explora experiența noastră personală pentru a identifica motivul care stă la baza comportamentului de consum excesiv de alimente. Fie că este vorba de un eveniment reprimat din trecut sau o nevoie emoțională curentă, este important să descoperim aceste lucruri pentru a da sens experienței prin care trecem și a face față acesteia.

Deși util în terapie, în anumite situații acest past poate fi sărit și putem începe direct cu exercițiul practic. Un hipnoterapeut calificat in aplicarea inelului gastric virtual va creea sugestii cat se poate de veridice pentru a simula o intervenție medicală reală, de la mirosul din sala de operație la sunetul intrumentelor și sentimentul indus de anestezie și introducerea inelului. E ca și cum ni se spune o poveste, dar toate aceste detalii sunt esențiale pentru a ne convince subconștientul că întradevăr am trecut prin această intervenție.

Teoria spune că dacă reușim să convingem mintea subconștientă că am avut această operație, răspunsurile creierului vor fi similare cu cele provocate de o operație reală. Creierul va crede că stomacul este întradevăr mai mic și va induce senzația de sațietate mult mai repede decât în mod normal.

Mai mult, după terminarea acestei etape, terapeutul poate folosi sugestii adiționale pentru a ne ajuta să urmăm un nou stil de viață prin întărirea încrederii în sine, creșterea motivației de a ne menține o dietă sănătoasă, încurajarea unor alternative sănătoase de a face față emoțiilor în locul consumului de alimente sau adoptarea unei atitudini mai pozitive față de schimbarea stilului de viață pe termen lung. În general, sugestiile post-hipnotice caută să promoveze o relație sănătoasă cu mâncarea.

Cât timp se va menține efectul?

Hipnoterapia, precum operația de inel gastric real, depinde în mare măsură de complianța la tratament. În acest caz vorbim nu doar de nivelul de sugestibilitate dar și de încrederea pe care o avem în procedura pe care o parcurgem. Cum am mai spus, dacă nu ne dorim această schimbare și nu suntem deschiși la sugestii, aceastea nu au puterea să ne schimbe atitudinea. Din acest punct de vedere, este esențial să lucrăm cu un hipnoterapeut în care avem încredere că ne va ghida corespunzător prin acest proces.

Odată asimilate aceste sugestii, efectul este pe termen lung, deși repetiția este deosebit de utilă pentru a menține și întări idea constant. Cu acest scop se pot folosi înregistrări audio cu exercițiile și sugestiile aplicate în ședințe, iar parte din terapie va fi alocată învățarii tehnicilor de autohipnoză.

Dacă ești pregătit pentru această schimbare de viață majoră și ai încredere în colaborarea cu terapeutul tău, atunci inelul gastric virtual prin hipnoză va funcționa pentru tine. Poți afla mai multe de la unul dintre terapeuții noștri sau direct achiziționând serviciul: Inel Gastic Virtual prin Hipnoză

Tony Rafailă – psiholog clinician certificat în Gastric Band Hypnotherapy (CMA, IAHT, CPD)

 

Urmăriți ca și până acum secțiunea de noutăți pentru a descoperi pachetele terapeutice pe care vi le punem la dispoziție.

Echilbrul Tău și Tony Rafailă vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele, serviciile sau evenimentele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?