terapia prin hipnoza

Terapia prin hipnoză

Îndată ce îți deschizi mintea către terapia prin hipnoză și accepți cât de eficientă poate fi, un întreg repertoriu de probleme își găsesc rezolvarea. Pe cât de simplă pare, pe atât de eficentă este într-o gamă impresionantă de tulburări sau comportamente problematice.

Ședințe de Hipnoză și Hipnoterapie

Hipnoza: Simplu - Ușor - Eficient

Dacă îți regăsești nevoile în lista de mai jos, atunci terapia prin hipnoză e răspunsul pe care îl cauți:

Terapia prin hipnoză în adicții

Probabil cea mai întâlnită provocare în cabinetul unui hipnoterapeut sunt adicțiile. Acestea îmbracă nenumărate forme. De la abuzul de alcool la adicția de ciocolată. De la jocuri de noroc la jocuri video. De la fumat la cumpărături online și tot așa. Practic orice comportament cotidian se poate transforma ușor într-o obsesie care ne domină viața. Vestea bună e că peste 90% din adicție e componenta psihologică. Sub îndrumare adecvată, adicția poate fi adusă în limitele normalului.

Managementul furiei

Furia prin definiție este o emoție spontană și greu de controlat. Uneori o extrenalizăm prin comportament agresiv, înjurat sau autoagresiune sau o internalizăm și suferim de un nivel crescut de stres. Dacă cei dragi îți atrag atenția că comportamentul tău îi sperie câteodată, dacă colegii de muncă te evită când lucrurile merg rău și dacă participanții la trafic ți-au auzit vocea mai des decât prietenii, e probabil momentul pentru o schimbare. Primul pas e să recunoaștem că unul din cinci oameni are dificultăți în gestionarea furiei. Al doilea pas e terapia prin hipnoză.

Imagine corporală

Multora dintre noi ne e greu să ne acceptăm așa cum suntem și să suportăm faptul că nu atingem standardul imposibil de perfecțiune pe care îl avem. Poate e un început de chelie, niște kilograme în plus sau mai multe riduri decât ne dorim. Oricare este problema care ne nemulțumește, mereu ni se spune să ne acceptăm propriul corp. Deși e abordarea potrivită, de multe ori e ușor de spus și greu de făcut. Hipnoza ne ușurează semnificativ munca, chiar și în cazuri mai extreme precum tulburarea dismorfică.

Frică și fobii

Anxietatea provocată de fobii este una dintre cele mai frecvent întâlnite în orice cabinet terapeutic și ne poate afecta orice aspect al vieții. Din fericire, putem folosi hipnoza pentru a putea face față anumitor experiențe esențiale precum zborul, condusul, intervențiile medicale sau spațiile restrânse. Folosind terapia prin hipnoză putem aborda și fobia de animale, de germeni, de înălțimi, de lifturi sau frica de singurătate.

Obiceiuri neplăcute

Ți s-a atras atenția de multe ori că îți rozi unghiile sau sforăi? Te incomodează că mergi prea des la toaletă sau adormi foarte greu? Atunci e momentul să cauți ajutor. Hipnoza este răspunsul la aceste provocări și orice alt obicei deranjant pe care vrei să îl remediezi. Hipnoterapia ne permite să ajungem la baza acestor comportamente pentru a le elimina sau măcar reduce simptomele asociate.

Terapia prin hipnoză și nașterea

Nașterea și în general sarcina sunt evenimente pe cât de frumoase și dorite, pe atât de intimidante pentru părinți noi și vechi. Terapia prin hipnoză poate ajuta în multe etape ale sarcinii, începând cu calmarea anumitor temeri care stau în calea procreeri și terminînd cu managementul durerii în timpul nașterii. Chiar și după sosirea copilului, beneficiile hipnozei pot ajuta mamele în lipsă de timp și somn să facă față depresiei post-natale sau stresului cauzat de această schimbare majoră de viață. Relaxarea asociată cu hipnoza poate face întreaga experiență a sarcinii mult mai satisfăcătoare pentru ambii părinți.

Probleme ale copilăriei

Toate aceste beneficii nu sunt limitate la adulți, chiar și copiii pot beneficia de pe urma hipnozei. Mai mult, deoarece au o imaginație mult mai bogată, tind să fie mai deschiși la mecanismele hipnozei. Cei mici pot fi ajutați cu enurezisul sau creșterea apetitului. Îndată ce merg la școală, terapia prin hipnoză îi poate ajuta să facă față anxietății create de noul mediu, de teste și de teme. Bâlbâitul, scrâșnitul din dinți, rosul unghiilor sunt și ele comportamente care pot fi abordate prin hipnoză. Relaxarea hipnotică îi poate ajuta pe cei mici să se confrunte cu divorțul părinților sau cu prezența unui nou partener.

Terapia prin hipnoză și lipsa de încredere

Încrederea în forțele proprii e un element vital în success, atât în carieră cât și în viața personală. Dar este și ceva foarte greu de învățat odată ce suntem convinși de lipsurile și defectele personale. Hipnoza ne ajută să depășim acest complex mental, să devenim mai asertivi și șă dezvoltăm mai multă stimă de sine și încredere în propriile abilități. Strategiile hipnotice pot viza încrederea la locul de muncă, precum și insecuritatea în viața personală, de exemplu timiditate, frica de a vorbi în public sau lipsa de încredere la întâlniri și alte contexte sociale.

Doliu și pierdere

Orice fel de pierdere provoacă sentimente puternice și greu de gestionat: doliu, singurătate, vinovăție, tristețe sau un gol de neumplut. Pierderea vine în multe forme, de la un animal de companie la o sarcină pierdută sau anxietate de separare. Hipnoterapia poate ajuta să depășim aceste momente mai ușor și să fim mai împăcați cu pierderea.

Terapia prin hipnoză și sănătatea

Ca și metodă terapeutică, hipnoza e folosită cu success în depresie, anxietăți, fobii și tot felul de probleme emoționale. În realitate ea este la fel de utilă în ameliorarea simptomelor asociate cu probleme medicale.  Relaxarea asociată cu hipnoza poate fi benefică într-o gamă largă de tulburări prin relaxarea mușchiilor sau în reducerea durerii percepute, în special în bolile cronice. Unele dintre problemele la care se poate aplica terapia prin hipnoză sunt alergiile, artrita, oboseala cronică, refluxul acid, astmul, ulcere sau sindromul premenstrual.

Memorie și învățare

O altă aplicare în mediul academic este  folosirea hipnozei ca strategie de creștere a performanței la învățare. Prin hipnoză clientul poate să își îmbunătățească capacitatea de concentrare. Se poate ameliora prin relaxare dislexia, sau se poate îmbunătăți memoria. Acestea sunt abilități prețioase dacă frecvent te confrunți cu sesiuni prelungite de studiu în care ai de-a face cu cantități mari de informații și nu vrei sa îți pierzi concentrarea până când sarcina e dusă la bun sfârșit.

Terapia prin hipnoză în managementul durerii

Durerea e un musafir neinvitat cu care ne confruntăm inevitabil pe parcursul vieții. Unii dintre noi suntem mai rezistenți la durere decât alții. Atunci când răbdarea și medicația nu își mai fac efectul sau nu sunt potrivite la situația particulară, o soluție fără efecte adverse este terapia prin hipnoză. Sugestiile hipnotice sunt foare eficiente în a ne convinge corpul că durerea nu este atât de intensă. Acestea sunt alternativa cea mai practică pe termen lung în cazul durerii asociate cu boli cronice.

Anxietatea de performanță

Indiferent de talentul sau abilitățiile noastre, deseori o piedică majoră în atingerea potențialului propriu este frica de a performa și de a ne prezenta unui public care ne judecă. Din nou hipnoza ne sare în ajutor și ne pregătește pentru a ieși pe scenă – la propriu sau figurat. Te confrunți cu frică de a cânta, dansa sau vorbi in public? Transa hipnotică este cea mai potrivită pentru a ne convinge pe noi înșine că putem face față și putem prezenta ce avem mai bun din noi. Mai mult, obstacole ale productivității precum perfecționismul sau procrastinarea pot fi și ele abordare și ameliorate prin hipnoză.

Dezvoltare personală

Dezvoltarea personală e un domeniu fără limite. Atât timp cât aceptăm că nu suntem perfecți, mereu ne vom dori să ne apropiem cât mai mult de idealul pe care îl avem în minte. Pentru unele persoane asta înseamnă dezvoltarea laturii creative. Pentru altele este dezvoltarea motivației, iar alții își doresc să fie mai responsabili, mai organizați,  mai răbdători, mai comunicativi sau să facă față mai bine la schimbare. Iar la un nivel mai practic, cine nu ar vrea să facă curățenie cu mai multă plăcere? Chiar și asta e la îndemâna hipnozei.

Relații personale

Socializarea e aspectul definitoriu al speciei umane. Uneori ne este greu să operăm în afara unui grup sau câteodată avem dificultăți în relaționare. Fie că sunt de natură personală sau profesională, interacțiunile ne pot afecta starea emoțională dacă nu știm să le gestionăm. Atunci când trecem printr-un divorț sau despărțire, sau peste complexe în intimitate, să depășim gelozia sau infidelitatea și să avem încredere în cei dragi. Folosind terapia prin hipnoză ne putem învăța mintea să reacționeze potivit și să ne ușureze interacțiunile cu cei din jur, în loc să fie un obstacol.

Autohipnoză

Deși primii pași în hipnoză sunt acompaniați de un terapeut, o parte esențială a muncii terapeutice este echiparea clientului cu tehnici proprii prin care să rezolve probleme similare cu care se va confrunta în viitor. Oricine poate fi învățat să faciliteze transa hipnotică pe propria persoană și să facă schimbările dorite prin propriile puteri.

Terapia prin hipnoză în disfuncții sexuale

Hipnoza este e metodă practică de a crește satisfacția în dormitor. Pentru jumătatea masculină poate scădea anxietatea de performanță și poate ameliora ejacularea precoce și alte disfuncții sexuale. Pentru jumătatea feminină, hipnoza poate aborda lipsa de libidou, actul sexual dureros sau vaginismul, promovând plăcerea în actul sexual.

Stres și Anxietate

Stresul e o problemă universală și soluția simplă e relaxarea. Dar când agenda cotidiană și problemele asociate nu te lasă să iei o pauză, hipnoza îți vine din nou în ajutor. Poți reduce impactul stresului prin folosirea de sugestii pentru a schimba reacțiile negative la situații stresante in alternative mai pozitive. Anxietatea poate și ea fi redusă la un nivel la care te poți bucura de experiențe  fără reacții emoționale negative.

Terapia prin hipnoză și pierderea în greutate

Managementul greutății este un domeniu foarte ofertant pentru terapia prin hipnoză. Aceasta poate fi folosită atât în explorarea emoțiilor care stau la baza problemelor de greutate cât și în menținerea motivației de a urma un regim alimentar sau de exerciții. Prin sugestie pot fi învățate răspunsuri sănătoase la stimulii care ne fac să mâncâm mai mult decât e necesar. De asemenea ne poate ajuta să fim mai determinați în a menține o dietă sănătoasă și să eliminăm tentațiile culinare.

Află mai multe despre Inelelul gastric virtual prin hipnoză!

Examene

Un obstacol des întâlnit în lumea academică este anxietatea legată de examene. Nimănui nu îi place să fie testat dar unora dintre noi ne e deosebit de greu să facem față acestori stări, până la punctul în care ne afectează performanța. Folosind terapia prin hipnoză putem învăța rapid să gestionăm starea de stres în timp ce învățăm. Vom controla anxietatea în timpul unui examen sau prezentări orale cât și emoțiile din timpul examenului pentru carnetul de șofer. Toate aceste temeri pot fi înocuite cu o stare de calm, relaxare și încredere în abilitățile personale.

Afaceri și finanțe

Lumea afacerilor este un mediu stresant. Ai nevoie de multe abilități pentru a avea success: încredere, putere de convingere și talent în negociere. Toate acestea pot fi învățate din nenumărate manuale de afaceri sau marketing. Prin hipnoză acestea sunt asimilate ca parte a comportamentului nostru. Astfel vom dobândi încrederea necesară pentru a duce o sarcină la bun sfârșit fără frică de eșec.
Și asta nu se aplică doar la oameni de afaceri, cu toții avem provocări zilnice la locul de muncă. Vrem o mărire de salariu dar nu știm cum să o cerem. Vrem să gestionăm mai bine o echipă sau să ne gestionăm timpul mai bine. Poate trebuie să facem față șomajului, falimentului sau problemelor financiare. Prin hipnoză putem să privim mai obiectiv aceste obstacole. Vom învăța să nu ne temem să le înfruntăm și să ne deschidem la noi provocări.

Performanță sportivă

Vizualizarea este o tehnică des întâlnită la sportivi de performnță. Sugestiile ghidate fac mai mult decât să crească încrederea în abilitățile sportive. Ele pot chiar și să îmbunătățească performanța. Însă nu trebuie să fi un sportiv profesionist pentru a beneficia de ajutorul adus de terapia prin hipnoză. Aceasta este foarte utilă și în a te motiva să faci sport zilnic și să te ții de un anumit program. Astfel îți vei crește anduranța pentru a face față unui antrenament intens.

Dacă vă tentează această abordare, Echilibrul Tău vă oferă oportunitatea de a explora hipnoza pentru problema dumneavoastră și a alege opțiunea potrivită!

 

Acum poți alege ședințe cu desfășurare online sau în cadrul cabinetului!

 

Alege Hipnoza

Simplu - Ușor - Eficient

Eficiență maximă în cel mai scurt timp

 

Dacă te fascinează domeniul hipnozei poți să-l aprofundezi urmând cursurile organizate constant de Echilibrul Tău.

Vei învăța:

  • inducția Elman și alte tehnici de inducere a transei
  • autohipnoza
  • să-ți construiești propriile transe hipnotice
  • limbajul hipnotic
  • și multe altele!

Curs de hipnoză

Descoperă universul fascinant al hipnozei!

Distribuie către prieteni!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Mail

Ar putea să te mai intereseze și:

fobii
Psihologie

Fobii

Ce stim despre fobii? Fobia este o frica puternica, irationala care se declanseaza in prezenta unui obiect sau

Citește mai mult... »