Terapie de cuplu

Stabilește o întâlnire cu consilierul nostru pentru a vă îmbunătăți sau salva relația de cuplu!

Terapie de cuplu online sau în cabinet

Nu există legătură mai strânsă între oameni decât iubirea. Iar unitatea de bază este cuplul și ulterior familia. Din păcate atracția și atașamentul nu sunt mereu destul pentru a menține fericirea pe termen lung, astfel că multe cupluri ajung în impas la un moment dat în evoluția lor.

Precum oamenii sunt în continuă schimbare, așa se produc schimbări și în cuplu. Pentru că niciodată nu încetăm să ne maturizăm iar viața este cât se poate de impredictibilă, orice schimbare individuală – fie ea o problemă emoțională, de sănătate sau o schimbare la locul de muncă – va afecta și partenerul. Uneori pur și simplu ritualurile și rutina cotidiană provoacă nemulțumiri și stres în cuplu.

  • Îți faci griji că partenerul comunică tot mai puțin?
  • Ai impresia că nu faceți decât să vă certați?
  • Ți-ai pus problema divorțului dar vrei să mai dai relației o șansă?
  • Îți dorești o familie mai unită?

 

Relaționarea cu persoana iubită ne dă o stare de bine în momentele bune și susținere în momentele grele, dar poate provoca și suferință dacă așteptările nu sunt conforme cu realitatea. Comunicarea eficientă este probabil cel mai important predictor pentru durata unei relații și astfel ținta multor intervenții în cuplu.

Deoarece fiecare dintre noi vine cu propriul bagaj într-o relație, de multe ori specialistul va recomanda câteva ședințe de terapie individuală înainte de a începe ședințele de cuplu. Prin sedințele de terapie de cuplu, terapeutul poate ajuta în rezolvarea problemelor relaționale prin schimbarea stilurilor de comunicare ineficiente și modificarea comportamentelor problematice.

Cui se adresează terapia de cuplu?

  • cupluri înainte de căsătorie,
  • cupluri în viața cărora au apărut copii,
  • cupluri aflate în impas,
  • cei care au ajuns sa divorteze. 

Un specialist în terapie de cuplu nu vă va da o rețetă magică. Acesta vă va ghida fără să ia partea nimănui în găsirea propriilor soluții ideale la orice dificultate curentă sau care va apărea în viitorul vostru. Acesta vă poate ajuta în identificarea și valorificarea punctelor voastre tari ca și cuplu și în mobilizarea resurselor pentru a deveni mai flexibili, mai toleranți, mai eficienți și mai împliniți împreună.

Pachetul include un plan de intervenție și se desfășoară după o structură organizată și transparentă. O sesiune este formată din două ședințe cu o durată totală de 90 de minute. Numărul de ședințe de terapie de cuplu indicat depinde de problemele identificate în fiecare caz particular.

Trăiți-vă viața în armonie!

Readuceți fericirea în cuplul vostru – totul începe cu un click.

Ne puteți găsi pe: