inelul gastric virtual

Inelul Gastric Virtual prin Hipnoză

Inelul gastric virtual este o tehnică modernă de abordare a managementului greutății prin hipnoză.

Managementul greutății este una dintre cele mai mari provocări pentru o mare parte din populație. Televizoarele, revistele și paginile de internet sunt pline de ”cea mai nouă și eficientă dietă”, de ”pastila magică de slăbit” sau secretul vreunei vedete de slăbit peste noapte. Și probabil le-ai încercat pe toate, oricât de improbabil părea ca simpla rodie să fi fost mereu secretul.

Dacă dietele vin și trec dar kilogramele rămăn, poate că ai luat în considerare o alternativă permanentă. Una dintre cele mai eficiente tehnici este operația de aplicare a unui inel gastric. Aceasta este o soluție medicală pentru cazuri de obezitate clinică care se pretează la o astfel de intervenție invazivă.

Inelul gastric virtual

Orice persoană care a trecut prin cabinetul medical datorită problemelor de greutate este familiară cu această procedură. În cadrul intervenției medicale, un inel de silicon ajustabil este fixat în partea superioară a stomacului. Scopul acestuia este de a limita cantitatea de alimente care poate fi ingerată. Astfel este redusă capacitatea stomacului și senzația de plin vine mai rapid în timpul mesei. Micșorarea mărimei porției de care avem nevoie duce la reducerea aportului de calorii.

Inelul gastric virtual este, precum sugerează termenul, un inel imaginar care nu necesită o intervenție chirurgicală reală. Mai exact, prin intermediul hipnozei ne putem învăța mintea să creadă că am trecut prin această operație. Va fi indusă senzația că există un inel care ne limiteză consumul de alimente. După o terapie aplicată eficient, rezultatele sunt similare procedurii medicale, dar fără efectele secundare ale unei intervenții invazive.

Inelul gastric virtual – Beneficii

Sunt multe motive pentru care ai alege inelul gastric virtual. În primul rând, nu orice persoană care suferă de obezitate este un candidat potrivit pentru o intervenție medicală. Kilogramele în exces vin de multe ori la pachet cu probleme cardiace sau de osteopatie care cresc riscurile asociate unei operații chirurgicale.

Chair dacă din punct de vedere medical doctorul și-a dat acordul, tot există un risc pe care nu oricine este pregătit să îl accepte. Fie că e vorba de frica de procedura medicală sau decizia de a alege o alternativă non-invazivă, inelul gastric virtual este soluția cea mai potrivită în ambele cazuri.

De asmenea, dat fiind că hipnoza nu implică vreo procedură chirurgicală care stresează corpul, nu putem vorbi de timpi de recuperare sau efecte secundare. Amețelile sau refluxul acid nu vor mai fi o problemă. De asemenea, complicațiile de adaptare a corpului la obiectul străin sunt și ele evitate. Tocmai de aceea nu mai sunt necesare operații de corecție sau controale medicale regulate. Inelul gastric virtual produce efecte pe termen lung. Această tehnică ne facilitează schimbările în stilul de viață pentru a menține o greutate adecvată.

Spre deosebire de procedura medicală care este recomandată în cazuri mai extreme, hipnoterapia se pretează și la cazuri care nu au fost diagnosticate la nivel clinic. Orice persoană supraponderală care s-a săturat de medicație și diete temporare poate fi un candidat pentru inelul gastric virtual.

 

Ședințe de Hipnoză și Hipnoterapie

Hipnoza: Simplu - Ușor - Eficient

Știai că acum poți alege între ședințe cu desfășurare online sau în cadrul cabinetului!

Procedura terapeutică

Un obstacol care vă poate ține departe de cabinetul terapeutului poate fi lipsa de informații sau claritate legată de hipnoză în sine. Multă lume încă privește hipnoza ca pe ceva exotic și misterios. Unele persoane au teama că putem fi convinși să facem lucruri care nu ne stau în caracter. Adevărul e că hipnoza clinică nu are nici o legătură cu mitul din media sau din literatura.

Transa hipnotică este o stare de relaxare și concentrare intensă, oricât de paradoxal ar părea. În timp ce corpul ne este relaxat, mintea este educată să acorde atenție exclusivă anumitor sugestii. Ele sunt adresate subconștientului fără ca partea rațională să o contrazică imediat. Mintea este receptivă doar la acele sugestii pe care ne dorim să le adoptăm. Niciodată nu vom putea fi convinși să facem ceva ce nu am face în mod normal.

Pe fondul acestei stări de relaxare, hipnoterapeutul poate începe prin a explora experiența noastră personală. Astfel va fi identificat motivul care stă la baza comportamentului de consum excesiv de alimente. Fie că este vorba de un eveniment reprimat din trecut sau o nevoie emoțională curentă, este important să descoperim aceste lucruri pentru a da sens experienței prin care trecem și a face față acesteia.

Cum se „montează” inelul gastric virtual?

Deși util în terapie, în anumite situații acest pas poate fi sărit și putem începe direct cu exercițiul practic. Un hipnoterapeut calificat în aplicarea inelului gastric virtual va creea sugestii cat se poate de veridice pentru a simula o intervenție medicală reală, de la mirosul din sala de operație la sunetul intrumentelor și sentimentul indus de anestezie și introducerea inelului. Toate aceste detalii sunt esențiale pentru a ne convinge subconștientul că întradevăr am trecut prin această intervenție.

Teoria spune că dacă reușim să convingem mintea subconștientă că am avut această operație, răspunsurile creierului vor fi similare cu cele provocate de o operație reală. Creierul va crede că stomacul este întradevăr mai mic. Astfel se va induce senzația de sațietate mult mai repede decât în mod normal.

Mai mult, după terminarea acestei etape, terapeutul poate folosi sugestii adiționale pentru a ne ajuta să urmăm un nou stil de viață. Aici intervin sugestiile pentru întărirea încrederii în sine, și creșterea motivației de a ne menține o dietă sănătoasă. Sunt încurajate alternative sănătoase de a face față emoțiilor în locul consumului de alimente. Adoptarea unei atitudini pozitive față de schimbarea stilului de viață va avea astfel efect pe termen lung. În general, sugestiile post-hipnotice caută să promoveze o relație sănătoasă cu mâncarea.

Cât timp se va menține efectul?

Hipnoterapia, precum operația de inel gastric real, depinde în mare măsură de complianța la tratament. În acest caz vorbim nu doar de nivelul de sugestibilitate dar și de încrederea pe care o avem în procedura pe care o parcurgem. Cum am mai spus, dacă nu ne dorim această schimbare și nu suntem deschiși la sugestii, aceastea nu au puterea să ne schimbe atitudinea. Din acest punct de vedere, este esențial să lucrăm cu un hipnoterapeut în care avem încredere că ne va ghida corespunzător prin acest proces.

Odată asimilate aceste sugestii, efectul este pe termen lung. Repetiția este deosebit de utilă pentru a menține și întări sugestia în mod constant. Vei beneficia de înregistrări audio cu exercițiile și sugestiile aplicate în ședințe, iar parte din terapie va fi alocată învățarii tehnicilor de autohipnoză.

 

Ești pregătit pentru această schimbare de viață majoră?

Atunci inelul gastric virtual prin hipnoză va funcționa pentru tine!

 

Poți afla mai multe de la terapeutul nostru sau direct achiziționând serviciul nostru profesional de Hipnoză terapeutică!

Tony Rafailă – psiholog clinician certificat în Gastric Band Hypnotherapy (CMAIAHTCPD)

Alege Hipnoza

Simplu - Ușor - Eficient

Eficiență maximă în cel mai scurt timp

Distribuie către prieteni!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Mail

Ar putea să te mai intereseze și:

fobii
Psihologie

Fobii

Ce stim despre fobii? Fobia este o frica puternica, irationala care se declanseaza in prezenta unui obiect sau

Citește mai mult... »