Psihoterapia în tratamentul disfuncțiilor sexuale

Dintre toate problemele cotidiene, cele despre care evităm cel mai des să discutăm sunt acelea din dormitor. Fie că sunt emoționale sau de natură medicală, orice neplăceri în cadrul cuplului sunt un subiect delicat, de care ne ferim din rușine, din lipsă de informare sau pur și simplu pentru a evita un conflict cu partenerul.

Însă adevărul este că nu există un cuplu complet fără probleme pentru că perfecțiunea este improbabilă și așteptările fiecăruia dintre noi de la viața în cuplu sunt diferite. Iar când suntem puși în situația de a ne împărți fiecare zi cu persoana dragă, atracția nu este mereu o garanție că lucrurile vor merge lin – în dormitor sau în afara lui.

Problemele în cuplu sunt cât se poate de diverse, deși multe au la bază lipsa de comunicare eficientă între parteneri. Când există o problemă personală, dificultatea de a comunica acest lucru partenerului poate complica situația, iar dacă problema este în dormitor, nu mereu dispunem de o soluție adecvată. Aici intervine asistența specializată, oricât de greu ne-ar fi sa facem primul pas.

Terapia de cuplu acoperă o gamă largă de probleme de relaționare, și este deseori precedată de psihoterapie individuală, pentru a ajuta fiecare partener în soluționarea propriilor probleme emoționale. Însă printre cele mai des întâlnite provocări într-un cabinet de terapie sunt tulburările sexuale, prezente în diferite forme atât la bărbați cât și la femei.

Terapia disfuncțiilor sexuale acoperă o varietate de probleme în dormitor, precum lipsa apetitului sexual, anxietatea în dormitor, anorgasmia, actul sexual dureros sau disfuncțiile erectile – fie legate de ejacularea prematură sau cea întărziată. Terapia este recomandată în lipsa unor cauze medicale sau în completarea tratamentului medicamentos, pentru îmbunătățirea calității actului sexual pe termen lung.

Terapeutul specializat în sexologie poate aborda orice fel de dificultate personală sau de cuplu și va începe prin a identifica simptomele și cauzele acestora, făcând recomandări personalizate fiecărui client. Sinceritatea și încrederea în terapeut sunt esențiale, pentru a discuta cu deschidere simptomele observate, istoricul medical sau unele evenimente traumatice.

Odată înțeleși toți factorii implicați, terapeutul vă poate învăța să evitați conflictul prin modificarea stilului de comunicare cu unul mai eficient , să reduceți stresul sau anxietatea care stau la baza multor disfuncții sexuale, să creșteți nivelul de intimitate în cuplu și vă poate oferi sfaturi practice și informații suplimentare pentru orice nelămurire.

Astfel, un număr de obicei redus de ședințe este suficient pentru a aduce armonia în relația voastră sau satisfacția înapoi în dormitor. Dacă considerați că puteți aduce îmbunătățiri vieții dumneavoastră romantice, vă recomandăm să consultați pachetele noastre pentru probleme specifice și să luați legătura cu specialistul nostru.

Nu uitați că acum puteți trata aceste probleme ușor, simplu și eficient cu ajutorul HIPNOZEI!

Pentru a avea din nou o viață sexuală împlinită Echilibrul Tău vă pune la dispoziție următoarele pachete terapeutice:

 

Urmăriți ca și până acum secțiunea de noutăți pentru a descoperi pachetele terapeutice pe care vi le punem la dispoziție.

Echilbrul Tău vă așteaptă săptămânal cu articole provocatoare!

Dragi prieteni,
Ne onorează faptul că sunteți mereu alături de noi!
Ne face plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Echilbrul Tău .
Daca v-au plăcut articolele, serviciile sau evenimentele noastre nu uitați să dați Like și Share pe rețelele de socializare folosind pictogramele de mai jos.

Site Optimizat de Agent Promovator

CONTACTEAZĂ-NE

Îți vom raspunde în cel mai scurt timp.

Se trimit datele

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?